Tilbage til oversigten

Styrkebaseret ledelse

Lær, hvordan du med en styrkebaseret tilgang skaber engagement, trivsel og positive resultater. 

Som leder står du dagligt overfor problemer og udfordringer, som du skal løse - indimellem på egen hånd, men oftest sammen med andre. Måden, du går til problemløsning på, kan være afgørende for de resultater, du får. Med den styrkebaserede tilgang leder du bevidst efter de styrker, der findes i dig selv, hos medarbejderne, i teamet og i organisationen, og det er dem, du trækker på i problemløsningen. 

På dette kursus lærer du at spotte egne og andres styrker, og du får konkrete metoder til at løse problemer, afholde 1:1 samtaler, energigivende møder, styrke teamet og drive forandringsprocesser ud fra den styrkebaserede tilgang.

Du får indblik i:

Teorien og forskningen bag styrkebaseret ledelse
Hvordan du identificerer styrker - både egne, medarbejderes og teamets
Hvordan du bruger styrkebaseret ledelse i konkrete situationer, såsom 1:1 samtaler, på møder og til at øge trivsel
Den styrkebaseret tilgang til forandringsprocesser

 

Underviser Pernille Hippe Brun har skrevet et indlæg til Børsen om styrkebaseret ledelse. Du kan downloade artiklen her.

Brug for hjælp?

3283 3610
Tilmeld dig nu

Målgruppe

Kurset er for ledere med personaleansvar, der ønsker at styrke egen ledelsesstil samt at få konkrete redskaber til at lede, motivere og engagere medarbejdere og drive forandringsprocesser ud fra den styrkebaserede tilgang. 

Indhold og udbytte

Før kurset:

  • Tager du en online-styrketest 
  • Laver du en energidagbog, der identificer dine styrker og svagheder


På kurset fokuserer vi på:

  • Hvad er styrkebaseret ledelse - filosofien og forskningen bag
  • Hvad er dine, medarbejdernes og dit teams styrker og svagheder? 
  • Hvordan bringer du styrkerne i spil og håndterer svaghederne?
  • Hvordan bruger du den styrkebaserede tilgang i konkrete situationer, såsom 1:1, på møder, til at løse konflikter, udvikle teamet og drive forandringer? 

 

Kurset er praksisorienteret og engagerende. På første dag fokuserer vi på filosofien og forskningen bag styrkebaseret ledelse, og hvordan du identificerer og bringer dine egne, medarbejdernes, teamets og organisationens styrker i spil, samt hvordan du håndterer svaghederne. Vi træner den styrkebaserede tilgang til dialoger, og du får afprøvet tilgangen under pres – det vil sige, når der er gnidninger eller forhindringer på din vej. På andendagen dykker vi ned i den styrkebaserede tilgang til forandringsprocesser, og du lærer at anvende metoden til at udvikle dit team. 

Efter kurset vil du kunne bruge de øvelser og metoder, vi gennemgår, direkte i din personaleledelse.

Du får udleveret bogen “Styrkebaseret ledelse”, skrevet af underviseren, Pernille Hippe Brun. Den indeholder en mængde konkrete cases og eksempler på, hvordan du bedriver styrkebaseret ledelse og kan bruges som opslagsbog inden din næste MUS, teamudviklingsdagen, dit næste møde, eller opsamlingen på en trivselsundersøgelse. 

 

Underviser

Pernille Hippe Brun

Pernille Hippe Brun

Pernille Hippe Brun er uddannet psykolog fra Københavns Universitet og University of California, og efteruddannet i arbejds- og organisationspsykologi. Hun er selvstændig med egen konsulentvirksomhed og har som strategisk ledelses- og organisationskonsulent mange års erfaring med lederudviklingsforløb, samt rådgivning af ledere i både danske og udenlandske virksomheder. Pernille er en efterspurgt foredrags- og oplægsholder og kendt for sin engagerende og ligefremme stil. Hun er desuden forfatter til fire bøger om organisatorisk liv og ledelse, heriblandt bogen "Styrkebaseret ledelse".

Bevis på dine nye kompetencer

Du vil modtage et digitalt kursusbevis efter din deltagelse på kurset. Dit kursusbevis kan tilgås via vores online platform DiplomaSafe, hvorfra du kan tilføje det på din LinkedIn-profil, downloade det til din e-boks, printe det eller dele det med dit netværk på flere sociale medier.

Praktiske oplysninger

Prisen dækker undervisning, kursusmaterialer og forplejning, samt bogen ”Styrkebaseret ledelse" skrevet af underviser Pernille Hippe Brun. Prisen dækker ikke eventuel overnatning mellem de to undervisningsdage.

 

Styrkebaseret ledelse - bog

Tilmelding

2 dage
Pris 12.500 kr. (ex. moms)
Medlemspris 11.200 kr. (ex. moms)