Mit Lederne

Ledelsesportrætter

Årets leder 2016: Marianne Benzon Nielsen

Siden hun i 1984 som sygeplejeelev havde sit første møde med kræftsyge børn og deres familier, har hun viet det meste af sit arbejdsliv til børn med cancer.

Til Ledelsens Dag blev den 55-årige direktør for Børnecancerfonden Marianne Benzon Nielsen den 15. modtager af prisen som Årets Leder. Mød hende i portrættet her.

Børnecancerfondens mål er, at samtlige 200 børn, der hvert år får konstateret kræft, skal overleve til et godt liv fri for bivirkninger. Under Marianne Benzon Nielsens ledelse er både antallet af tilbud til familier med kræftsyge børn og bevillingerne til forskning i børnekræft blevet øget. Fonden uddelte i 2015 47 millioner kroner til kampen mod børnekræft, hvilket er det største beløb, siden fonden blev stiftet i 1995. 82 procent af de uddelte midler sidste år gik til forskning. 

Marianne Benzon Nielsen betegner sig selv som en meget inkluderende og nærværende leder. Hun mener, at kimen til lederkarrieren blev lagt, da hun som som ung sygeplejerske på Rigshospitalet fandt ud af, at hun har evner for at tage ansvar og en stor trang til at blande sig og være med til at præge udviklingen.

Prisen blev uddelt på konferencen Ledelsens Dag i København. Årets Leder 2016 kan træde ind i et ærefuldt selskab af prismodtagere, som blandt andre tæller Lego-direktør Jørgen Vig Knudstorp, lakridsinnovatør Johan Bülow og oberst Kim Kristensen. 

Se prisoverrækkelsen på Ledernes Facebook-side

Blå bog:

Marianne Benzon Nielsen er uddannet sygeplejerske. 

Hun tiltrådte i Børnecancerfonden i marts 2008 efter tidligere at have arbejdet på Rigshospitalets børnekræftafdeling og som leder af Ronald McDonald Hus, der ligger i forbindelse med hospitalet og tilbyder indkvartering til familier til et livstruet barn.  

Læs om Børnecancerfonden

Læs om Ronald MacDonald Hus

De seneste fem års Årets Leder er:

  • 2015: Administrerende direktør Dorthe Crüger, Sygehus Lillebælt
  • 2014: Lakridsinnovatør Johan Bülow, Lakrids by Johan Bülow
  • 2013: Direktør Niels Duedahl, energi- og teleselskabet SE
  • 2012: Koncernchef Carsten Bjerg, Grundfos
  • 2011: Skoleleder Lise Egholm, Rådmandsgades Skole

Se interviews med Årets Ledere 2007-2015 på Youtube

Se, hvem der ellers var nomineret til Årets Leder 2016