Tilbage til oversigten

Regenerativ Ledelse

4.7 (6 bedømmelser)
Få indblik i hvordan du med udgangspunkt i naturens intelligens skaber fremtidssikre organisationer, hvor trivsel, bæredygtighed og vitalitet sikres.

Vi har tvunget planetens økosystemer i knæ. Samtidig er vi også selv blevet mere stressede, deprimerede og udbrændte end nogensinde. De to problemer hænger uløseligt sammen, og som leder er du nødt til at lede på en grundlæggende ny og bæredygtig måde for at løse dem. 

Regenerativ ledelse handler om at genskabe og revitalisere de levende systemer vi indgår i og skabe de mest optimale vilkår for trivsel i den måde hvorpå vi producerer, leder og lever. Som regenerativ leder er du ikke filantrop, men du forstår nødvendigheden af, at skabe mere værdi, end du tager. Første skridt på vejen mod succesfuldt lederskab gearet til det 21. århundrede er, at forstå selve naturens intelligens og integrere den i din tilgang til ledelse og din hverdag sammen med dine medarbejdere. Vi arbejder således med viden funderet i livets 3.8 milliarder års evolutionær erfaring koblet med indsigter fra psykologien, sociologien og antropologien. 

På kurset bliver du undervist af Laura Storm, international ekspert i ledelse og bæredygtighed og forfatter til den meget omtalte og roste bog ”Regenerative Leadership”. Laura Storms tanker om ledelse har inspireret internationale topchefer fra bl.a. Unilever og IKEA.

Læs Laura Storms artikel Regenerativ ledelse – er du klar til et nyt mindset? hos Lederstof.dk

Forløbet omfatter én kursusdag med fysisk fremmøde og 4 online møder. Det er designet som en udviklingsrejse ind i regenerativ ledelse og klæder dig på til at skabe forandring i dit liv, din ledelse og din organisation. Forandring der både kan mærkes på organisationens resiliens og styrke, i medarbejdernes trivsel og i den positive rolle organisationen kan spille i samfundet.

OBS: Der vil være læsestof på engelsk.


Lær hvordan du tænker regenerativt og systemisk med inspiration fra naturens intelligens
Forstå hvordan du bedst understøtter trivsel og vitalitet
Lær at fokusere på både den indre og den ydre bæredygtighed
Få konkrete værktøjer til at lede på en livsbekræftende måde
Bliv klar til den regenerative era

Brug for hjælp?

32 83 36 10
Tilmeld dig nu

Målgruppe

Kurset er for dig, som er nysgerrig efter at lære et nyt og mere bæredygtigt mindset, som kan imødegå de store udfordringer, vi står overfor lige nu. Du er parat til at tænke ledelse på en ny måde – både bredere og større – og ønsker at bidrage til såvel bundlinjen, organisationens trivsel som verden omkring os.

Hvad er regenerativ ledelse?

Regenerativ ledelse er et holistisk syn på ledergerningen. Regenererende betyder, at man skaber de betingelser, der er befordrende for, at livet kontinuerligt kan forny sig; at man skaber mere liv, end man tager. Dette primære princip understøtter livsbekræftende ledelse og organisationsudvikling, hvor vores organisationer hjælper snarere end hindrer livets logik.

Det går langt ud over de traditionelle CSR-initiativer og bæredygtighed, da det ikke primært er rettet mod at reducere negative virkninger skabt af det nuværende tankesæt.

Regenerativ ledelse er en overgang til et helt nyt tankesæt, en ny måde at være og gøre i erhvervslivet og videre frem, som ser verden som et forbundet hele, hvor en handling ét sted påvirker systemet andetsteds.

 

Indhold

Modul 1: Kick-off - fysisk møde kl. 9-15: Lederens rolle i det 21. århundrede 

Her fokuserer vi på den virkelighed lederen af i dag befinder sig i. Hvilke udfordringer skal du som leder kunne håndtere? Og hvorfor er den regenerative tilgang så vigtig? Vi går i dybden med årsagen til den systemiske, komplekse krise vi står i og hvorledes lederen kan spille en positiv rolle i en bæredygtig og regenerativ omstilling. Vi kigger på feltet af ledelsesteorier, der har vundet frem de seneste år og hvorledes de placerer sig i det regenerative felt. 

Modul 2: Online møde kl. 9-11.30: Hvad kan lederen lære af naturens intelligens? 

I dette modul zoomer vi ind på naturens intelligens. Hvad kan vi lære af naturens 3.8 milliarder års erfaring? Hvordan kan den inspirere os til at tænke modstandsdygtighed ind i design, samarbejde og systemer? Vi går i dybden med selveste livets logik, der blandt andet omfatter vigtigheden af diversitet, relationer, samarbejde, flow, naturens cykliske rytmer m.m. Og vi fokuserer på hvordan vi som ledere bliver mere opmærksomme på, hvilke dynamikker der genererer liv og vitalitet og hvilke der ikke gør. 

 

Modul 3: Online-møde kl. 9-11.30: Lederens rolle som Ecosystem Facilitator 

Lederens rolle i fremtiden er en anden end den vi traditionelt er uddannet til. Lederen i det 21. århundrede er i højere grad en ”Chief Ecosystem Officer”, der forstår hele organisationens dynamiske system og kan se organisationen som en holistisk organisme, der er en del af et større forbundet hele. I dette modul træner vi de evner en leder skal have for at lede et levende system, der har fokus på resiliens og vitalitet i hele organisationens værdikæde.  

 

Modul 4: Online-møde kl. 9-11.30: Det Regenerative Business DNA 

Laura Storm står bag den anerkendte model brugt verden over af førende regenerative ledere til at arbejde med deres regenerative design, kultur og produktudvikling. Vi gennemgår modellen og kommer både ind på biomimetik, cirkulær økonomi, feed-back kultur og en cycklisk tilgang til projekt flows og arbejdsgange som forberedelse til at hver deltager bruger denne model til at tage temperaturen på deres egen organisation. 

 

Modul 5: Online-møde kl. 9-11.30: Regenerativ Ledelse indefra og arbejdet med naturens rytmer og cyklus i dit proces- og livsdesign 

På dette modul er det din indre trivsel og arbejde med dig selv som leder, der er i fokus. Hvordan sikrer du en stærk regenerativ kerne og hvordan kan du integrere naturens rytmer, flow og visdom i din hverdag? Hvordan bruger du naturen som en samarbejdspartner og kilde til inspiration, kreativitet, næring og trivsel? Hvordan udvider du din egen tilgang til regenerativ udvikling? Hvordan skaber du som leder regenerative ringe i vandet indefra og ud? 
 

Undervisningsform

Kurset afholdes som en blanding af fysisk fremmøde (første møde) og online sessioner. Vi skifter imellem indlæg, cases og praktiske øvelser med en høj interaktion med og mellem deltagerne, så du skal være parat til at involvere dig aktivt på kursusdagene. 

Der vil være læsestof (primært på engelsk) som forberedelse inden modulerne og øvelser imellem modulerne som hjemmearbejde. 

Underviser

Laura Storm

Laura Storm

Laura Storm er international ekspert i ledelse og bæredygtighed og stifter af ”Regenerators”. Hun har de seneste 20 år været stifter eller medstifter af en række globale projekter og organisationer inden for feltet bæredygtighed og er medforfatter til bogen ”Regenerative Leadership”. Hun er blevet tildelt titlen “Worldchanger” af Greenbiz, udråbt som Young Global Leader af World Economic Forum og blev i 2020 udråbet som en af verdens førende stemmer inden for regenerativ udvikling. Laura besidder flere bestyrelsesposter, er en efterspurgt keynote speaker og rådgiver nationale og internationale virksomheder i regenerativ ledelse – enten via virtuelle forløb eller i naturen.

Praktiske oplysninger

Kurset afholdes over 5 moduler:  

  • Kick off møde med fysisk fremmøde (København) kl. 9-15.00
  • 4 online-møder kl. 9-11.30

Du vil som deltager få tilsendt login og tilgår online-møderne fra din PC. Desuden får du udleveret Laura Storms bog ”Regenerative Leadership”.


 

Bevis på dine nye kompetencer

Du vil modtage et digitalt kursusbevis efter din deltagelse på kurset. Dit kursusbevis kan tilgås via vores online platform DiplomaSafe, hvorfra du kan tilføje det på din LinkedIn-profil, downloade det til din e-boks, printe det eller dele det med dit netværk på flere sociale medier.

Betaling

Alle priser er inkl. materialer og forplejning – men ekskl. moms, transport og ophold, medmindre andet er anført.

Fakturering sker typisk 5 uger før opstart. Ønsker du at blive faktureret med det samme, bedes du give besked om dette i bemærkningsfeltet ved tilmelding. Ønsker du at betale med kreditkort, bedes du give besked om dette i bemærkningsfeltet ved tilmelding, eller skrive til os på kurser@lederne.dk efter tilmelding.

Lederne KompetenceCenter forbeholder sig ret til prisændringer og tager forbehold for evt. trykfejl.

Betalingsbetingelser er 14 dage netto fra fakturadato. Ved manglende betaling pålægges renter pr. påbegyndt måned. Vær opmærksom på, at manglende rettidig betaling kan resultere i udelukkelse fra det købte forløb og eksamen.

Afmelding (eller anmodning om at blive flyttet til et andet hold) kan ske vederlagsfrit indtil fem uger før forløbets start. Det sker ved at sende en mail til kurser@lederne.dk. Den fulde pris betales, hvis afmelding (eller anmodning om at blive flyttet til et andet hold) sker senere end fem uger før forløbets start.

Lederne KompetenceCenter CVR nr.: 25 13 25 72

Tilmelding

Fysisk kick off samt 4 online-møder
Pris 11.000 kr. (ex. moms)
Medlemspris 9.900 kr. (ex. moms)

Det siger vores kursister

"Det var en fornøjelse at deltage på kurset. Der var stærk indsigt og indføring i den regenerative ledelse. Laura Storms viden og erfaring med udvikling og implementering var inspirerende, og hun havde både de strategiske og de praktiske niveauer med gennem forløbet. Hele tiden med en meget fin balance mellem det organisatoriske og det personlige niveau i en udvikling frem mod mere regenerative principper og praksis. Absolut en anbefaling, hvis du som leder vil vide og arbejde med de næste skridt inden for bæredygtighed, grøn omstilling eller cirkulær økonomi. Og hvis du vil holde dig på forkanten, ja, så stil dig sammen med Laura på det næste forløb."

Thea Lyng Thomsen, Direktør, Bæredygtig Herning
"Der er nogle kurser, man tager - og hurtigt glemmer igen. Og så er der uddannelsesforløb, der gør varigt indtryk og sætter uudslettelige spor. Sådan et forløb har jeg lige været igennem, mesterligt designet og faciliteret af Laura Storm - et internationalt fyrtårn og power house inden for den regenerative ledelsestækning. Undervejs er jeg blevet overrasket, inspireret, motiveret, udfordret, rørt og helt grundlæggende bekræftet i, at jeg traf det rigtige valg, da jeg sidste år sagde mit job op og fulgte min intuition, der sagde mig, at det var tid til at skulle noget andet."

Katrine Asp-Poulsen, Founder af Newpath
"I sit kursus lykkes regenerativ pioner og bæredygtighedsekspert Laura Storm på sublim vis med at invitere ledere med på en rejse ind i naturens 3.8 milliarder års intelligens og herigennem inspirere organisationer til en mere forbunden og systemisk tilgang til at handle på klimakrisen. Kurset er for dig, der ønsker indsigt i systemisk tænkning, og hvordan du - som leder - kan skabe bedst mulige konditioner for trivsel og liv i din organisation. Så kort og godt er kurset for dig, der tør kigge indad, gå foran, og lede i (øko)systemisk kompleksitet, alt imens du har fødderne solidt placeret i naturens logik."

Louise Boe Weis Jensen, Journalist