Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Digitalisering og ledelse

Vi lever i en tid, hvor udviklingen af teknologien er i rivende hast. Det har betydning for dynamikkerne på arbejdsmarkedet og derfor også for dig som leder. Digitaliseringen giver mange fordele, men giver samtidig også udfordringer for både store og små virksomheder. En af de udfordringer er de forstyrrelser, som nye innovative produkter giver, når de undergraver eksisterende forretningsmodeller – det vi i dag kalder disruption.

Her på siden finder du artikler, videoer, portrætter, artikler og debatindlæg om digitalisering og ledelse. Nederst på siden finder du et afsnit med artikler, videoer og debat om disruption.
Digital transformation

I disse år gennemgår virksomheder og organisationer med hast digitale transformationer. En smidig implementering er lederens ansvar, og det stiller store krav til lederens kompetencer. Få gode råd her.

Employee advocacy
De fleste virksomheder har et stort uudnyttet potentiale i deres medarbejdere, og nu er det tid til at aktivere det. Medarbejdere skal engagere sig digitalt i virksomhedens brand, så de bliver digitale ambassadører, skriver Ledelse i Dag.

Debat

Vi skal undgå at blive en tabt generationKlumme af Vibeke Skytte i Berlingske og på b.dk

Ledere skal vise vejen og fortælle om digitale udfordringerKlumme af Birgitte Alstrøm på altinget.dk

Det er vores ansvar at styrke de teknologiske kompetencerDebatindlæg af Svend Askær på altinget.dk

Digitalisering kan skabe flere jobDebatindlæg af Birgitte Alstrøm på altinget.dk

Robotterne kommer - hvad gør lederen?Debatindlæg af Birgitte Alstrøm i tillæg til Berlingske

Vi skal arbejde med og ikke mod robotterKlumme af Bodil Nordestgaard Ismiris på Finans.dk

Artikler

Ledelse med compassion kræver mod af Henrik Tingleff & Vibeke Lunding-Gregersen
Postnord kunne have lavet Facebookinterview med bestyrelsesformand Jim Hagemann Snabe

Robotterne kommer...interview med robotentreprenør Henrik Schafte

Giv din digitale assisent et kram af Lisbeth Knudsen

Loyalitet handler om ikke at fastholde af Søren Schultz Hansen

Interview med Jim Hagemann Snabe, bestyrelsesformand i Mærsk

Jim Hagemann Snabe fortæller i videoen, hvad ledere i en digital verden skal bidrage med. Han udtaler i interviewet, at man som leder i en digital verden  skal udfolde det menneskelige potentiale bedre. Ledere skal skabe nye kreative løsninger, hvor mennesket skal udfolde sig.

Mellemledelse i en disruptiv tid

Denne udgivelse er udarbejdet af NOCA, DEA og Lederne og giver dig anbefalinger til, hvad mellemlederen, medarbejdere og HR-funktionen kan gøre for at håndtere presset fra den disruptive omverden, så udfordringerne bliver mere håndterbare.

Download den her


Interview med Marianne Dahl Steensen, CEO i Microsoft Danmark og Island

Marianne Dahl Steensen fortæller om, hvilke udfordringer de danske virksomheder kæmper med i forhold til digital transformation.

Disruption

Disruption
Ledere har ikke brug for flere "værktøjer i værktøjskassen", men for helhedsforståelse, empati og resiliens, skriver M.A. i Ledelses- & Organisationspsykologi, BO Heimann.
Disruption - leder
Hvis man vil gøre sig gældende som leder i fremtiden, så er man nødt til at forstå de nye forretningsmodeller og gøre sin organisation klar, skriver ledelsesrådgiver og forfatter Tune Hein til Ledelse i Dag.

Interview med Simon Haldrup, Global Head of Business Development, Danske Bank

Simon Haldrup fortæller i interviewet om, hvad der er vigtigt for en organisation i en digital og disruptiv verden. Han udtaler bl.a., at "hvis vi vil innovere, handler det om at håndtere usikkerhed."

Jorden

Fremtidens vækst skal skabes af virksomheder, som går foran med ny teknologi og arbejder under rammevilkår, der gør det muligt at konkurrere internationalt. Læs debatindlægget af chefkonsulent i Ledernes Hovedorganisation, Andreas Enghoff.

Kreativitet nye ideer

Moderne ledere skal evne at slippe de stramme tøjler og give medarbejderne mulighed for at udfolde sig og proaktivt tage del i  organisationens udvikling, skriver Vibeke Skytte, direktør i Ledernes Hovedorganisation, i en klumme til Berlingske.

Hjælp til dig

Kvinde og mand i samtale, LederSparring, coaching