Tilbage til oversigten

Morgenmøde: Digital dannelse og dataetiske grænser

Vi lever i en tid, hvor virksomheder og organisationer indsamler, gemmer og anvender flere data digitalt end nogensinde. Både om kunder, borgere, leverandører, samarbejdspartnere og medarbejdere.

Brug for hjælp?

3283 3610
Tilmeld dig nu

Nye teknologier giver os i dag helt nye måder, hvorpå vi kan anvende digitale data. Måder som vi tidligere kun har drømt om eller slet ikke har været i stand til at forestille os. Men hvor går grænsen for, hvad du som leder vil anvende disse data til? Når det ikke længere er fantasien, teknologien eller måske endda juraen, der sætter grænser for dine beslutningsrammer som leder, hvor ligger så dine dataetiske grænser og forventninger til digital dannelse i din virksomhed eller organisation?

På dette morgenmøde taler vi ikke om de juridiske rammer for brugen af data, men fokuserer på hvor din dataetiske grænse går som leder, når du skal tage forretningsmæssige beslutninger i din virksomhed eller organisation.

Du får bl.a. indblik i:

Hvordan den øgede mængde af data ændrer din lederrolle og din ledelse
Hvornår du som leder skal være særlig opmærksom på dataetik og dannelse i en mere digital verden
Hvordan andre ledere arbejder med dataetik

Dine egne grænser som leder inden for de mange facetter og gråzoner i dataetik

Program

08:00 - 08:30: Registrering, kaffe/the/croissanter og networking
08:30 – 08:35: Velkomst v/ Birgitte Alstrøm, Ledelsesrådgiver, Lederne
08:35 – 08:45:  Lederrollen og ledelse i en mere digital verden v/ Birgitte Alstrøm, Ledelsesrådgiver, Lederne
08:45 – 09:00: Den dataetiske lommelygte - husk at den skal vende den rigtige vej! v/ Thomas Terney, Ekspert i Kunstig Intelligens og Digital Disruption
09:00 – 09:15: Kunstig intelligens og etik v/ Kim Escherich, Executive Innovation Architect, IBM
09:15 – 09:25: Pause og networking
09:25 – 10:18:

Afprøv dine egne dataetiske grænser som leder.

Med udgangspunkt i nogle af de mest aktuelle dilemmaer for ledere i brugen af tilgængelig teknologi får du testet dine egne dataetiske grænser som leder og et indblik i, hvad 140 andre ledere mener.

Panel:
• Kim Escherich (Executive Innovation Architect & AI-etisk ombudsmand, IBM)
• Thomas Terney (Ekspert i Kunstig Intelligens og Digital Disruption)
• Hanne Blume (HR-direktør, TDC)
• Birgitte Alstrøm (Ledelsesrådgiver, Lederne) 

10:18 – 10:28: Konkrete strategier for ledere til at arbejde bevidst med dataetik v/ Birgitte Alstrøm, Ledelsesrådgiver, Lederne
10:28 – 10:30: Tak for i dag v/ Birgitte Alstrøm, Ledelsesrådgiver, Lederne

Om oplægsholderne og paneldeltagerne

Birgitte Alstrøm

Birgitte Alstrøm

Ledelsesrådgiver, Lederne Birgitte har 25 års erfaring som leder af digitale udviklingsafdelinger og -projekter. I dag arbejder hun som ledelsesrådgiver, debattør og foredragsholder om ledelse og ledere. Birgitte har med sin ærlige og pragmatiske tilgang særligt fokus på, hvordan den digitale udvikling ændrer kravene til ledelse og ledere. Derudover er Birgitte med i Ledernes Digitale Tænketank, og gæsteforelæser på Københavns Universitet.
Hanne Blume

Hanne Blume

Hanne er HR-direktør i TDC og har over 20 års forretnings- og ledererfaring. Inden hun i 2019 blev HR-direktør i TDC var hun HR-direktør i Ørsted A/S og har arbejdet flere år i både energisektoren og den finansielle sektor. Hanne sidder i bestyrelsen for DSB og Insero A/S. Hanne har en master i business administration og kommerciel jura fra Aarhus Universitet, og hun har videreuddannet sig på London Business School og Insead.
Kim Escherich

Kim Escherich

Kim er Executive Innovation Architect & AI-etisk ombudsmand i IBM og ekspert i teknisk arkitektur og innovation inden for Internet of Things (IoT), kunstig intelligens og big data. Kim har været arkitekten bag nogle af verdens største IoT projekter. Han er Executive Innovation Architect og AI-etisk ombudsmand hos IBM Global Business Services. Kim er desuden medstifter af tænketanken Nordic Bildung og er formand i den danske afdeling, folkeoplysningseksperimentariet Fremvirke.
Thomas Terney

Thomas Terney

Thomas er ekspert i og foredragsholder inden for kunstig intelligens og digital disruption. Han har i flere år arbejdet inden for biotech i krydsfeltet mellem ledelse, digital innovation og forretning. I dag hjælper Thomas virksomheder med at navigere i en digital verden. Han har en Ph.d. i kunstig intelligens, er forfatter og med i Ledernes Digitale Tænketank.

Bliv inspireret forud for morgenmødet

Se denne video med Kim Escherich og bliv klogere på tre tendenser, der udfordrer den moderne leder: Stigende automatisering, øget samarbejde mellem mennesker og maskiner samt kunstig intelligens.

Tilmelding

8.30 - 10.30
Pris Gratis