Mit Lederne

Ledelsesportrætter

Årets Leder 2015: Dorthe Crüger

Hendes mål er at gøre indlæggelse på et hospital til en positiv oplevelse for patienterne. Hun står i spidsen for bestræbelserne på, at færre får kræft og flere overlever kræft. Og så forsøger hun at være en troværdig og inspirerende leder for sine medarbejdere. Mød Årets Leder 2015: Sygehusdirektør Dorthe Crüger.

Se portrættet af Årets Leder Dorthe Crüger og læs mere om hende herunder. 

Dorthe Crüger er den 14. modtager af Danmarks fornemste lederpris. Hendes mission er at skabe en kulturændring i det danske sundhedsvæsen. Patienterne skal i centrum, og målet skal være at give den enkelte det bedst mulige behandlings- og rehabiliteringsforløb, mener den visionære sygehusdirektør og formand for Kræftens Bekæmpelse.

Hun er øverste chef for intet mindre end fem sygehuse fordelt på Kolding, Vejle, Middelfart, Fredericia og Give. Derudover følger der med titlen som administrerende direktør for Sygehus Lillebælt ansvaret for hele 4.300 medarbejdere og de 60.000 patienter, der er indlagt om året. 

At Dorthe Crügers hjerte banker for de 60.000 patienter, som årligt er indlagt på Sygehus Lillebælt, er der ingen tvivl om. Hendes visionære fokus på patientinddragelse kommer blandt andet til udtryk i hendes femårige engagement i projektet "Patienternes Sygehus", der inddrager patienterne i en grad, som ikke er set tidligere i det danske sundhedsvæsen. Gennem projektet samler hun patienter, medarbejdere og kolleger i fælles mål om at skabe den bedst mulige løsning for den enkelte patient og at optimere processerne for fagpersonalet.

Blå bog:

Dorthe Crüger har en uddannelse som læge fra Aarhus Universitet, ansættelser som specialeansvarlig overlæge i Birmingham i England, specialechef på Vejle Sygehus og cheflæge på Regionshospitalet i Horsens og Brædstrup samt en Master i sundhedsledelse fra Copenhagen Business School.

Dorthe Crüger kom til Sygehus Lillebælt som lægelig direktør i 2010, og i april i år tiltrådte hun som administrerende direktør samme sted. I sommer blev hun endvidere formand for Kræftens Bekæmpelse. Hun er gift, har fire børn og bor i Horsens.

De seneste fem års Årets Leder er:

  • 2014: Lakridsinnovatør Johan Bülow, Lakrids by Johan Bülow
  • 2013: Direktør Niels Duedahl, energi- og teleselskabet SE
  • 2012: Koncernchef Carsten Bjerg, Grundfos
  • 2011: Skoleleder Lise Egholm, Rådmandsgades Skole
  • 2010: CEO Christian Clausen, Nordea

Se interviews med Årets Ledere 2007-2014 på Youtube