Mit Lederne

Ledelse i Dag - oktober 2005

Forskningens fjerde kriterium

Kronik: Professor Per Nikolaj Bukh fra Handelshøjskolen i Århus diskuterer i denne artikel, om ledelsesforskningen kan fortælle, om nye ledelsesmetoder virker.

I sagens natur er det vanskeligt at sammenligne en konkret virksomhed, der bruger en given ledelsesmetode, med den samme virksomhed, der ikke gør det. Blot
for at nævne en af de vanskeligheder, ledelsesforskere støder på, når de skal undersøge, om en ledelsesteknologi virker eller ikke virker.

Professor Per Nikolaj Bukh, Handelshøjskolen i Århus, beskriver i kronikken en række forhindringer for at opnå den strengt videnskabelige indsigt, men han pointerer samtidig, at vanskelighederne ikke skal være et argument for ikke at undersøge, om nye teknikker fører til bedre ledelse og/eller bedre økonomiske resultater. Ifølge Per Nikolaj Bukh kan den største gevinst - både forskningsmæssigt og udviklingsmæssigt - hentes ved i højere grad at inddrage praktikerne i forskningsarbejdet. Det giver den mest konkrete, mest relevante og mest nyttige viden om ledelsesteknikkerne.

Af Per Nikolaj Bukh

01. oktober 2005

Vil du have mere indhold som dette?

Ledelse i Dags nyhedsbrev

Modtag artikler, videoer og nyheder fra Ledelse i Dag direkte i din indbakke 10 gange om året.