Mit Lederne

Magasinet Lederne efterår 2018

Mit åndehul- Lysets tøven
"Jeg bliver aldrig træt af at tilbringe tid ved en kyst og se ud over vandet. Vand skifter farve, vand skifter karakter. Der sker hele tiden noget nyt, samtidig med at det er det samme. Det er dybt fascinerende." - LARS ROHDE, Direktør, Danmarks Nationalbank

Tekst: Lea Pagh   Foto: Jakob Heibig

PÅ EN RIGTIG GOD DAG
går jeg ned til Svanemølle Strand og hopper en tur i vandet. Det er en fantastisk måde at starte dagen på, for man vågner på en rigtig god måde, og så er jeg parat til at tage dagens udfordringer. Jeg er meget glad for vand, det her med at se ud mod horisonten. Jeg bliver aldrig træt af at tilbringe tid ved en kyst og se ud over vandet. Vand skifter farve, vand skifter karakter. Der sker hele tiden noget nyt, samtidig med at det er det samme. Det er dybt fascinerende. Jeg har næsten altid boet tæt på vand, så det betyder noget for mig.

At gå har også næsten en meditativ virkning på mig. Hvis jeg har tid, så går jeg de 5-6 kilometer frem og tilbage til arbejdet. Det giver mulighed for lidt eftertanke og refleksion over, hvad der er sket i løbet af dagen, og hvad der skal ske i løbet af den næste dag. Beslutninger tager tid. Særligt at træffe rigtige beslutninger, hvor der ikke er noget facit. Det kræver lysets tøven. Man kan godt komme til det samme resultat hurtigt, men det er med en større sikkerhed, hvis man gør det langsomt.

Uden sammenligning i øvrigt, så sagde Søren Kierkegaard, at han gik sig til sine bedste tanker, og det har jeg også en gang imellem gjort. Fået vendt og drejet nogle ting, bevidst og ubevidst, når jeg går. Det er det meditative element i det, at man bare skal sætte den ene fod foran den anden. Det holder jeg meget af.