Mit Lederne

AgendaSætterne

Maja Loua Haslebo: "Skab fokus, grænser og balance i lederskabet"

Erhvervspsykolog Maja Loua Haslebo vil have sat ledelsesopgaven på dagsordenen. Hendes hovedbudskab er, at der behov for et klart og afgrænset fokus på ledelsesopgaven, hvis ledere skal kunne skabe produktivitet og trivsel for dem selv og medarbejderne.

”Forventningen om, at lederen skal tage sig af alt fra stort til småt er meget udbredt, men desværre afsporende, fordi du som leder risikere at arbejde på alt – og på intet. Dét er opskriften på at mislykkes og mistrives. Der er derfor brug for et klart og afgrænset fokus på ledelsesopgaven, og det kalder jeg ”legitim ledelse”. Legitim ledelse handler om at fokusere på kerneopgaven, afgrænse, hvad der er væsentlige ledelsesopgaver og skabe gode balancer mellem ledere og medarbejdere og deres rettigheder og forpligtelser”, siger Maja Loua Haslebo, der er denne måneds agendasætter.

Med AgendaSætterne giver Lederne ordet til førende debattører med skarpe holdninger om ledelse. Mød erhvervspsykolog Maja Loua Haslebo i denne video, og deltag i ledelsesdebatten på Ledernes Facebook- og LinkedIn-sider:

Facebook

LinkedIn


Maja Loue Haslebo er erhvervspsykolog med speciale i organisationsudvikling, ledelse og følgeskab. Hun er forfatter til adskillige bøger om ledelse, senest bogen "Legitim ledelse".

Læs mere om Maja Loua Haslebo

Læs om bogen "Legitim ledelse" på forlagets hjemmeside

Hent et uddrag fra bogen "Legitim ledelse" her (ipaper)

Se også