Mit Lederne

Månedens anbefaling

Hvem går du til, når du skal have tips til eminente bøger? På LEDELSE i DAG har vi allieret os med nogle af vores yndlingsforfattere på ledelsesfeltet, som kommer med deres bud på, hvilken bog du bør læse. Denne gang kommer anbefalingen fra Lilian Mogensen.

lilian mogensen, bestyrelse, de kan godt de vil gerne, ledelse i dag, dkledelse, lederne, gyldendal

Hvilken ledelsesbog er den bedste?

Den bedste ledelsesbog, jeg har læst i de senere år, er bogen dreams & details af Jim Hagemann Snabe og Mikael Trolle.

Det er en fremragende ledelsesbog, skrevet af sværvægtere inden for dansk erhvervsliv og sportsverdenen. Bogen giver enhver leder et skub til i en foranderlig verden – præget af masser af nye teknologiske muligheder – at nytænke virksomheden, dens forretningsmodeller og ikke mindst ledelsesmodeller, mens det stadig går godt. Den advarer mod at hvile på laurbærrene i erkendelsen af, at der er brug for hyppigere sæsonskift.

Bogen opfordrer enhver leder til at drømme stort, sætte en ambitiøs retning og folde et lederskab ud, der inspirerer og udnytter det fulde potentiale hos alle medarbejdere. At kombinere ledelsesmæssige drømme med tjek af de nødvendige detaljer.

Hvorfor er den god, og hvorfor vil du anbefale andre den?

Mange ledelsesbøger kan være teoretisk tunge og indeholder ofte modeller, der kan være svære at omsætte til praksis. Her er for en gangs skyld en ledelsesbog, hvor siderne bladrer selv, fordi den er fyldt med masser af enkle, gode og jordnære eksempler på, hvad kan man gøre anderledes som leder.

Det lyder indlysende og enkelt, mens man læser, så man får lyst til at gå i gang selv.

Hvad kan bogen?

Den kan inspirere enhver leder til at finde modet til at slippe magtbaseret lederskab og erstatte det med et tydeligt lederskab – en ambitiøs drøm for virksomheden. Det sætter en meningsfuld retning for medarbejderne, som giver følgeskab og engagement og skaber enestående resultater.

Bogen giver masser af eksempler på, hvordan lederen og ledelse kan gøre en afgørende forskel for virksomhedens succes og overlevelse i en foranderlig verden. Og frem for alt at det er nødvendigt kontinuerligt at genopfinde sin egen ledelsesstil og virksomheden for at sikre succes.

Hvad adskiller den fra andre ledelsesbøger?

Den er let læst, velskrevet og fyldt med masser af gode billeder, sammenligninger og personlige ledelseserfaringer fra de to forfattere.

Man får som leder en klar opfattelse af, at drømmen og detaljerne kan skabe noget stort, hvis man evner at bruge begge dele som leder.

Hvornår læste du den?

Jeg læste bogen i 2017, da den udkom.

Hvorfor læste du bogen?

Jeg læste den, fordi titlen var inspirerende. Balancen mellem drømme og detaljer er helt central for alle ledere, og forfatterne har masser af erfaringer at bidrage med fra forskellige ledelsesudkigsposter.

Hvad har du brugt bogen til efterfølgende?

Jeg bruger den meget i mit bestyrelses- og rådgivningsarbejde.

I dialog og sparring med topledere kredser vi ofte om bogens pointer om at genopfinde virksomheden og ikke mindst eget lederskab, mens det stadig går godt.

OM LILIAN MOGENSEN

Lilian Mogensen er bestyrelsesformand for Mannaz A/S og Rejsekort/Rejseplanen A/S, bestyrelsesmedlem i CBS, Sygeplejerskernes og lægesekretærernes Pensionskasse, Leman, Nine A/S og Hans Knudsen Instituttet. Hun har deltaget i forskellige udvalg for skiftende regeringer inden for uddannelse, kvinder i ledelse, digitalisering og afbureaukratisering.

Lilian sidder desuden i TV 2’s News & Co-panel, holder foredrag om dilemmaledelse og kvinder i bestyrelser og ledelse og rådgiver om strategisk ledelse og digital transformation. Hun er tidligere koncerndirektør og HR-direktør i ATP, direktør for Udbetaling Danmark samt koncern HR-udviklingsdirektør i Danske Bank. Hun har vundet mange HR-priser til ATP.