Tilbage til oversigten

Morgenmøde: Er det slut med hierarki?

Den øgede digitalisering stiller nye krav til organisationens fleksibilitet, åbenhed, innovationskraft og læringsevne. Flere og flere virksomheder og offentlige organisationer eksperimenterer med nye ledelses- og organisationsformer og principper som Agile, SAFe, Scrum, Holacracy og TEAL. 

Brug for hjælp?

3283 3610
Tilmeld dig nu

På dette morgenmøde får du indblik i, hvordan nogle virksomheder og organisationer har valgt at erstatte hierarki og traditionelle ledelsesstrukturer med mere selvledende organisationer. Hvordan kom de i gang? Hvad har gjort en forskel? Og hvad er svært?

Du får bl.a. indblik i:

Hvordan den øgede digitalisering ændrer din lederrolle og ledelse
Hvordan andre ledere arbejder med nye ledelses- og organisationsformer
Hvordan du som leder selv kan reducere hierarki og bureaukrati, og øge friheden til selvledelse

Program

08:00 - 08:30: Registrering, kaffe/the/croissanter og networking
08:30 – 08:35: Velkomst v/ Birgitte Alstrøm, Ledelsesrådgiver, Lederne
08:35 – 08:45: Lederrollen og organisationsdesign i en mere digital verden v/ Birgitte Alstrøm, Ledelsesrådgiver, Lederne
08:45 – 09:15: Hvordan udvikles selvorganisering og frisættelse? v/ Anne Thybring, Organisationsekspert og erhvervspsykolog, Agora. Anne Thybring fortæller om erfaringerne fra forskningsprojektet Organisationer Gentænkt, hvor ledere i en række danske virksomheder og offentlige organisationer har eksperimenteret med selvledelse og nye frisættende måder at organisere deres arbejde på. 
09:15 – 09:25: Pause og networking
09:25 – 10:25: En organisation uden chefer v/ Jesper Refning, Adm. direktør og medejer, Daxiomatic. Jesper Refning giver indblik i, hvordan han og kollegaerne i Daxiomatic har skabt en selvledende organisation uden chefer og fortæller om de fem redskaber, som danner fundamentet for deres nye organisationsdesign.
10:25 – 10:30

Tak for i dag v/ Birgitte Alstrøm, Ledelsesrådgiver, Lederne


Om oplægsholderne og paneldeltagerne

Anne Thybring

Anne Thybring

Anne er organisationsekspert og erhvervspsykolog i Agora. Anne er frontløber og en af landets mest erfarne rådgivere inden for selvorganisering og non-hierarkiske organiseringsformer. Anne driver sammen med Andreas Granhof Juhl forsknings- og udviklingsprojektet "Organisationer Gentænkt", hvor både offentlige og private ledere de seneste 4 år har eksperimenteret med at gentænke deres organisationer i retning af mindre hierarki og øget selvledelse. Anne er desuden ekstern lektor på Aalborg Universitet, og tidligere på Aarhus Universitet.
Birgitte Alstrøm

Birgitte Alstrøm

Ledelsesrådgiver, Lederne Birgitte har 25 års erfaring som leder af digitale udviklingsafdelinger og -projekter. I dag arbejder hun som ledelsesrådgiver, debattør og foredragsholder om ledelse og ledere. Birgitte har med sin ærlige og pragmatiske tilgang særligt fokus på, hvordan den digitale udvikling ændrer kravene til ledelse og ledere. Derudover er Birgitte med i Ledernes Digitale Tænketank, og gæsteforelæser på Københavns Universitet.
Jesper Refning

Jesper Refning

Jesper er på papiret adm. direktør og medejer af konsulentvirksomheden Daxiomatic, men kalder sig i praksis for ”Vogter af magtrummet, Perspektivgiver og Kollega”. Daxiomatic er kåret som både Gazelle-virksomhed, Danmarks bedste ERP leverandør, og som en af Danmarks bedste arbejdspladser. Derudover er Jesper bestyrelsesmedlem i Ecreo og tidligere chef i EG NeoProcess.

Bliv inspireret forud for morgenmødet

Indlægsholderne er inspireret af bl.a. den belgiske forfatter og tidligere McKinsey konsulent Frederic Laloux og hans bog ”Fremtidens Organisation”. Hvis du ikke har læst den endnu, kan du med fordel læse den som forberedelse til morgenmødet.

Vi anbefaler dig desuden at læse artiklen "Holacracy becoming a global movement", som er et interview med Brian Robertson.

Tilmelding

8.30 - 10.30
Pris Gratis