Tilbage til oversigten

Organisation og arbejdspsykologi - For ledige - Online

Hvordan skaber man det overordnede overblik over en organisations hovedbestanddele og kultur? Få konkrete redskaber til at analysere og identificere, når en udvikling er nødvendig.

På dette akademifag lærer du at forstå adfærdsmønstre og de psykologiske faktorer, der ligger bag menneskets adfærd og behov. At forstå disse hjælper os med at skabe bedre samarbejde, kompetenceudvikling, mindske stress og øge motivation. Dette skaber bedre grobund for diversitet og mangfoldighed på arbejdspladsen, og dermed sikrer et bedre psykisk arbejdsmiljø.

Få indblik i følgende emner: 

  • Organisationsudvikling
  • Organisationskultur (Analyse og udvikling) 
  • Personlig udvikling
  • Kompetenceudvikling 
  • Stress identifikation og stressforebyggelse 
  • Motivation 
  • Diversitet og mangfoldighed 
  • Få 10 ECTS- point fra AU i ledelse

Du kan også tage dette fag som et fysisk kursus.

Tilmeld dig nu

Målgruppe

Organisation og arbejdspsykologi er for ledere og medarbejdere, der ønsker at skabe optimale rammer for effektivitet og trivsel i medarbejderstaben.

Organisation og arbejdspsykologi

Akademifagets forløb

Undervisningen veksler mellem faglige oplæg fra underviseren, øvelser og refleksion. Du præsenteres for teoretiske modeller, der kan omsættes til praktiske redskaber, du kan bruge i din dagligdag.

Organisation

På det organisatoriske område lærer du, hvordan du udvikler medarbejdere, ledere og en moderne og velledet organisation. Du får værktøjer, der kan hjælpe dig med at lave organisatoriske justeringer og virksomhedskulturanalyser. Du lærer desuden, hvordan du arbejder med at forandre en organisation og styre den igennem vækst og krisefaser.

 

Arbejdspsykologi

På det arbejdspsykologiske område ser vi på trivsel blandt medarbejdere og ledere. Du lærer at reducere stress og skabe rammer, der ikke kun bidrager til et udviklende og resultatskabende miljø, men også nedsætter niveauet af konflikter, sygefravær og medarbejderomsætning. Derudover lærer du, hvordan du arbejder med medarbejderes og lederes mentale indstilling til deres job i organisationen.

 

Eksamen

Du afslutter faget med en mundtlig eksamen, der tager udgangspunkt i et kort individuelt projekt. Når du består eksamen, får du et eksamensbevis i Organisation og arbejdspsykologi samt 10 ECTS fra akademiuddannelsen i Ledelse.

Praktiske oplysninger

Hvad er adgangskravene?

For at blive optaget skal du have to års erhvervserfaring eller mere. Du skal også have gennemført en af nedenstående uddannelser:
  • Relevant erhvervsuddannelse (EUD)
  • Grunduddannelse for voksne (GVU)
  • Gymnasial uddannelse (HF, STX, HTX, HHX)
  • Anden relevant uddannelse på mindst samme eller højere niveau end ovenstående

Opfylder du ikke adgangskravene?

Du kan også blive optaget, hvis du har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der svarer til adgangskravene eller vurderes til at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene. Det afgør vi ved en individuel kompetence vurdering.

Hvor meget tid skal jeg forvente at bruge?

Uddannelsen er normeret til fuld tid, men der er ikke undervisning hver dag. Du bør afsætte tid til at læse og arbejde med opgaver og eksamensforberedelse mellem modulerne.

Online undervisning
Sørg for at have installeret Teams på dine computer for at deltage i undervisningen.

Underviser

Paul Nolan

Paul Nolan

Paul har flere års erfaring som leder, både nationalt og internationalt, samt med lederudvikling. Han træner ledere på både det taktiske, operationelle og strategiske niveau. Paul er cand.mag fra Aarhus Universitet og har en MSDS fra CBS SIMI.
Merethe Klint

Merethe Klint

Merethe er organisationskonsulent, projektleder og PRINCE2® træner. Hun er uddannet cand. mag og har bl.a. arbejdet i organisationer som A. P. Møller Mærsk, Rigspolitiet, Kulturministeriet og Region Sjælland. Merethe har 15 års undervisningserfaring indenfor organisationsudvikling, ledelse og projektledelse og har især fokus på den individuelle performance.
Birthe

Birthe Hyldborg Jensen

Birthe Hyldborg Jensen er en garvet underviser, med mere end 10 års kompetencegivende undervisning i ledelse og organisationsudvikling. Hun har erfaring som leder og konsulent. Hun er uddannet Cand. Phil. i kommunikation og har en master i organisationspsykologi (MPO). Hun er specialiseret i systemiske organisationsdynamikker.

Mit Lederskab

Når du vælger kompetenceudvikling hos Lederne Kompetencecenter, giver vi dig lige lidt ekstra.

Du bliver en del af Mit Lederskab, som giver dig adgang til at benytte:

  • Vores populære og eksklusive virtuelle Lederinspirationsmøder
  • Individuel uddannelsessparring, der tager udgangspunkt i dine ønsker og udfordringer
  • Inspirationsuniverset, hvor du får adgang til podcasts, video materiale, artikler m.fl. der tager udgangspunkt i ledelse.

Hvis du ikke ønsker at være en del af Mit Lederskab, kan du altid give os besked, så sørger vi for at afmelde dig. 

Vi glæder os til at bidrage til din lederudvikling! 

Samarbejdspartnere:

Udbydes af Erhvervsakademi Dania, IBA Erhvervsakademi Erhvervsakademi Aarhus, Cphbusiness og Zealand. 

Udviklet og tilrettelagt i samarbejde med Lederne Kompetencecenter.
 

Tilmelding

6 uger
Bevilges af dit jobcenter/a-kasse (Jobcenterpris: 19.350,00 kr.)

Se alle online kurser for ledige (13)