Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Women Deliver Leadership

Lederne vil i de kommende år gøre en særlig indsats for at sætte fokus på og skabe debat om kønsbalance i ledelserne på det danske arbejdsmarked. Her på siden finder du undersøgelser, artikler, debatindlæg og arrangementer om køn og ledelse.

Undersøgelser viser, at vi langt fra har kønsbalance på ledelsesniveau i det private erhvervsliv i Danmark. Det til trods for, at diversitet i ledelse er vigtigt for forretningen. Virksomheder der har diversitet i ledelsen, har oftest en bedre bundlinje. World Economic Forums årlige Gender Gap-rapport viser, at der findes en lang række forbedringsmuligheder i Danmark, og dem ønsker vi hos Lederne at undersøge nærmere.
Større møde under ledelse af en kvindelig leder

Prisen Women's Board Award 2017 inspirerer til øget diversitet i virksomheders bestyrelser og synliggør inspirerende, kvindelige rollemodeller i de danske topledelser. I fredags blev prisen uddelt for fjerde gang. 

Som leder kan du opnå en markant positiv effekt på din virksomhed, når du gør noget aktivt ved de biases, vi alle går rundt med. Læs her, hvordan IBM greb det an  og få gode, praktiske greb.

Leadership 3

Debat om kønsdiversitet i ledelse

Lad os få diversitet både på ledelsesgangen og i kursuslokalet Klumme af Vibeke Skytte i Berlingske og på Business.dk

Stor forskel på mænd og kvinders motiver til at blive leder Klumme af Vibeke Skytte i Berlingske og på Business.dk

Klogt at investere i kvinder Opsamling på konferencen ”Women Deliver”

Ja tak til øget fradrag for hjælp til det huslige arbejde Klumme af direktør Bodil Nordestgaard Ismiris i Berlingske og på business.dk

Kvinder passer børn mens mænd passer karrieren Klumme af dirketør Vibeke Skytte i Berlingske og på business.dk

Status på kønsbalancen

  • Danmark indtager en 78. plads i verden, når det kommer til andelen af kvinder i ledelse og er overhalet af lande som Ghana, Azerbaijan og Guatemala*1.
  • Danmark er røget ud af den ­nordiske superliga, hvad angår antallet af ­kvinder i ledelse, og indtager en ­sidsteplads i Skandinavien*1.
  • For ledelse på alle niveauer ligger Danmark under EU-gennemsnittet på en 19. plads ud af i alt 28 lande. Østeuropæiske lande som Letland, Estland og Polen klarer sig langt bedre*2.
  • Der er 13 gange så mange mandlige som kvindelige direktører i ­Danmark*3.
  • Mindre end en tredjedel (eller 6%) af alle bestyrelsesformænd er kvinder*3.
  • 30% af Ledernes medlemmer er ­kvinder. De er generelt bedre uddannede end mændene, men er markant lavere repræsenterede på topleder­niveau*4.
  • Virksomheder med kvinder i direktion og bestyrelse har en signifikant højere rentabilitet*5.
  • Hvis én mand i topledelsen erstattes af én kvinde, så er virksomhedens lønsomhed op til otte procent bedre*5.
  • Hvis Danmark matchede Islands ­ligestillingsresultater, kunne vi løfte BNP med 167 mia. kr*6.

Kilder: 1) World Economic Forums ligestillingsmåling 2016, 2) Eurostat Newsrelease 6. marts 2017, 3) Kvinder i ledelse, Institut for menneskerettigheder 2015, 4) Lederne, 5) IMF – The International Monetary Fund, 6) McKinsey Global Institute april 2015

Se mere i Berlingske Business

SE VIDEOEN: Kvinder i ledelse giver overskud
Vidste du, at virksomheder med kvinder i den øverste ledelse giver større overskud? Se videoen og bliv klogere på, hvorfor flere kvinder i ledelse er "sund fornuft".

Tænketank

Kvindelig leder