Mit Lederne

Magasinet Lederne forår 2019

Min bedste dag som leder: MIN LØRDAG MED TRUMP, MAY, MERKEL OG MACRON

Katja Iversen, CEO i organisationen Women Deliver og kåret til Årets Dansker 2018, fortæller om sin bedste dag som leder.

Tekst: Fortalt til Michael Monty      Billede: Lotte Andkilde

Min bedste dag som leder.

LØRDAG 9. JUNI 2018 startede klokken tre om natten, hvor jeg sammen med resten af det ligestillingsråd, som Canadas premierminister Justin Trudeau havde nedsat, skulle til G7-topmøde i Charlevoix. Her skulle jeg præsentere verdens topledere for, hvad vi i rådet var kommet frem til.

Efter ankomsten gik jeg rundt og smalltalkede med blandt andre Trudeau, som jeg allerede kendte rigtig godt, og den nye italienske premierminister Giuseppe Conte. Donald Trump var der ikke – han kom for sent, hvilket i øvrigt dagen efter blev forsidestof på New York Times! Jeg havde kun fem minutter til min tale og skulle derfor være meget klar i spyttet. Som rutineret taleskriver véd jeg, at kan man få tilhørerne til at grine, glider budskaberne nemmere ned. Så med direkte reference til Trump, som netop var kommet, efterfulgte jeg en pointe med, at de jo kunne sende et tweet ud; ’Hvis der nu er nogen af jer, der tweeter …’.

LÆS OGSÅ: Hent magasinet Lederne og læs alle artiklerne

Efter mødet gjaldt det om at trodse de skarpe blikke fra sikkerhedsfolkene. Jeg havde på forhånd forberedt mig grundigt på at komme på tomandshånd med Theresa May, Angela Merkel og Emmanuel Macron. Det foregik i skarpt trav, og jeg var nødt til at være skidefræk.

Dagen sluttede i medierummet, hvor jeg gav interviews i tre timer i træk. Efterfølgende var jeg helt færdig og samtidig høj på adrenalin, så det var godt at få ringet og delt oplevelserne med min søster, mor og kæreste og dvæle lidt ved succesen.

Vi havde haft tre måneders intensivt forarbejde, og det var helt klart et peak i min karriere. Jeg kom igennem med vigtige budskaber til verdenslederne, kom i medierne og fik ligestillingsrådet, emnerne og Women Deliver profileret og løftet.

Jeg fik, hvad jeg kom efter – og lidt til.”