Mit Lederne

Ledelse i Dag - januar 2010

Fastholdelseskommunikation i en krisetid - en ny bæredygtig praksis

Er fastholdelseskommunikation overhovedet relevant for virksomheder i disse krisetider? Og hvordan kan medarbejderfastholdelse og -kommunikation understøtte skabelsen af en bæredygtig organisation? Med udgangspunkt i egen forskning i strategisk ledelseskommunikation, HRM og CSR giver Helle Kryger Aggerholm og Christa Thomsen i denne artikel et bud på betydningen af lederes kommunikation i forhold til fastholdelse af virksomhedens medarbejderressourcer.

De to forskere argumenterer for, hvordan øget risikostyring, styrkelse af virksomhedens employer brand og bedre tal på bundlinjen er nogle af de potentielle gevinster ved en mere fokuseret strategisk tilgang til lederens formaliserede samtaler med medarbejderne. Samtaler, der kan danne grundlag for at skabe en fælles organisatorisk forståelse og i sidste ende medvirke til at fastholde medarbejderne.

Af Helle Kryger Aggerholm, adjunkt, ph.d., & Christa Thomsen, lektor, ph.d., begge fra Center for Virksomhedskommunikation, Handelshøjskolen, Aarhus Universitet

01. januar 2010

Vil du have mere indhold som dette?

Ledelse i Dags nyhedsbrev

Modtag artikler, videoer og nyheder fra Ledelse i Dag direkte i din indbakke 10 gange om året.