Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Mit Lederne

Stem på Årets Leder 2018

André Rogaczewski

Netcompany er den første danske virksomhed i 20 år til at runde 1.000 ansatte, og sidste år rundede firmaet 1,4 milliarder kroner i omsætning. Det er sket med André Rogaczewski i spidsen.

Aalborgensiske André Rogaczewski med polske rødder var i 2000 medstifter af Netcompany. I dag er virksomheden én af de etablerede stjerner på den danske it-himmel. Netcompany udmærker sig blandt andet ved at have en ung medarbejderstab med en gennemsnitsalder på bare 29 år.

Ambitionen er at blive en af de mest dominerende it-leverandører i Nordeuropa, og resultaterne har da også været imponerende: Seneste årsregnskab præsenterede endnu et rekordår for Netcompany, hvor firmaet i snit ansatte én ny medarbejder om dagen gennem hele året, og hvor indtjeningen voksede med 73 procent. I juni blev Netcompany børsnoteret med store afkast og kursstigning til følge.

André Rogaczewski er som iværksætter blevet en eftertragtet erhvervsleder og sidder blandt andet i Disruptionsrådet, er formand for DI Digital og deltager i den offentlige debat om teknologi, data og datasikkerhed.

Mønsterbryderen fra en boligblok i Aalborg Øst lider med egne ord ikke af BMW-syndromet – et udtryk, han selv har opfundet som betegnelse for succesfulde erhvervsfolk, der stopper med at innovere, efter de har fået penge nok til at kunne købe deres første BMW.

”Jeg arbejder ikke 10-12 timer hver dag for pengenes skyld. Da vi solgte virksomheden anden gang, gik jeg bare hjem bagefter. Jeg gjorde intet særligt. Det første, jeg tænkte på, var, hvordan vi skulle bruge midlerne til komme ud i nye lande. Jeg tror, det handler om min utålmodighed,” udtalte han for nylig i et portræt til Euroman.

Det er ikke første gang, at André Rogaczewski er nomineret til en offentlig pris, og han var med i kapløbet om at blive Årets Dansker i 2017.

Læs mere om de andre kandidater og afgiv din stemme her

Blå bog

Andre RogaczewskiAndré Rogaczewski er 50 år. Han er gift og har to børn.

Arbejdsliv
2000: Stifter Netcompany

1993-2000: Manager i Accenture

Uddannelse

Master i Computer Science fra Aalborg Universitet  (1987-1993).

Vær med til kåringen af Årets Leder 2018