Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Bogomtale: Ikke bare endnu en bog om stress

Der udgives hvert år mange bøger om stress. Men denne skiller sig ud. Først og fremmest fordi den er tænkt og skrevet til ledere. Men også fordi forfatterne Malene Friis Andersen og Marie Kingston både har forsknings- og praksiserfaring. Der er ingen tvivl om, at stress er på stadig flere lederes dagsorden.

- Af Signe Tønnesen, Chefkonsulent i Lederne

De møder det hos deres medarbejdere, og de oplever det hos sig selv. Derfor er der stor efterspørgsel efter mere viden om stress hos ledere. Både viden om hvad stress er, og hvordan man opdager stress, men også viden, der kan give lederen handlemuligheder. For eksempel hvordan man forebygger stress, og hvordan man håndterer stress.

Og den viden får man i bogen. Teksten er letforståelig og giver lederen et godt grundlag for at forstå og arbejde med stress på alle typer af arbejdspladser. En af bogens særlige styrker er, at den præsenterer stress i al sin kompleksitet, også når man skal finde løsninger. Her er intet “quick-fix”. Mange, ikke kun ledere, forstår stress som noget, man enten har eller ikke har. Men stress er ikke et enten-eller. Det er en faseopdelt proces, hvor man kan være mere eller mindre stresset i perioder for så at få det bedre, eller desværre nogle gange værre. Og nogle gange bliver man så hårdt ramt, at man må sygemeldes. En anden ting, bogen formår, er at aktivere læseren til at reflektere over egen ledelse, samtidig med at der gives nogle gode redskaber, der kan hjælpe dig som leder, når det gælder at håndtere stress, men også redskaber til, hvordan man kan arbejde med at forebygge stress.

Bogens afslutning er en opsang til lederen – husk dig selv! For en stresset leder kan betyde stress blandt medarbejderne, konflikter og generel mistrivsel samt dårligere kvalitet og effektivitet. Så lederen skal tage sine egne stress-signaler alvorligt og gøre noget, før det er for sent. Man kan jo starte med at læse denne bog.
Ny

mini cover stop stressStop stress - Håndbog for ledere
- Af Malene Friis Andersen og Marie Kingston

Forlaget Klim, 299 kr.
Sider: 250
Læs mere om bogen her