Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Jeg bliver en bedre leder af at løbe maraton - Tim Frank Andersen

28. september 2015

Det er ikke længere på golfbanen, den unge generation af erhvervsledere slapper af og skaber netværk blandt kolleger. Triatlon og maratonløb er blevet en populær måde at koble af fra et travlt arbejdsliv, samtidig med den fysiske træning bruges til at blive skarpere på direktionsgangene. 

Tekst: Michael Kjærgaard / Foto: Jesper Grønnemark

Det handler om at komme i god form og skabe sig et større mentalt overskud til at holde mange bolde i luften, når stadig flere yngre ledere træner hårdt for at gennemføre maratonløb, triatlon, Ironman og andre fysiskkrævende ekstremsport. Det forklarer bestyrelsesformand for det digitale bureau In2Media, Tim Frank Andersen, der i 2010 gik i gang med at træne op til Boston-maratonløbet sammen med 25 andre erhvervsledere. I dag bruger han i gennemsnit en til to timer dagligt på fysisk træning og er en af kun 276 personer, der kan sætte kryds ved "gennemført" for de syv største maratonløb i verden.

Jeg træner hver dag, fordi jeg synes, det er sjovt, og fordi det giver mig mere overskud til mit arbejde. Jeg opdagede, at det at være i en gruppe der både har nogle erhvervsmæssige referencer og et træningssammenhold, var enormt givende og motiverende.

Tim Frank Andersen - Bestyrelsesformand In2Media

Efter Boston-maratonet blev han inviteret til at træne op til et triatlon for erhvervsledere, har gennemført en Ironman i København og har senest været i Piemonte i Italien sammen med 100 andre erhvervsledere for at gennemføre et triatlon.

Skaber balance i krop og sind
De mange timer med løbesko på fødderne og en høj puls er for Tim Frank Andersen også et spørgsmål om at få mere mentalt overskud i en travl hverdag som bestyrelsesformand.

"Jeg synes, jeg har fået en bedre balance i mig selv og har fået en sundere indstilling til tingene, fordi jeg har fået et langt større overskud, som jeg bruger dagligt på mit job," forklarer Tim Frank Andersen.

"Det er ekstremt krævende at holde mange bolde i luften mange timer hver dag, derfor mener jeg, at man for at være erhvervsleder i dag er nødt til at være i rigtig god form og i god balance. Netop gennem hård træning lærer man, at hvile og sund ernæring er en stor del af at kunne gennemføre et fysisk krævende forløb. Derfor handler det om at være i balance med sin fysik, sit sind og sin ernæring," uddyber han.

Mere overskud til pressede situationer

Man gennemfører ikke et maratonløb ved at spurte eller et triatlon ved at cykle, svømme og løbe med fuld kraft. For at have en chance for at komme over målstregen er man nødt til at kende både sin krops og sine mentale begrænsninger – og ikke mindst være i stand til at disponere over sine kræfter.

"Der er for mig ingen tvivl om, at det at dyrke triatlon kræver nogle ting, som kan overføres til mit arbejde. I et triatlon kan man sagtens cykle de 90 kilometer med fuld gas, men så er man bare ikke i stand til at løbe de efterfølgende 21 kilometer. Kunsten er at vide med sig selv, hvad man har af kræfter tilbage, og hvor meget man kan presse sig selv," forklarer Tim Frank Andersen.

Den megen fysiskkrævende træning har skærpet hans udholdenhed, samtidig med hans stresstærskel er blevet øget betydeligt. Det har gjort ham i stand til at klare pressede situationer på direktionsgangen uden at føle sig stresset, forklarer han:

"Jeg kan helt klart bruge min udholdenhed og evne til at bringe mig selv over den positive zone, indtil jeg kommer i mål, i mit daglige arbejde som bestyrelsesformand. Jeg har bestemt fået mere overskud og mere energi af at træne hårdt, hvilket viser sig ved, at jeg oftest er i et rigtigt godt humør og kan klare meget pressede situationer. Så jeg synes, at jeg samlet set er blevet en bedre leder. Tænker jeg ti år tilbage, var jeg helt klart mere usund og blev hurtigere både stresset og ophidset."

Netværk over en svedetur

Udover et større overskud til sit bestyrelsesarbejde er det for Tim Frank Andersen en mindst lige så stor bonus ved den megen fysiske træning, der ofte foregår sammen med kolleger. De mange ekstremsportsarrangementer, han deltager i, har givet ham et stort netværk blandt lederkolleger fra virksomheder over hele verden.

"Man møder en masse spændende mennesker i en situation, hvor man har svedt sammen. Det er som om, at man får skrabet nogle lag af, når man har løbet sammen i flere timer og bagefter ligger på græsset. På den måde lærer man hinanden rigtig godt at kende, som man kan bruge, når man senere møder hinanden i professionelle sammenhænge. Jeg oplever, at der på den måde bliver kortere vej til at kunne sætte sig ned og have en fornuftig snak med hinanden," fortæller Tim Frank Andersen.

Kunne du bruge siden? Nej Ja

Fortæl os din mening
Vi har brug for dit input, så vi hele tiden kan gøre siden bedre for dig.

Spørgsmål besvares dog ikke.
Kontakt os

Send

Tak for din feedback