Mit Lederne

Ledelse i Dag - november-december 2016

Fem bøger nomineret til Årets Ledelsesbog

05. december 2016

For anden gang kårer Lederne Årets Ledelsesbog. Fem ledelsesbøger er nomineret til prisen, der uddeles i januar. Bøgerne favner bredt, og de handler om alt lige fra international ledelse til stress og trivsel.

 

I 2016 er der udkommet en lang række ledelsesfaglige bøger. Nu har Lederne udvalgt fem stærke nominerede til prisen som Årets Ledelsesbog.

De fem nominerede bøger er:

  • ”Slå den røde dronning – En personlig fortælling om at lede danske virksomheder i Kina” af Humphrey Lau (i samarbejde med Hugo Gaarden)
  • ”Disrupt eller dø – en guide til din digitale ledelsesudfordring” af Tune Hein og Thomas Honoré
  • ”Stop stress – Håndbog for ledere” af Malene Friis Andersen og Marie Kingston
  • ”Vær professionel på jobbet – Lad følelserne blive hjemme” af Charlotte Mandrup
  • ”Strategi” af Flemming Poulfelt og Michael Moesgaard Andersen.

- Bøgerne har det tilfælles, at de på et højt fagligt og tilgængeligt niveau beskæftiger sig med de ledelsesmæssige udfordringer, som vi mener, er de vigtigste for vores medlemmer i øjeblikket, siger direktør hos Lederne Torkild Justesen.

I udvælgelsen af de nominerede er der desuden lagt vægt på, at bøgerne henvender sig til danske ledere, og at de bidrager med indsigt og konkrete anvisninger til god ledelse, som ledere kan bruge i deres dagligdag, uddyber Torkild Justesen.

Han fortæller, at prisen er skabt for at sætte fokus på viden om god ledelse.

- Prisen kan ses som en anbefaling og tilskyndelse til den læsende leder, men den er også tænkt som en anerkendelse til de skribenter, der udfordrer vores forståelse af ledelse, og som gennem deres bøger er med til at fremme god ledelse i Danmark, siger Torkild Justesen.

Den 2. januar løftes sløret for, hvilken bog der får æren af at være Årets Ledelsesbog 2016. Kåringen bliver markeret med en konference i Ledernes Mødecenter i det nye år.

Sidste år modtog ceremonimester i Kongehuset Kim Kristensen prisen for bogen ”Følg mig”, der med sit praktiske udgangspunkt rummede inspirerende og lærerige budskaber til ledere på alle niveauer.

Slå den røde dronning – En personlig fortælling om at lede danske virksomheder i Kina.
Af Humphrey Lau – i samarbejde med Hugo Gaarden.

Kina er et af de største markeder i verden, men samtidig også et af de mest specielle. I "Slå den røde dronning" får lederen et interessant indblik i, hvordan det er at udvikle og implementere en dansk virksomhed i en kultur og et land, der for mange af os stadig er eksotisk. Grundfos-direktør Humphrey Lau deler ud af sine personlige erfaringer fra Kina og gør det på en måde, så det er inspirerende for både erhvervslederen, der skal operere på det globale marked, og alle andre, der interesserer sig for mødet med andre kulturer.

Forlag: Gyldendal Business

 Læs mere om bogen her

Vær professionel på jobbet – Lad følelserne blive hjemme
Af Charlotte Mandrup

Charlotte Mandrup har ikke har skrevet sin bog udelukkende til ledere, men sjældent har en dansk udgivelse skabt så engageret en ledelsesdebat, som da bogen udkom i foråret. Charlotte Mandrup går til kamp mod vores høje forventninger til arbejdslivet og peger på, at vi bliver syge og stressede, fordi vi i alt for høj grad investerer følelsesmæssigt i jobbet. Mandrup formulerer sine budskaber uden slør, og blandt andet derfor har bogen vakt genklang som meget end den selvhjælpsbog til vidensarbejderen, som den også er.

Forlag: People’s Press

Læs mere om bogen her

 Stop stress– håndbog for ledere
Af Malene Friis Andersen og Marie Kingston 

"Stop stress" er ikke bare endnu en bog om stress, men et stærkt bidrag i indsatsen mod at mindske de enorme menneskelige og økonomiske omkostninger, der er forbundet med mistrivsel og sygemeldinger. Med afsæt i den nyeste viden og forskning guider "Stop stress" lederen igennem arbejdet med at forebygge og håndtere stress – både når stress rammer medarbejderen og lederen selv. Bogen er skrevet direkte til lederen og giver klare input og håndgribelige råd.

Forlag: Klim

Læs mere om bogen her

Strategi
Af Flemming Poulfelt og Michael Moesgaard Andersen

"Strategi" giver ledere et solidt indblik i strategi anno 2016 fra to store kapaciteter på området. Med afsæt i nyere strategi-teori slår bogen et vigtigt slag for, at strategi i dag ikke alene er en sag for topledelsen, men i høj grad også mellemledere og medarbejdere, der ofte ligger inde med indsigter, som kan betyde forskellen på strategisk succes eller fiasko. Med forfatternes samling af ikke mindre end 101 strategiske redskaber fungerer bogen som et anvendeligt opslagsværk for lederen, der ikke nødvendigvis har en ph.d. i strategisk ledelse.

Forlag: Akademisk Forlag Business

Læs mere om bogen her

Disrupt eller dø– en guide til din digitale ledelsesudfordring
Af Tune Hein og Thomas Honoré.

Hvordan skal man som leder forholde sig til de mange muligheder og udfordringer, som i de her år skyller ind over virksomhederne i takt med den hastige teknologiske udvikling? Tune Hein og Thomas Honoré tager fat om et af de vigtigste ledelsestemaer og gør det i en så tilgængelig form, at der er inspiration at hente for de fleste. Bogen baserer sig på de to forfatteres årelange erfaringer med ledelse, forandring og teknologi, og den fungerer som en velkommen guide til lederen, der skal tage de første favntag med disruption.

Forlag: Berlingske/People’s Press

Læs mere om bogen her

Vil du have mere indhold som dette?