Årets Lederjury

God ledelse er afgørende for Danmarks fremtid – for vores økonomi, vores organisationer og vores medmennesker. Årets leder kåres for at hylde den svære disciplin, som ledelse er. Bag kåringen står årets lederjury, der tæller kompetente folk, der beskæftiger sig med ledelse fra forskellige perspektiver. Læs mere om medlemmer af Lederjuryen her.

SVEND ASKÆR, FORMAND, LEDERNES HOVEDORGANISATION

Svend Askær har tegnet Ledernes Hovedorganisation som formand siden 2001. Han har flere bestyrelsesposter og er desuden forfatter til en række artikler og bøger om jura, uddannelse og ledelse. Derudover fungerer han som censor ved jurastudiet på Københavns Universitet og Aarhus Universitet.
Bjarne Corydon
Foto: Thomas Nielsen

BJARNE CORYDON, CEO & EDITOR IN CHIEF, DAGBLADET BØRSEN

Tidligere finansminister Bjarne Corydon lagde i 2015 sin politiske karriere på hylden, da han blev direktør i konsulentfirmaet McKinsey. I dag arbejder han som administrerende direktør og chefredaktør på Dagbladet Børsen. 
Marianne Eldrup
Foto: Miklos Szabo

MERETE ELDRUP, TIDL. ADM. DIREKTØR, TV2 DANMARK A/S

Merete Eldrup var indtil for nylig administrerende direktør for TV2 og er i dag bestyrelsesmedlem i blandt andet Deloitte og Nykredit. Tilbage i 2015 vandt hun prisen som årets kvindelige bestyrelsesmedlem til Women's Board Award.

Jan Molin, associate dean, copenhagen business school

Jan Molin er professor MSO på CBS og har beskæftiget sig med ledelse og organisationsudvikling gennem en årrække. Han har skrevet og bidraget til flere bøger om ledelse, virksomhedspsykologi og ledelsesudvikling.

Eva Zeuthen, partner, zeuthen storm og bestyrelsesmedlem

Eva Zeuthen er headhunter og driver virksomheden Zeuthen Storm sammen med Mikael Storm Frederiksen. Hun har tidligere været headhunter og partner hos Odgers Berndtson og arbejder desuden med ledelsesudvikling.

Pia Søltoft, forfatter, ledelsescoach og præst

Pia Søltoft har gennem mange år beskæftiget sig med ledelse i et filosofisk perspektiv. Særligt Søren Kierkegaard fylder i hendes forfatterskab, og hun står bag flere bøger om ledelse og Kirkegaard. Senest bogen "10 ting ledere kan lære af Kierkegaard", som blev nomineret til Årets ledelsesbog. 

Peter Stensgaard Mørch, departementschef i Finansministeriet

Peter Stensgaard Mørch er departementschef i Finansministeriet og har tidligere været departementschef i Beskæftigelsesministeriet. Han kommer fra en stilling som administrerende direktør i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune.