Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Mit bedste råd om ledelse - Ellen Trane Nørby

28. september 2015

Ellen Trane Nørby
Minister for Børn, undervisning og ligestilling (V)

Tekst: Andrea Bak - Foto: Rune Johansen

Det bedste råd, jeg har fået, fik jeg af en person, som har mange års erfaring med ledelse, og handler om, at man skal turde indrømme sine egne fejl og begrænsninger. Rådet lød: “Lad være med at holde stivnakket fast, hvis du kan se, at tingene kan gøres på en anden måde, der er bedre end din.”

Det er et rigtig godt råd, synes jeg, især fordi det handler om den knap så smukke del af ledelsesdisciplinen, som vi ikke så tit taler om. Personen, som jeg ikke har lyst til at sætte navn på, gav mig det på baggrund af et langt liv i ledelse og er baseret på egne erfaringer. Jeg har stor respekt for vedkommende, både som leder og for at turde indrømme, at dette er svært, så det betyder meget for mig.

Jeg tror på, at det er sundere, både for dig selv som leder og for dit omdømme, at du erkender det i den ene procent af tilfældene, hvor du har taget fejl.

Ellen Trane Nørby, minister for børn, undervisning og ligestilling

Selvfølgelig er det vigtigt, at man som leder går forrest og udstikker en retning, men det er ikke troværdigt, hvis du bliver ved med at holde stædigt på dit, hvis du tre skridt forinden har indset, at dette ikke er den optimale vej at gå. Så er det bedre at indrømme blankt, at du har taget fejl, og at du er villig til at ændre kurs. Og så ellers se at komme videre. Ellers bliver det genstand for frustrationer, både hos dig selv og hos andre omkring dig, og det er ufrugtbart.

Der skal naturligvis ikke være for mange af den slags episoder, for så mister du troværdighed, men jeg tror på, at det er sundere, både for dig selv som leder og for dit omdømme, at du erkender det i den ene procent af tilfældene, hvor du har taget fejl. Så har folk også større tiltro til dig i de 99 procent resterende tilfælde.

Blå bog - Ellen Trane Nørby:

  • 35 år
  • Minister for børn, undervisning og ligestilling
  • Cand. mag. i kunsthistorie
  • Tidligere været Venstres medieordfører, politisk ordfører, socialordfører og ligestillingsordfører og kulturordfører

Om Ellen Trane Nørby

  • 35 år
  • Minister for børn, undervisning og ligestilling
  • Cand. mag. i kunsthistorie
  • Tidligere været Venstres medieordfører, politisk ordfører, socialordfører og ligestillingsordfører og kulturordfører

Følg Ellen Trane Nørby

Twitter

Facebook

Kimkristensen
Kunne du bruge siden? Nej Ja

Fortæl os din mening
Vi har brug for dit input, så vi hele tiden kan gøre siden bedre for dig.

Spørgsmål besvares dog ikke.
Kontakt os

Send

Tak for din feedback