Mit Lederne

Ledelsesportrætter

Thomas Thune Andersen

Thomas Thune Andersen vil sætte bæredygtighed i en større kontekst end kun klima og miljø, og han mener, at diversitet er afgørende, når det handler om at træffe bedre beslutninger til gavn for medarbejdere, den enkelte virksomhed og for samfundet. Mød bestyrelsesformanden for Ørsted.

Ledelsesopgaven i dag handler om at fortælle en historie, medarbejderne virkelig tror på og har lyst til at være en del af, fortæller Thomas Thune Andersen, bestyrelsesformand i Ørsted, i dette ledelsesportræt:

"Bæredygtighed for mig er en refleksion af mange forskellige ting: Vi skal redde Jorden, og vi skal redde vores miljø, hvilket er de typiske ting, man tænker på, men det er i lige så høj grad, hvordan vi sikrer en virksomhed, som opfører sig rigtigt", fortæller Thomas Thune Andersen.

I ledelsesportrættet giver Thomas Thune Andersen også sin definition på bæredygtig ledelse: "Bæredygtig ledelse handler om at skabe det miljø omkring en virksomhed, der giver langsigtet værditilvækst".

Det gøres blandt andet ved at tilfredsstille sine aktionærer, sikre et godt arbejdsmiljø for medarbejderne, så de har det godt, og så have et nært forhold til sine kunder og leverandører. Og så er det utroligt vigtigt at kommunikere om den indflydelse, man har på samfundet, og hvordan man er med til at forbedre det, ifølge Thomas Thune Andersen.

Jeg tror på, at en beslutning, der bliver taget på baggrund af, at man har et (diverst red.) hold gør, at man får en bedre kvalitet i beslutningen

Thomas Thune Andersen, bestyrelsesformand, Ørsted

BLÅ BOG: Thomas Thune Andersen

2020 -
Bestyrelsesformand, VKR Holding

2014 -
Bestyrelsesformand, Ørsted

2013 -
Bestyrelsesformand, Lloyds Register 

2019 -
Bestyrelsesmedlem, BW Group

2018 -
Bestyrelsesmedlem, IMI

Thomas Thune Andersen blev i 2019 kåret til Årets Bestyrelsesformand.

Thomas Thune Andersen er uddannet fra CBS og har senere taget uddannelsen ”Senior Management Programme” fra Columbia University og ”Advanced Executive Programme (ISMP), Economics” fra Harvard Business School. 

Følg Thomas Thune Andersen på LinkedIn