Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Lær at lede relationer og ikke personer

Glem alt om blindt følgeskab og passive modtagere af ledelse. Skandinaviske medarbejdere vil være med og have indflydelse – også på, hvordan du leder. Konsekvensen ved ikke at invitere medarbejderne ind i dit ledelsesrum er, at du risikerer at gøre dem til passive, resignerende og kyniske arbejdere. Men samarbejder I strategisk om at udvikle relationen, får det positiv betydning for både trivslen og resultaterne i virksomheden. Det viser en ny omfattende forskningsrapport om forbindende social kapital fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.


Malene Friis Andersen til journalist Malene Mølgaard
#Social kapital #Relationer #Lederudvikling

social kapital, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, Malene Friis Andersen, Malene Mølgaard, relationel ledelse, lederudvikling, Ledelse i Dag, dkledelse, ledelse

Om Malene Friis Andersen

Malene Friis Andersen er ph.d., autoriseret psykolog og post.doc på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø samt selvstændig organisationspsykolog. Hun har i en lang årrække forsket i og arbejdet i organisationer med fokus på stress, ledelse, sygefravær og psykisk arbejdsmiljø.

Derudover forsker hun i social kapital i organisationer og interesserer sig for, hvordan vi kan forstå mekanismerne i social kapital, samt hvilke indsatser der kan forbedre den sociale kapital.

Læs denne måneds artikler

Vil du have mere indhold som dette?