Mit Lederne

Ledelsesportrætter

Mød Årets leder 2018: Lasse Rich Henningsen

Lasse Rich Henningsen, direktør for Musikkens Hus i Aalborg, blev på Ledelsens Dag den 17. modtager af Danmarks mest prestigefyldte lederpris, prisen som Årets Leder.

 

Lasse Rich Henningsen har som adm. direktør for Musikkens Hus i Aalborg skabt stigende vækst og øget kundetilfredshed. Mød den nordjyske kulturboss i dette portræt, hvor han fortæller om sin ledelsesstil, sine værdier og visioner - og om magt og ydmyghed.

Lasse Rich Henningsen blev i en alder af bare 35 år direktør for Musikkens Hus i Aalborg. Det var i 2012, og han var den første ansatte. I dag er det tal steget til 160 ansatte. I marts 2014 blev det nye koncerthus officielt indviet og sidste år bød Musikkens Hus velkommen til 362.000 gæster og kan prale af, at mere end hver tredje nordjyde årligt gæster huset.

Lasse Rich Henningsens ledelsesstil er baseret på værdier som ordentlighed og medmenneskelighed. Desuden efterstræber han at have en grundlæggende ydmyghed over for sin rolle som leder:

"Jeg tror faktisk, at det mest udfordrende ved at være leder i Musikkens Hus er denne her succes på succes. (..) Der påhviler et ansvar for at opføre sig ordentligt, og for at det ikke stiger en til hovedet, og for at jeg ikke pludselig tror, at jeg kan alt og ved alt – bedre end alle andre. Det bruger jeg meget tid på at fortælle mig selv, så jeg altid husker, at det gør jeg bestemt ikke."

Ifølge ham selv er hans vigtigste kompetencer at tænke langsigtet og visionært – og at sikre en sund organisation:

”Jeg bruger rigtig meget tid på at sikre, at organisationen har det godt. At vi har de rette kompetencer til udføre de opgaver, der skal udføres i virksomheden, og at de mennesker, der er herinde, arbejder med det, de gør bedst og med det, der giver dem mental energi. For hvis ikke de gør det, så bliver det sådan en amputeret virkelighed, så bliver det ikke et succesfuldt projekt.”

De øvrige kandidater til at blive Årets Leder 2018 var Anders Hedegaard fra GN Store Nord, Mai-Britt Poulsen fra Boston Consultning Group, André Rogaczewski fra NetCompany og Frank Villumsen fra Vilde Vulkaner.

Se prisoverrækkelsen på Ledernes Facebook-side


BLÅ BOG: LASSE RICH HENNINGSEN

Blå bog:

Lasse Rich Henningsen er 41, gift med Kristina, der er lærer på en friskole og har tre børn.

Han er uddannet erhvervsjurist ved Aalborg Universitet, men har gennem sin karriere altid beskæftiget sig med musikbranchen på forskellig vis, blandt andet som Tour Manager for musikgruppen Creamy i slut 90'erne og i forskellige stillinger i The Music Business Organisation (MBO) A/S, herunder Business & Legal Affairs Manager/Director, Project Manager ESC samt COO. MBO består af en række selskaber, der opererer inden for forskellige områder af den nordiske musik- og underholdningsbranche. Han tiltrådte som adm. direktør i Musikkens Hus i Aalborg i 2012.

Læs mere om Musikkens Hus

Følg Lasse Rich Henningsen på LinkedIn

De seneste fem års Årets Leder er:

  • 2017: CEO Niels Buus, GomSpace
  • 2016: Direktør Marianne Benzon Nielsen, Børnecancerfonden
  • 2015: Administrerende direktør Dorthe Crüger, Sygehus Lillebælt
  • 2014: Lakridsinnovatør Johan Bülow, Lakrids by Johan Bülow
  • 2013: Direktør Niels Duedahl, energi- og teleselskabet SE
  • 2012: Koncernchef Carsten Bjerg, Grundfos

Se portræt af sidste års vinder Niels Buus