Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Mit Lederne

Inspiration

Er evnen til at tage ansvar medfødt

I 2017 satte Lederne ansvar og lederskab på dagsordenen med kampagnen ”Tag ansvar”. Som et led i kampagnen rejste Adam Duvå Hall landet rundt og undersøgte danskernes forhold til at tage ansvar.

I denne film spørger han Henrik Tingleff, der er psykolog og ekspert i menneskehjernen, om evnen til og behovet for at tage ansvar er noget, vi mennesker er født med?

Henrik Tingleff er uddannet psykolog og forfatter til en række bøger om kognitiv psykologi. Han har i flere år beskæftiget sig med menneskets adfærd. Hvorfor gør vi, som vi gør? Hvad får os til at tænke og føle som vi gør - og hvorfor er det vi tænker, føler og gør så forskelligt fra menneske til menneske?

Vi er født til at tage ansvar
Ifølge Henrik Tingleff ligger menneskets evne til at tage ansvar  i generne. Vi har over tid udviklet evnen til empati og forståelsen af andres behov, evnen til at dele med hinanden - og evnen til at tage ansvar for hinanden. Men den modernes verdenens udfordringer, hvor vi arbejder med effektiviseringer, omstruktureringer og jonglering mellem børn og arbejde, gør, at vores hjerne kommer på overarbejde, og at vores ansvarsgen bliver udfordret. Men det er der heldigvis en løsning på. Hør ovenfor Henrik Tingleff forklare, hvordan vi kan blive bedre til at tage ansvar.