Mit Lederne

Fokus

Fra stress til trivsel

Lederne gør i disse år en særlig indsats for at øge fokus og skabe debat om stressforebyggelse og -håndtering i et ledelsesperspektiv. Her på siden har vi samlet artikler, debatindlæg og undersøgelser om stress og ledelse.

Stress er et tema, der både nationalt og international er blevet udråbt som en af de store fremtidige udfordringer. I følge en undersøgelse fra verdenssundhedsorganisationen WHO bliver stress en af de væsentligste kilder til sygdom i 2020.

Stress er altså blevet en sundhedsmæssig udfordring for samfundet, men det er også blevet en udfordring på arbejdspladserne, hvor flere og flere medarbejdere rammes af stress. Mange virksomheder har erkendt, at stress kan blive en ”showstopper”, og at der må handles med det samme. Stress er således også blevet en ledelsesopgave.

To kolleger i dialog med hinanden på en trappe

Få viden om, hvordan du som leder spotter og håndterer arbejdsrelateret stress hos dine medarbejdere. Med ledernes værktøjer får du desuden guidelines og gode råd til, hvordan du taler med dine medarbejdere om stress, samt hvordan du varetager en stress-sygemeldt medarbejder.

Lederne er en del af Partnerskabet "sammen om mental sundhed". Samarbejdet fokuserer på at give dig værktøjer og gode råd, som du kan bruge, hvis du oplever, at en medarbejder, kollega eller du selv møder arbejdsrelaterede udfordringer, der påvirker din trivsel.

kvindelig leder

Vi vil fremme viden om stress på arbejdspladsen. Derfor har vi samlet et stærkt hold af landets førende eksperter, forskere og praktikere, der sammen udveksler viden om og erfaringer med stress og virksomhedsledelse i Ledernes advisory table og tænketank om stress og trivsel.

Seneste artikler og bøger om stress og trivsel

Opfang og håndtér stress hos den enkelte medarbejder fjerde artikel i serien om stress

Forebyg stress med selvledelse tredje artikel i serien om stress

Stress i ledergruppen anden artikel i serien om stress

Stress skal forebygges organisatorisk første artikel i serien om stress

Lær mere om trivsel og ledelse Af Henrik Bach Mortensen, direktør hos Lederne

Debat og undersøgelser om stress og ledelse

Mindfulness - Fra hokuspokus til et respekteret ledelsesredskab Klumme af direktør i Lederne Vibeke Skytte i Berlingske og på b.dk

Konkrete mål skal nedbringe sygefravær Læserbrev af chefkonsulent Henrik Casper i Berlingske

Vi performer bedst når vi trives Opfølgning på Ugens dilemma

Hver femte leder arbejder over 50 timer om ugen Undersøgelse fra Lederne

Hver sjette leder føler sig stresset Undersøgelse fra Lederne

Værktøjer og guides

din stress

Spot, håndtér og ikke mindst forebyg stress hos dig selv som leder

guide stressramt medarbejder

Få en stressramt medarbejder tilbage

VIDEOGUIDE: Spot og håndtér stress hos din medarbejder
I denne guide giver ph.d. og psykolog Malene Friis Andersen dig sine bedste råd til, hvordan du som leder kan håndtere stress hos dine medarbejdere. Du kan bl.a. blive klogere på, hvordan stress udvikler dig, og hvordan du taler med dine medarbejdere om stress.

https://www.youtube.com/watch?v=X28dEU-ZZyw

Malene Friis Andersen har mere end ti års erfaring med stress, ledelse og sygefravær i organisationer. Rådene, som du får i videoen, stammer fra bogen "Stop stress - Håndbog for ledere", som Malene har skrevet sammen med Marie Kingston.