Mit Lederne

Magasinet Lederne forår 2019

Henrik Bodskov, adm. direktør i IBM Danmark
"Når jeg spiller, tænker jeg ikke på mit arbejde, men mødes bare med en masse gutter med forskellige baggrunde, som jeg driller og hygger mig med. Her er jeg ikke direktør og skal ikke forholde mig til, om jeg når budgettet, men hvis jeg taber bolden, får jeg en skideballe!" - Henrik Bodskov, adm. direktør i IBM Danmark

Tekst: Ulla Hinge Thomsen   Foto: Martin Bubandt

JEG HAR SPILLET FODBOLD, siden jeg var helt lille. Da jeg flyttede til Hareskoven i 1995, fordi jeg blev gift med Inge, kendte jeg ikke ét menneske. Så jeg gik ned i fodboldklubben og begyndte at spille der. Vi er stadig en stamme af 10-15 mand, som har spillet i mange år. Godt nok er vi blevet lidt gamle og stive, og vi har en del eneulykker efterhånden, men spillet hjælper stadig med at holde os i gang.

Om vinteren spiller vi indenfor i vores hal; tirsdag aften og lørdag morgen – det er simpelthen det bedste. Vi spiller en time til halvanden, og bagefter er jeg fysisk godt tilpas og får noget ud af dagen sammen med min familie.

Når jeg spiller, tænker jeg ikke på mit arbejde, men mødes bare med en masse gutter med forskellige baggrunde, som jeg driller og hygger mig med. Her er jeg ikke direktør og skal ikke forholde mig til, om jeg når budgettet, men hvis jeg taber bolden, får jeg en skideballe! Det handler også meget for mig om at lave mål, og jeg er god til det. Også når vi spiller kamp om sommeren.

LÆS OGSÅ: Lars Rohde - Mit åndehul

Mange opfatter min faglige verden som meget hård, men i en moderne virksomhed er team og arbejdsklima utrolig vigtigt for at få succes. Jeg vil gerne være en god team-spiller, uanset om det er på fodboldbanen eller på arbejdet. I en stor virksomhed som vores giver det en helt anden dynamik, hvis du kan få folk til at mødes på kryds og tværs.

Selv elsker jeg at være i selskaber, både store og små, og jeg har mange gode venner, blandt andet fra den fodboldklub, jeg dannede med mine studiekammerater for mange år siden. ”Profitten”, hed den.