Mit Lederne

Magasinet

Mit Åndehul - I bøgernes verden

 

“Nu kan jeg også godt lide at se fodbold, men der sker det tit, at jeg ender med at tjekke mails på iPad’en samtidig, og så misser man meget af det sjove.” - MERETE ELDRUP. Tidligere adm. direktør for TV 2/Danmark.

Tekst: Troels Kølln  Foto: Rune Lundø

 

JEG SLAPPER ALLERBEDST AF, når jeg ligger med en bog i en sofa. Det er nummer ét, og det har det altid været. Hvis jeg så kan kombinere det med en stribe sol …, det er aldeles skønt.

Bøger tvinger mig til at bruge fantasien og lukke munden. Det får mig til at slippe alt andet, leve mig ind i en anden verden. Det gode ved bøger er, at du ikke kan lave andet imens. På den måde er det en øvelse i koncentration, hvor du ikke sådan kan blive afledt. Nu kan jeg også godt lide at se fodbold, men der sker det tit, at jeg ender med at tjekke mails på iPad’en samtidig, og så misser man meget af det sjove.

Min hverdag går tit med, at der kommer en masse mails, jeg skal nå at svare på, og så et møde og et møde efter det, og så kører det derudad. Jeg er i det hele taget tit sammen med en masse mennesker. Derfor er det den ultimative afslapning at læse. Gå ind i mit eget hoved og forestille mig alverdens ting.

Jeg læser al slags skønlitteratur, tit hvad der er oppe i tiden og måske især dansk og amerikansk. Min søster bor i USA og finder tit noget godt til mig.

Min sidste gode læseoplevelse? Uha, der er mange. Jeg var rigtig glad for den nye Hanne-Vibeke Holst, “Som pesten”, selv om den ikke har fået så meget omtale. Måske fordi det er sådan en ordentlig kleppert på næsten 700 sider, som får folk til at sige “puuhh …”

Jeg har læst, lige siden jeg overhovedet kunne sætte ord sammen. Det har altid været min flugt fra virkeligheden. Dengang, jeg var barn, havde vi kun én tv-kanal og ingen computere, og mine forældre var ikke typerne, der gad bygge med Lego med mig. Så når man ikke lige kunne finde nogle andre børn at lege med, var bøger det mest fantastiske.

   

Artiklen har været bragt i Magasinet Lederne, april 2018. Magasinet er Ledernes medlemsmagasin og udkommer to gange årligt.

MERETE ELDRUP, 54 ÅR, Cand.polit.

Bor i København med sin mand, Anders Eldrup. De har sammen to voksne børn og desuden hver to voksne børn fra tidligere ægteskaber. Tidligere adm. direktør for TV 2/Danmark. Næstformand i Gyldendals bestyrelse og medlem af bestyrelsen i Foreningen Nykredit.