Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Digitalisering og ledelse

Det er ingen overdrivelse at sige, at lederrollen er i hastig forandring. Den buldrende digitalisering, hvor ny teknologi overtager stadig flere af virksomhedens opgaver og udfordrer de gamle strukturer, sætter også helt nye krav til fremtidens leder.

Her og på de næste sider finder du artikler, videoer og undersøgelser om digitalisering og ledelse. Du kan også læse om Ledernes Digitale Tænketank, hvor forskere, eksperter og topledere mødes og diskuterer, hvordan digitalisering påvirker lederrollen og kommer med anbefalinger til, hvordan ledere bedst muligt ruster sig til at imødegå digitaliseringen.

KUNSTIG INTELLIGENS OG LEDELSE
Få indblik i kunstig intelligens og ledelse i denne video med Thomas Terney, der er ph.d. i kunstig intelligens og medlem af Ledernes Digitale Tænketank.

Employee advocacy

Ledernes Digitale Tænketank samler omkring 20 toneangivende ledere, forskere og eksperter for at dele de bedste erfaringer, indsigter og råd om Next Practice inden for digitalisering og ledelse.

Digital transformation

I disse år gennemgår virksomheder og organisationer med hast digitale transformationer. En smidig implementering er lederens ansvar, og det stiller store krav til lederens kompetencer. Få gode råd her.

Debat

Ledere skal styre den kunstige intelligensDebatindlæg af viceadministrerende direktør Bodil Nordestgaard Ismiris i Jyllands-Posten erhverv & på Finans.dk 

Vi skal i gang med at implementere dataetik nu Debatindlæg af Birgitte Alstrøm på altinget.dk

Digitalisering kræver passionerede ledereKlumme af viceadministrerende direktør Bodil Nordestgaard Ismiris på Finans.dk

Det har vidtrækkende konsekvenser Indlæg af viceadministrerende direktør Bodil Nordestgaard Ismiris i Børsen

Lederne har brug for dataetisk kompas Pressemeddelelse på lederne.dk

Vi skal undgå at blive en tabt generationKlumme af Vibeke Skytte i Berlingske og på b.dk

Ledere skal vise vejen og fortælle om digitale udfordringerKlumme af Birgitte Alstrøm på altinget.dk

Det er vores ansvar at styrke de teknologiske kompetencerDebatindlæg af Svend Askær på altinget.dk

Digitalisering kan skabe flere jobDebatindlæg af Birgitte Alstrøm på altinget.dk

Robotterne kommer - hvad gør lederen?Debatindlæg af Birgitte Alstrøm i tillæg til Berlingske

Vi skal arbejde med og ikke mod robotterKlumme af Bodil Nordestgaard Ismiris på Finans.dk

Artikler

Gør dine medarbejdere til digitale ambassadører af Rikke Damgaard

Ledelse med compassion kræver mod af Henrik Tingleff & Vibeke Lunding-Gregersen

Postnord kunne have lavet Facebook interview med bestyrelsesformand Jim Hagemann Snabe

Robotterne kommer...interview med robotentreprenør Henrik Schafte

Giv din digitale assisent et kram af Lisbeth Knudsen

Loyalitet handler om ikke at fastholde af Søren Schultz Hansen

Interview med Jim Hagemann Snabe, bestyrelsesformand i Mærsk

Jim Hagemann Snabe fortæller i videoen, hvad ledere i en digital verden skal bidrage med. Han udtaler i interviewet, at man som leder i en digital verden  skal udfolde det menneskelige potentiale bedre. Ledere skal skabe nye kreative løsninger, hvor mennesket skal udfolde sig.

Mellemledelse i en disruptiv tid

Denne udgivelse er udarbejdet af NOCA, DEA og Lederne og giver dig anbefalinger til, hvad mellemlederen, medarbejdere og HR-funktionen kan gøre for at håndtere presset fra den disruptive omverden, så udfordringerne bliver mere håndterbare.

Download den her


Interview med Marianne Dahl Steensen, CEO i Microsoft Danmark og Island

Marianne Dahl Steensen fortæller om, hvilke udfordringer de danske virksomheder kæmper med i forhold til digital transformation.

Disruption

Disruption
Ledere har ikke brug for flere "værktøjer i værktøjskassen", men for helhedsforståelse, empati og resiliens, skriver M.A. i Ledelses- & Organisationspsykologi, BO Heimann.
Disruption - leder
Hvis man vil gøre sig gældende som leder i fremtiden, så er man nødt til at forstå de nye forretningsmodeller og gøre sin organisation klar, skriver ledelsesrådgiver og forfatter Tune Hein til Ledelse i Dag.

Interview med Simon Haldrup, Global Head of Business Development, Danske Bank

Simon Haldrup fortæller i interviewet om, hvad der er vigtigt for en organisation i en digital og disruptiv verden. Han udtaler bl.a., at "hvis vi vil innovere, handler det om at håndtere usikkerhed."

Jorden

Fremtidens vækst skal skabes af virksomheder, som går foran med ny teknologi og arbejder under rammevilkår, der gør det muligt at konkurrere internationalt. Læs debatindlægget af chefkonsulent i Ledernes Hovedorganisation, Andreas Enghoff.

Kreativitet nye ideer

Moderne ledere skal evne at slippe de stramme tøjler og give medarbejderne mulighed for at udfolde sig og proaktivt tage del i  organisationens udvikling, skriver Vibeke Skytte, direktør i Ledernes Hovedorganisation, i en klumme til Berlingske.

Hjælp til dig

Kvinde og mand i samtale, LederSparring, coaching