Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Fra stress til trivsel

Lederne gør de kommende år en særlig indsats for at øge fokus og skabe debat om stressforebyggelse og -håndtering i et ledelsesperspektiv. Her på siden har vi samlet artikler, debatindlæg og undersøgelser om stress og ledelse.

Stress er et tema, der både nationalt og international er blevet udråbt som en af de store fremtidige udfordringer. I følge en undersøgelse fra verdenssundhedsorganisationen WHO bliver stress en af de væsentligste kilder til sygdom i 2020.

Stress er altså blevet en sundhedsmæssig udfordring for samfundet, men det er også blevet en udfordring på arbejdspladserne, hvor flere og flere medarbejdere rammes af stress. Mange virksomheder har erkendt, at stress kan blive en ”showstopper”, og at der må handles med det samme. Stress er således også blevet en ledelsesopgave.

To kolleger i dialog med hinanden på en trappe
Få viden om, hvordan du som leder spotter og håndterer arbejdsrelateret stress hos dine medarbejdere. Med ledernes værktøjer får du desuden guidelines og gode råd til, hvordan du taler med dine medarbejdere om stress, samt hvordan du varetager en stress-sygemeldt medarbejder.
Lederne er en del af Partnerskabet "sammen om mental sundhed". Samarbejdet fokuserer på at give dig værktøjer og gode råd, som du kan bruge, hvis du oplever, at en medarbejder, kollega eller du selv møder arbejdsrelaterede udfordringer, der påvirker din trivsel.
kvindelig leder

Vi vil fremme viden om stress på arbejdspladsen. Derfor har vi samlet et stærkt hold af landets førende eksperter, forskere og praktikere, der sammen udveksler viden om og erfaringer med stress og virksomhedsledelse i Ledernes advisory table og tænketank om stress og trivsel.

Seneste artikler og bøger om stress og trivsel

Hvordan undgår du som leder at ødelægge dine medarbejderes iboende robusthed?Af psykolog og ph.d. Eva Hertz, Center for Mental Robusthed

Vi er nødt til at snakke om det Af journalist Kirsten Weiss

Skønne spildte KPI'er Af journalist Kirsten Weiss

Sådan hæver vi forbandelsen over det åbne kontor Af Thomas L.W. Toft, ph.d.-studerende og forsker, Københavns Universitet

Hvordan sikres trivsel på distancen? Af Susie A. Kjær, arbejdspsykolog, cand.psych., COWI A/S

Find udvalgte bøger om stress

Debat og undersøgelser om stress og ledelse

Jeg bliver stresset hvis jeg skal være offline i ferienKlumme af Vibeke Skytte

Man kan ikke købe sig til lavt sygefravær Klumme af Vibeke Skytte

Vigtigt med fakta og viden om stressKlumme af Vibeke Skytte

Kolleger gør en forskel for trivsel på jobbetUndersøgelse fra partnerskabet Sammen om Mental Sundhed

Syv ud af ti ledere har haft samtale med medarbejder om stressUndersøgelse fra Lederne

Ingen undskyldning for at negligere stressKlumme af Vibeke Skytte

VIDEOGUIDE: Spot og håndtér stress hos din medarbejder
I denne guide giver ph.d. og psykolog Malene Friis Andersen dig sine bedste råd til, hvordan du som leder kan håndtere stress hos dine medarbejdere. Du kan bl.a. blive klogere på, hvordan stress udvikler dig, og hvordan du taler med dine medarbejdere om stress.

Malene Friis Andersen har mere end ti års erfaring med stress, ledelse og sygefravær i organisationer. Rådene, som du får i videoen, stammer fra bogen "Stop stress - Håndbog for ledere", som Malene har skrevet sammen med Marie Kingston.

Sammen om mental sundhed

1 til 1