Blå Bog for koncerndirektør i Novo Nordisk Lise Kingo

Lise Kingo er koncerndirektør i Novo Nordisk A/S med ansvar for People, Reputation og Relations.

Af Per Thygesen Poulsen, civiløkonom og journalist
E-mail lid@lederne.dk

01. april 2006

Hun blev ansat i Novo Nordisks Enzymes Promotion i 1988 og har igennem årene stået for opbygningen af Novo Nordisks tilgang til den tredobbelte bundlinje. I 1999 blev Lise Kingo udnævnt til direktør for Stakeholder Relations i Novo Nordisk A/S. Hun blev udnævnt til koncerndirektør med ansvar for Stakeholder Relations i marts 2002. Lise Kingo er medlem af bestyrelsen for Business for Social Responsibility i USA og fakultetsmedlem i HRH Prince of Wales’ Business and the Environment Programme.

Lise Kingo er medlem af bestyrelsen i GN Store Nord A/S.

Lise Kingo er dansk statsborger og er født 3. august 1961. Hun er BA i religion og oldtidskundskab fra Aarhus Universitet (1986), HD i afsætningsøkonomi fra Handelshøjskolen i København (1991) og MSc (Responsibility and Business Practice) fra University of Bath i England (2000).

Det integrerede regnskab i Novo Nordisk har skaffet Lise Kingo Tomorrow Magazine’s 1998 Environmental Leadership Reward, den ansete Edinburgh Medal for sin indsats for social og miljømæssig ansvarlighed, medlemskab i bestyrelsen for Amerikas største organisation på området, Business for Social Responsibility, og en plads i fakultetet for HRH Prince of Wales’ Business and the Environment Programme.

Parløb viste vejen til fremtidsregnskabet
Novo Nordisks vej til fremtidsregnskabet er styret i et parløb mellem koncernchefen Mads Øvlisen og Lise Kingo, som i dag er koncerndirektør i Novo Nordisk A/S med ansvar for People, Reputation og Relations. Hun blev ansat til enzymafdelingens pr-afdeling, men fik hurtigt ansvaret for miljørapporteringen.

I 1994 havde Lise Kingo som nyudnævnt direktør for koncernens miljøafdeling ansvaret for udgivelsen af koncernens første miljørapport. Siden har hun og Mads Øvlisen trin for trin udbygget den, først med bioetik, siden med et socialt regnskab, som til slut er blevet integreret med det finansielle regnskab til en årsrapport over den tredobbelte bundlinje: Miljø, samfundsansvar, økonomi.

Om Lise Kingo

LisekingoLise Kingo er koncerndirektør i Novo Nordisk A/S