Følgeskab

Greve, 4. november 2020

Myndighedernes retningslinjer om COVID-19
Vi følger naturligvis løbende myndighedernes retningslinjer for større forsamlinger og er i tæt dialog med konferencestederne. Det betyder, at alle vores konferencer vil blive afholdt i overensstemmelse med gældende retningslinjer, herunder forhold som fysisk afstand, hygiejne m.m. Hvis omstændighederne ændrer sig væsentligt, sørger vi for at give dig besked herom på den mail, du oplyser ved tilmelding.

Se dagens program

  • Registrering
  • Velkomst v/ Lederne Østsjælland og konferencier
  • Det skrøbelige lederskab: Følgeskab, en vedvarende konstruktion og forhandling
    v/ Magnus Larsson
  • Legitim ledelse – en klar vej til et stærkere følgeskab v/ Maja Loua Haslebo
  • Pause og networking med lette forfriskninger
  • Inspiration er en leders vej til følgeskab v/ Henrik Mathiasen
  • Afrunding

Konferencier

Michael Uhrenholt

Teamchef og ledelsesrådgiver, Lederne

Michael har mere end 30 års erfaring med ledelse af ledere og medarbejdere. I dag arbejder Michael som teamchef og ledelsesrådgiver, presse talsperson og oplægsholder om Ledelse og Ledere. Michael har med sin erfaring som ledelsesrådgiver særligt oparbejdet indsigt i betydningen af stærke relationer leder og medarbejder imellem.

Oplægsholderne

Magnus Larsson

Associate professor, Ph.d v. CBS og ekspert i lederskab

De øgede forventninger fra omgivelserne kalder på forskellige forandringer eller tiltag. Hvis virksomheden skal nå sit bedste, er man som leder hurtigt afhængig af medarbejderens udførelse af både sine formelle opgaver og følgeskabet. At skabe følgeskab i opgaver, som kræver arbejde, energi, måske nytænkning og reorientering, er dog en kompleks og udfordrende opgave. Her bliver formel magt ofte brugt, da man ikke oplever, at tiden tillader andet. Desværre risikerer man via denne fremgangsmåde at skabe distance til sine medarbejdere fremfor at involvere dem, hvilket i sidste ende resulterer i mindre følgeskab. Så hvordan skaber man så følgeskab hos medarbejderen, når besværlige opgaver opstår og hiver medarbejderen ud af rutinen? I indlægget bidrager Magnus med resultater fra aktuel forskning samt med begreber og teorier om, hvordan lige præcis lederskab og følgeskab løbende bliver forhandlet og skabt i praksis.

Maja Loua Haslebo

Erhvervspsykolog, konsulent og forfatter

Som leder sætter man dagsordenen for medarbejdernes følgeskab, når man holder fokus på kerneopgaven, og alle ansattes forpligtelser til at bidrage hertil. Hvis man i højere grad har fokus på medarbejdertilfredshed eller -trivsel, hæmmes følgeskabet, og den fælles kerneopgave udfordres. Dette præger hverdagens kommunikation mellem ledere og medarbejdere samt den mere formelle bane såsom virksomhedens rekrutteringspraksis, MUS, arbejdsmiljøindsatser, målinger, osv. Som leder, der ønsker at styrke medarbejdernes følgeskab, må man se både hverdagen og den formelle bane efter i sømmene, genoverveje nytteværdien af praksis og tage fat på de nødvendige forbedringer ud fra ambitioner på kerneopgavens vegne.

Henrik Mathiasen

Bestsellerforfatter og stifter af Award Showet for Årets Optimister

Gennem 15 år har Henrik uddannet en perlerække af danske og internationale virksomheder i ledelse og optimisme. Tusindvis af ledere og medarbejdere har købt sig ind på de simple, mentale værktøjer, der skaber resultater. Han agerer desuden som mentor for ledere på alle niveauer. Med afsæt i sin egen aktuelle bog: ”Optimér dit lederskab”, vil Henrik videregive anekdoter, personlige beretninger, dilemmaer og ikke mindst videnskabeligt dokumenterede værktøjer. Det bliver serveret i en letforståelig kontekst, så du som leder kan bruge dem, når du skal styrke dit følgeskab. Henriks guide er skræddersyet til dem, der vil være leder af gavn og ikke blot af navn.

Andre konferencer

Næstved, Lederne, Konferencetour

Bæredygtig ledelse, Næstved, 20. oktober

Se mere her
Glostrup, Lederne, Konferencetour

Vinderteamets DNA, Glostrup, 26. november

Se mere her