Mit Lederne

AgendaSætterne

AgendaSætter Kim Escherich: Digitaliseringen kalder på dannelse

Digitalisering kan ikke længere overlades til it-afdelingen alene. Som leder bør du både kende til teknologiens muligheder og begrænsninger og de mange etiske udfordringer, der følger med. Moderne digital ledelse kræver dannelse. Er du klar til det?

Særligt tre tendenser udfordrer den moderne leder: Stigende automatisering, øget samarbejde mellem mennesker og maskiner samt kunstig intelligens. Udviklingen kræver, at du bliver endnu mere menneske i en verden, som bliver mere maskinel.

- Vi skal væk fra den lineære tilgang, hvor vi uddanner os, opbygger kompetencer og så kvalificerer os til et arbejdsliv, der slutter på et tidspunkt. Vi er nødt til at gentænke måden, vi uddanner os på. I en verden, hvor nogle påstår, at teknologi skader vores empati, og hvor vi skal leve sammen med maskinerne på nye måder, skal vi nemlig igen lære at være mennesker.

Sådan lyder det fra AgendaSætter Kim Escherich, der er Innovation Architect hos IBM. Han efterlyser et dannelsesbegreb, der kan hjælpe os til at rejse ind i fremtiden på en fornuftig og menneskelig måde.

Og så opfordrer han til at slippe smartphonen, vende tingene på hovedet og gøre det uventede. Det er nemlig alt sammen med til at styrke din dannelse og din forståelse af, hvad det vil sige at være et menneske med følelser, holdninger og kærlighed.

Moderne ledelse i en digital verden kræver dannelse. Er du klar til det?

Deltag i ledelsesdebatten på Ledernes Facebook- og LinkedIn-sider:

Følg med på Facebook

Følg med på LinkedIn

Se også

Få den nyeste viden om ledelse

Vil du holde dig opdateret på de nyeste tendenser og den seneste forskning inden for ledelse? Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag og få ny viden direkte i din indbakke.