Mit Lederne

Ledelsesportrætter

Årets leder 2017: Niels Buus

CEO Niels Buus fra GomSpace, som er verdens førende producent af nanosatellitter, blev på Ledelsens Dag den 16. modtager af Danmarks mest prestigefyldte lederpris, prisen som Årets Leder.

Mød ham i portrættet her.

Den 60-årige civilingeniøruddannede Niels Buus tiltrådte i 2014 som direktør for GomSpace. Dengang var der kun 10 ansatte. I år har antallet af medarbejdere rundet 170, og det er Niels Buus´ forventning, at der i løbet af de kommende år vil blive skabt yderligere flere hundrede jobs.

GomSpace, der producerer satellitter på størrelse med mælkekartoner, har ud over hovedkontoret i Aalborg afdelinger i Washington, Singapore, Luxembourg og Uppsala. Selskabet blev børsnoteret i 2016.

Se prisoverrækkelsen på Ledernes Facebook-side

"Jeg kan ikke lide ordet medarbejder" 

Niels Buus kan særligt ikke lide ordene "mine medarbejdere" for som han siger: "Alle de mennesker, der sidder herinde, det er frie og individuelle mennesker. Vi er her for at nå et mål – vi er her ikke for at opretholde en organisation.". Ved at bruge den tankegang, så prøver han at forstå hvad der driver dem og hvad de "tænder på", så vil helheden blive mere end de enkelte personer. Deres årlige vækst på 70% tyder på, at strategien virker.

Øvrige kandidater til at blive Årets Leder 2017 var direktør i KMD Betina Hagerup, CEO Jacob Holm fra møbelproducenten Fritz Hansen, CEO i Teva og forhenværende CEO i Lundbeck Kåre Schultz og Marianne Dahl Steensen, direktør i Microsoft Danmark.

Jeg udøver ledelse i praksis på den måde, at jeg prøver at forstå, hvad der driver de mennesker, der er omkring mig. Hvad det er, der trigger dem, hvad det er for nogle ting som de tænder på.

Niels Buus, CEO i GOMspace

BLÅ BOG: NIELS BUUS

Blå bog:

Niels Buus er uddannet civilingeniør og har desuden flere lederuddannelser - blandt andet en Master's Degree i Leadership and Strategy fra London Business Academy. Han har tidligere været CEO i blandt andet rådgivningsvirksomheden Longbus Business Developement og bestrider desuden en lang række bestyrelsesposter. Niels Buus  tiltrådte som CEO i GomSpace i 2014.  

Læs om GomSpace

Mød Niels Buus på LinkedIn

Følg Niels Buus på Twitter

De seneste fem års Årets Leder er:

  • 2016: Direktør Marianne Benzon Nielsen, Børnecancerfonden
  • 2015: Administrerende direktør Dorthe Crüger, Sygehus Lillebælt
  • 2014: Lakridsinnovatør Johan Bülow, Lakrids by Johan Bülow
  • 2013: Direktør Niels Duedahl, energi- og teleselskabet SE
  • 2012: Koncernchef Carsten Bjerg, Grundfos

Se interviews med Årets Ledere 2007-2015 på Youtube

Se portræt af sidste års vinder Marianne Benzon Nielsen