Følgeskab

Aarhus

Centralværkstedet
Værkmestergade 9, 8000 Aarhus 
30. november 2021

Som leder har man en hektisk hverdag med mange opgaver, møder og medarbejderansvar. Samtidigt er der en forventning fra omgivelserne om, at man går forrest og viser en klar retning for sine medarbejdere. Det kan ofte være en svær balance og hård disciplin. Herudover er relationen mellem leder og medarbejder også mere kompleks end tidligere. Det er i mange situationer ikke længere nok at lederen har en formel magt. Lederen skal også sikre sit følgeskab ved få medarbejderne i spil via inspiration, mening og arbejdsglæde. På konferencen får du forskellige værktøjer og perspektiver på, hvordan du som leder arbejder målrettet med dig selv og dine omgivelser og skaber et stærkt følgeskab.

Action card
Prisen for medlemmer er 300 kroner og for ikke-medlemmer er prisen 500 kroner.

Program  

12:30-13:00

Velkomst og registrering

13:00-13:10

Introduktion ved lokalformand og konferencier

13:10-14:00

Det skrøbelige lederskab: Følgeskab en vedvarende konstruktion og forhandling

v/ Magnus Larsson
14:00-14:10

Pause

14:10-15:00

Stay hungry, stay foolish

v/ Margrethe Dahl Lehrmann
15:00-15:30

Pause med forfriskninger

15:30-16:15

Styrk dit følgeskab via kropsprog

v/ Jesper Bergstrøm
16:15-16:30

Tak for idag

Speakere

Oplægsholder

Magnus Larsson, associate professor, Ph.d v. CBS, ekspert i lederskab og den kompleksitet der ligger i ”rollen”

Som leder har man en hektisk hverdag med mange opgaver, møder og, ikke mindst, meget medarbejderansvar. Der er mange og øgende forventninger og krav fra omgivelserne, som kalder på forskellige forandringer eller tiltag. I den forbindelse bliver man afhængig af medarbejderen. Her menes der både i forhold til medarbejderens formelle arbejdsopgave og det følgeskab, som der er behov for, hvis virksomheden skal nå sit bedste. At skabe følgeskab i opgaver, som kræver arbejde, energi, måske nytænkning og reorientering, er dog en kompleks og udfordrende opgave i sig selv. Her bliver formel magt ofte brugt, da man ikke oplever, at der er tid til andet. Desværre risikere man at skabe distance til sine medarbejdere fremfor at involvere dem, hvilket i sidste ende alligevel resulterer i mindre følgeskab. Så når besværlige opgaver opstår og hiver medarbejderen ud af rutinen, hvordan kan man, som leder, så forstå og håndtere udfordringen med at skabe følgeskab lige dér, hvor der er mest brug for det? Her kan aktuel forskning bidrage med begreber og teorier om, hvordan lige præcis lederskab og følgeskab bliver forhandlet og skabt i praksis.
Oplægsholder

Margrethe Dal Lehrmann, indkøbsdirektør i Magasin du Nord

Hvordan spotter du nye medarbejdere med X factor og skaber det bedste team, som spiller hinanden gode og skaber synlige resultater. Hvad kræver det af dig som leder at skabe en kultur og et følgeskab, hvor vi tør udfordre status quo og hvor ”execution is everything”. Få nemme og konkrete tips til, hvordan du sammensætter et high performance team, udvikler holdet og dig selv som leder, så du kan skabe en ”just do it” kultur, hvor der er højt til loftet og plads til at have det sjovt. Margrethe beskriver sig selv som en ”Pippi Langstrømpe i stiletter”, men er til daglig indkøbsdirektør for Magasins 8 stormagasiner med en omsætning på ca. 2,8 milliarder (pre coronna). Hør bl.a. om hendes personlige rejse som del af et Magasin´s management team, som sammen med hele holdet har været med til at vende Magasin fra voldsomt underskud til inden coronna at være en af Europa mest profitable stormagasiner med fokus på holdånd, positiv attitude og godt købmandskab. Til efteråret kaster Margrethe sig ud et nyt eventyr, hvor hun skal investere i virksomheder og hjælpe iværksættere med at vækste deres forretninger bla. gennem vigtigheden af sætte det rigtige hold og turde ansætte mennesker, som er klogere end en selv.
Oplægsholder

Jesper Bergstrøm, ekspert i kropssprog og motivation, forfatter og medvært i DR-programmet ”Mød dit urmenneske”

Jesper coacher ledere og holder bl.a. foredrag om kropssprog og hvordan man skaber tillid og gode relationer. I sit indlæg vil Jesper samle op på nogle af pointerne fra de to første indlæg og, med sin fantastiske energi, give dig konkrete værktøjer til, hvordan du bryder ud af din comfort zone, virker overbevisende og stærk udadtil og dermed styrker dit følgeskab. Jesper er en af landets mest garvede foredragsholdere inden for motivation og kropsprog og vil sende dig ud af døren med fornyet energi, så du er klar til at gå udfordre dig selv og dine omgivelser.

Tilmeld dig konferencen i Aarhus