Mit Lederne

Ledelse i Dag - September 2007

Klumme: Ledelse eller lidelse - religion i moderne arbejdsliv

Religion diskuteres stadigt mere i danske virksomheder. Hvor går grænsen mellem værdibaseret ledelse og religion? Hvornår overskrider virksomheden den enkelte medarbejders personlige grænser, når den forventer opbakning til strategi og værdier?

Det emne debatteres af en række forfattere i en ny bog om religion i det moderne arbejdsliv. Religionshistoriker Joel Haviv har redigeret bogen og er i den anledning månedens klummeskribent. Han opfordrer ledere, virksomheder og HR-konsulenter til at reflektere over de religiøse ritualers indtog i hverdagens virksomhedskultur. Han advarer blandt andet mod, at topchefens personlige værdier bliver udgangspunktet for, hvilke uddannelser medarbejdere og ledere kan deltage i. For dermed bliver der tale om en ny måde at effektivisere og disciplinere medarbejderne på.

Af Joel Haviv, religionshistoriker, foredragsholder, redaktør og medforfatter af bogen ”Medarbejder eller modarbejder – religion i moderne arbejdsliv”. Arbejder som afdelingschef i Den Erhvervsdrivende Fond Samfundslitteratur.
lid@lederne.dk

01. september 2007

Vil du have mere indhold som dette?

Ledelse i Dags nyhedsbrev

Modtag artikler, videoer og nyheder fra Ledelse i Dag direkte i din indbakke 10 gange om året.