Mit Lederne

Første møde i Lederjuryen

det er vigtigt at hylde de gode ledere

Lederjuryen har afholdt første møde for at nå frem til de nominerede til Årets Leder 2019. To af medlemmerne, headhunter Eva Zeuthen Bentsen og chefredaktør Bjarne Corydon, fortæller her, hvorfor det er vigtigt at hylde god ledelse, og hvad de hver især lægger vægt på hos en dygtig leder.

lederjury, årets leder, lederne, ledelse i dag, bjarne corydon, eva zeuthen bentsen, pia søltoft, merete eldrup, svend askær, jan molin, peter steensgaard mørch

Hvert år kåres Årets Leder på Ledelsens Dag. Prisen går til en dansk topleder, der har leveret flotte resultater gennem sin ledelse, og vinderen kommer i selskab med blandt andre Niels Buus (GomSpace), Dorthe Crüger (Sygehus Lillebælt), Nils Smedegaard Andersen (A.P. Møller-Mærsk) og Bodil Nyboe Andersen (Nationalbanken).

Men hvorfor er det vigtigt at hylde de danske ledere, og hvad er ”god ledelse” i det hele taget?

- Med kåringen af Årets Leder sættes der ikke alene fokus på én enkelt fremragende præstation, men på ledelse som sådan – og på den enkelte leders mulighed for at gøre en positiv forskel. Det synes jeg i den grad, at vi har brug for, fortæller Bjarne Corydon, der er chefredaktør på Børsen og medlem af årets lederjury.

Eva Zeuthen Bentsen er ligeledes medlem af Lederjuryen og arbejder til daglig som headhunter. Hun mener, at det er vigtigt at skabe opmærksomhed omkring de gode ledere og dem, vi andre kan lære af.

- Gode lederes erfaringer er værd at lytte til. Og så fortjener gode ledere hyldest! Det er svært og hårdt – og kan være ret ensomt – at være en god leder, siger Eva Zeuthen Bentsen.

Hvad lægger Lederjuryen vægt på?
Lederjuryen har til opgave at hylde den ekstraordinære ledelsespræstation, hvad end den har fremmet diversiteten på arbejdspladsen, løftet økonomien til nye højder, motiveret medarbejderne til toppræstationer, skabt helt nye markeder eller styrket bæredygtigheden.

For Eva Zeuthen Bentsen er det især ledernes resultater og den fortælling, der er om lederne i den organisation, de leder, som hun lægger vægt på. Hun håber, at andre kan blive inspireret af nogle af landets dygtigste topledere.

- Det at kigge på nogle af landets dygtigste topledere, kan forhåbentligt også inspirere andre ledere til forandringer, til hvordan man bruger sig selv som leder, og til at finde fællesnævnere med andre ledere, fortæller Eva Zeuthen Bentsen.

Også Bjarne Corydon ser topledernes erfaringer, som noget, vi alle kan lære fra:

- For mig at se er de bedste lederes erfaringer utroligt inspirerende. Det er en af grundene til, at vi på Børsen giver så meget plads til ledelsesstoffet – både i spalterne og med podcasts. Ofte er der forbløffende mange ting, der faktisk godt kan overføres fra overvejelser om topledelse, til de udfordringer mange ledere står med i deres egen hverdag. Mest inspirerende er det efter min opfattelse, når succesrige ledere tør åbne op og fortælle om tvivl eller dilemmaer. Det kunne vi godt blive lidt bedre til herhjemme, siger han.

Kandidater til Årets Leder 2019
Lederjuryen har forholdt sig til et meget bredt felt af kandidater, som blandt andet er blevet indstillet via Ledernes hjemmeside.

Topledere med meget forskellige kompetencer og udfordringer bliver nu nomineret til prisen, og vinderen kåres på Ledelsens Dag den 28. november. Fælles for dem alle er, at de er nomineret for ”god ledelse”. Men hvad er det?

- Når jeg rekrutterer og tester, spørger jeg meget ind til ledelsesadfærd – også helt konkret adfærd. Det er gennem det konkrete, at vi kan vurdere og lære, hvad der er god ledelse. Hvad gør du? Hvornår er du god? Hvad var svært?, uddyber Eva Zeuthen Bentsen.

Bjarne Corydon tilføjer, at han særligt kigger efter kandidaternes evner til at håndtere og blive stærkere af modgang.

- God ledelse er ikke bare ”noget man gør”. Det er også noget, man kan tale om – og udfordre hinanden konstruktivt på, slutter Bjarne Corydon.

Kandidaterne til Årets Leder 2019 offentliggøres senere på måneden her på siden.