Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Marianne Benzon Nielsen

Marianne Benzon Nielsen, direktør i Børnecancerfonden, har siden 1984 været dedikeret til arbejdet med kræftsyge børn og deres familier. Hun er blandt andet med, når Team Rynkeby hvert år cykler hele vejen til Paris – netop med det formål at samle penge ind til Børnecancerfonden.

Som sygeplejeelev i 1984 havde Marianne Benzon Nielsen sit første møde med kræftsyge børn og deres familier. Dette første møde er siden blevet til mange år. Blandt andet har Marianne Benzon Nielsen arbejdet på Rigshospitalets børnekræftafdeling og været leder af Ronald McDonald Hus, som huser alvorligt syge børn og deres familier.

Hun er kendt som et passioneret menneske, der går forrest, når det gælder den vigtige sag, hun arbejder for. Og hun har i høj grad været med til at få sat Børnecancerfondens arbejde på dagsordenen, ikke mindst i forbindelse med Team Rynkeby og den årlige cykeltur på 1.250 kilometer.

- Når man er ved at give op, tænker jeg, at vi har selv valgt det her og kan stå af, men det kan dem, vi kæmper for, ikke. Det, vi gør på cyklen, er jo ikke tilnærmelsesvis i nærheden af det, som børn og familier oplever, når et barn bliver alvorligt syg af kræft, har Marianne Benzon Nielsen udtalt til Politiken i forbindelse med Team Rynkeby sidste år. I interviewet lød det også:

- Cykelturen er en lidt hektisk oplevelse, og efter en tur plejer jeg gerne at sige, at det var den sidste, men så kommer jeg alligevel til at sige ja til at deltage året efter.

Blå bog

Marianne BenzonMarianne Benzon Nielsen, 55 år

Direktør i Børnecancerfonden
Tiltrådt i 2008.

Uddannelse
Uddannet sygeplejerske i 1985

Karriere
Sygeplejerske på Rigshospitalets børnekræftafdeling
2002-2008: Leder af Ronald McDonald Hus
2008: Direktør for Børnecancerfonden