Mit Lederne

Dilemmadebat

Dilemmadebat: Når chefen vil erstatte en medarbejder med en, der er dygtigere

Lars er IT-chef i et ingeniørfirma og vil gerne skifte sin kollega, Hans, ud til fordel for en tidligere kollega. Hør hvad panelet bestående af CEO Line Skafte Wilkens, tidligere skoleleder Lise Egholm og ledelsesrådgiver Christian Ørsted råder Lars til at gøre.

Lederen Lars skriver: "Jeg er IT-chef i et ingeniørfirma og har personaleansvar for to medarbejdere. Den ene, Hans, vil jeg gerne skifte ud. Hans har været ansat i virksomheden i 10 år. Han er fagligt gået i stå og jeg har været ansat som IT-chef i virksomheden i fem måneder og har altså overtaget Hans. Vores kemi er ikke særligt god. Jeg oplever ham som en stopklods i forhold til nye tiltag og jeg vil gerne ansætte en medarbejder fra min tidligere arbejdsplads i stedet for Hans. Jeg har lagt mærke til, at Hans ofte holder længere frokostpauser end han er berettiget til i sin kontrakt, så jeg kan afskedige Hans på grund af for lange pauser, men det er jo ikke den reelle grund." Hør hvad panelet råder Lars til at gøre i klippet ovenfor.

Panel med Ørsted 850x400
Panelet består af Line Skafte Wilkens (CEO, Patchwork), Christian Ørsted (ledelsesrådgiver) og Lise Egholm (tidligere skoleleder på Rådmandsgades Skole og Årets Leder 2011). Adam Duvå Hall er vært for debatten.

Ledelsesportrætter

kompetenceudvikling til dig