Tilbage til oversigten

Ledelse med compassion

I løbet af fem dage på Comwell Kellers Park, giver vi dig helt nye strategier til at skabe trivsel og lede på en bæredygtig måde. Omdrejningspunktet for lederudviklingsforløbet er neurovidenskab, mindfulness-teknikker og forskning i compassion.

En af menneskehedens største udfordringer er, at vi er udstyret med en gammel, analog hjerne, der er designet til ganske små samfund. Men vi lever i en moderne, højteknologisk og global verden. Det giver naturligt nok problemer. Og det er vi nødt til at tage alvorligt. Både ledere og medarbejdere oplever jævnligt et alt for presset arbejdsliv, hvor tiden simpelthen ikke slår til. Hverdagen kommer stille og roligt ud af balance, og det har store omkostninger for både organisationer, ledere og medarbejdere. Men hvorfor bliver vi ved med at sende vores hjerner på overarbejde i en tid, hvor vi burde have det så godt?

Med udgangspunkt i den storsælgende bog ”Hjernen på overarbejde – derfor er compassion vores vej til et bæredygtigt liv og samfund” præsenterer kursets to undervisere, psykologerne Vibeke Lunding-Gregersen og Vibeke Wagener, årsagerne til og konsekvenserne af ubalance i menneskehjernen. Og de anviser hvordan fokus på compassion i ledelse både kan give hjernen mere optimale arbejdsbetingelser og understøtte tillid og psykologisk tryghed i organisationen.

Målgruppe
Kurset henvender sig til dig, som har fokus på trivsel og som ud fra en veldokumenteret metode ønsker nye og bedre strategier til at lede dig selv og andre på en bæredygtig måde.

Brug for hjælp?

32 83 36 10
Tilmeld dig nu

Compassion - både i livet og i ledelse - handler om have sin egen og andres trivsel på sinde, og netop dette er udgangspunkt for de fem kursusdage. Fokus er på din personlig lederudvikling, på træning af din opmærksomhed gennem mindfulness-teknikker og på at give dig nye og bedre strategier til at udøve bæredygtig ledelse.

Ledelse med compassion har dokumenteret positiv indflydelse på

Trivsel - både hos dine medarbejdere og dig selv
Lyst til at tage aktivt del i optimeringen af organisationen 
Tryghed til at sige din mening og navigere sikkert i skiftende rammer
Mod til at tage initiativ og udvikle nye ideer
Positive relationer og bedre samarbejde mellem dine medarbejdere

 

Kellers park

Forløbet er baseret på forskningsmæssig viden om menneskets natur og om menneskehjernen og dens design og funktion. Tilgangen til ledelse er, at ledelse først og sidst handler om relationer, og derfor kræver indblik i menneskehjernen generelt og vores egen specifikt. 

Ønsker du at vide mere om, hvordan du fremmer både præstationer og proaktivitet samt et trygt og bæredygtigt arbejdsliv?
 

På kurset Psykologisk tryghed får du metoder og konkrete redskaber til at skabe en høj grad af tryghed i dit team, din afdeling eller din organisation, så du styrker både performance og arbejdsmiljø. Læs mere om Psykologisk tryghed her. 

Kursets indhold

For at kunne lede både dig selv og dine medarbejderne på en måde, der giver hjernen de bedst mulige arbejdsbetingelser og understøtter compassion, bæredygtig ledelse og psykologisk tryghed, får du bl.a. viden om:

Menneskehjernen, de følelsesregulerende systemer og disses betydning for vores tanker, følelser og adfærd
Symptomer på ubalance, hvornår ”hjernen er på overarbejde” og den adfærd det afstedkommer
Indsigt i hvordan ubalance påvirker vores trivsel, beslutningstagning og performance over tid
 

Vi arbejder med mindfulness-teknikker, og du kommer til at træne din evne til at fokusere og din evne til at mestre din opmærksomhed. Du vil opleve, hvordan træningen er helt afgørende for, at du kan udvikle dit sind og dermed dit lederskab.

Sideløbende arbejder vi med forståelse af compassionbegrebet og de egenskaber, der er indeholdt, herunder empati og sympati, fordomsfrihed og at være ikke-dømmende, accept og rummelighed, omsorg og engagement.

Gennem udforskning af eget sind og hjerne, herunder selvkritik, dominans og svære følelser, undersøger vi vores beslutningsprocesser, trivsel og balance. Vi arbejder også med håndtering af egne svære følelser og med udvikling af egenskaber som mod, visdom og styrke.

Undervisningsform
Undervisningen varetages af enten Vibeke Lunding Gregersen eller Vibeke Wagener. Undervisningen foregår i et trygt, lærende miljø med fokus på den enkelte deltager. Du vil opleve en blanding af teoretiske oplæg, træning og dialog, og der vil være tid ind imellem til at nyde de smukke omgivelser på Comwell Kellers Park, deres spa & wellness afdeling og den omkringliggende natur ved Vejle fjord. 

 

Vi forventer at deltagerne involverer sig aktivt. Du skal derfor være parat til at udforske dig selv og dine reaktionsmønstre, herunder vanskelige følelser og selvkritik, så du får indsigt i deres betydning for din lederrolle og for trivsel, balance og performance.

Undervisningssted
Du skal bo 5 dage/4 nætter på Comwell Kellers Park i Vejle. Hotellet ligger i smukke omgivelser ned til vandet og har en stor og moderne spa afdeling, som du kan benytte frit. Vi har valgt Comwell Kellers Park som ramme for dette kursus, fordi stedet giver en mulighed for ro og fordybelse, der vil understøtte målet om personlig udvikling.

 

 

 

Compassion - det faglige udgangspunkt

”Compassion er en evolutionær vinderstrategi, der er så avanceret, at kun vi mennesker besidder den og den har i millioner af år været afgørende for vores overlevelse som art. Compassion-forskningen tog for alvor fart, da psykolog og professor Paul Gilbert udviklede Compassion Fokuseret Terapi. Tilgangen har solide, videnskabelige rødder i både evolutionsteori, neurovidenskab, social- og udviklingspsykologi, kognitiv adfærdsterapi og mindfulness.

Med compassion har vi en direkte vej til at genskabe balancen. Sammen og hver for sig. Og lad os lige slå fast: Målet med compassion er ikke at fjerne hverken effektiviseringer eller fornyelser. Målet med compassion er at anvende en mere bæredygtig tilgang til profit og performance – og til det moderne arbejdsliv. Tilgangen er nødt til at være baseret på den stærkeste ressource vi har: Menneskehjernen”.
Henrik Tingleff og Vibeke Lunding-Gregersen citeret fra ”Hjernen på overarbejde”.

Læs mere om Mindful Compassion i artiklen ”Ledelse med compassion kræver mod” skrevet af Vibeke Lunding-Gregersen og Henrik Tingleff. 

 

Podcast om lederhjernen

Lederhjerne

Lyt med, når underviser og psykolog Vibeke Lunding-Gregersen dykker ned i hjernen og ledelse i samarbejde med psykolog Louise Dinesen. Lederhjerne er en podcast om menneskehjernen og ledelse, som kan hjælpe dig med at skabe mental bæredygtighed og understøtte det gode sunde arbejdsliv for dig selv og dine medarbejdere. Lederhjerne udgives af Lederstof.dk – Danmarks nye medie om livet med ledelse og alle de emner, der præger lederens hverdag.

Lyt til det første afsnit her eller i din fortrukne podcastapp.

 

Praktiske oplysninger

Programmet starter mandag kl. 10.00 og slutter fredag kl. 14.00.

Hvis du ønsker en ekstra overnatning før eller efter kurset kan du kontakte Comwell Kellers Park på mail: hek@comwell.com, som giver dig en særpris på overnatning og forplejning. Du bedes selv stå for at booke værelse hos Comwell.

Inkluderet i prisen er:
• Undervisning
• Kursusmaterialer
• Bogen ”Hjernen på overarbejde” skrevet af kursets underviser
• Enkeltværelse med bad på Comwell Kellers Park
• Fuld forplejning incl. morgenbuffet, frokost, kaffebuffet og middag 
• Adgang til spa & wellness alle kursusdage

Hjernen på overarbejde

Undervisere

Vibeke Lunding-Gregersen

Vibeke Lunding-Gregersen

Vibeke er autoriseret psykolog, partner i Mindwork og medforfatter til ”Hjernen på overarbejde”. Vibeke har ledet og gennemført større projekter for både offentlige og private organisationer og hun har en naturlig forståelse for nødvendigheden af at medtænke flere niveauer og behov i organisationer. Vibeke har på den baggrund skabt stærke resultater ift. både performance, fravær og trivsel.
Vibeke Wagener

Vibeke Wagener

Vibeke er autoriseret psykolog og organisationspsykolog i Mindwork med mange års erfaring i arbejdet med organisationers særlige udfordringer. Hun har med sin brede faglige viden og et skarpt øje for gode processer og positivt forandringspotentiale udviklet ledere i både private og offentlige virksomheder. Vibeke har desuden gennem mere end 20 år daglig udøvet meditation og mindfulness.

Betaling

Alle priser er inkl. materialer og forplejning – men ekskl. moms og transport medmindre andet er anført.

Fakturering sker typisk 5 uger før opstart. Ønsker du at blive faktureret med det samme, bedes du give besked om dette i bemærkningsfeltet ved tilmelding. Ønsker du at betale med kreditkort, bedes du give besked om dette i bemærkningsfeltet ved tilmelding, eller skrive til os på kurser@lederne.dk efter tilmelding.

Lederne KompetenceCenter forbeholder sig ret til prisændringer og tager forbehold for evt. trykfejl.

Betalingsbetingelser er 14 dage netto fra fakturadato. Ved manglende betaling pålægges renter pr. påbegyndt måned. Vær opmærksom på, at manglende rettidig betaling kan resultere i udelukkelse fra det købte forløb og eksamen.

Afmelding (eller anmodning om at blive flyttet til et andet hold) kan ske vederlagsfrit indtil fem uger før forløbets start. Det sker ved at sende en mail til kurser@lederne.dk. Den fulde pris betales, hvis afmelding (eller anmodning om at blive flyttet til et andet hold) sker senere end fem uger før forløbets start.

Lederne KompetenceCenter CVR nr.: 25 13 25 72

Bevis på dine nye kompetencer

Du vil modtage et digitalt kursusbevis efter din deltagelse på kurset. Dit kursusbevis kan tilgås via vores online platform DiplomaSafe, hvorfra du kan tilføje det på din LinkedIn-profil, downloade det til din e-boks, printe det eller dele det med dit netværk på flere sociale medier.

Tilmelding

5 dage
Pris 29.900 kr. (ex. moms)
Medlemspris 26.900 kr. (ex. moms)

Det siger vores kursister:

"At deltage på Ledelse med compassion er en af de bedste gaver, jeg har givet mig selv ift. min egen udvikling som leder. Vibeke er en helt igennem fantastisk underviser, der ved hjælp af sin egen måde at udvise Compassion på, formår at ”smitte” af på deltagerne, så der hurtigt opstår et trygt læringsmiljø, hvor der er plads til den enkelte. Materialet der blev gennemgået var interessant og gennemarbejdet, og Vibeke var rigtig god til at koble deltagernes erfaringer og aktive involvering ind i undervisningen. Vibeke er den bedst tænkelige underviser til emnet. For at deltage i kurset skal man være villig til at arbejde med sig selv, og det er en forudsætning at deltage aktivt i timerne. Er man det, så får man tifoldigt tilbage. Jeg har lært rigtig meget og bruger de forskellige metoder og værktøjer i forskellige situationer i mit daglige arbejde. Jeg kan kun råde alle ledere, som ønsker at udvikle sig som leder, om at give sig selv 5 dages kursus sammen med Vibeke. Du vil ikke fortryde."  
Christine Skelbæk Karsberg, Head of HR, CP Kelco
”Kurset var et forrygende og lærerigt kursus med fokus på bæredygtig ledelse. Super godt indhold, god vekselvirkning mellem teori og praksis og Vibeke var en fantastisk lærer. Jeg blev simpelthen klogere. Gik fra kurset med nye redskaber til at udøve bæredygtig ledelse og compassion og har siden brugt flere elementer i min ledelse - fx mere fokus på pauser, mindfulness, at sætte sig i andres sted og vurdere deres behov (ikke mit eget) og stilhed for at give hjernen de bedste arbejdsbetingelser. I dag begynder hvert chefmøde fx med 3 minutters stilhed.” 
Malene Hammershøy Kjerstad, Redaktionschef, TV2 Fyn
"Kurset fungerede rigtig godt med både konkret og evidensbaseret viden og praktiske øvelser. Jeg fik redskaber med hjem, som jeg kunne bruge med det samme og kan varmt anbefale kurset til andre ledere. Stedet var perfekt  med fred og ro, og jeg nød de dejlige omgivelser. Fem dage kan virke som meget på forhånd, men det kunne ikke have været kortere."
Keld Madsen, Supervisor, LINDØ port of ODENSE
”Jeg fik konkrete, brugbare og relevante værktøjer til at håndtere de klassiske problemstillinger man som leder ofte befinder sig i. Kursets force var den intensive retreat form, komplimenteret af Vibekes erfaringsdrevne og inkluderende undervisning. Tilsammen skabte det et unikt læringsfællesskab og tilhørsforhold til de andre deltagere. Teorien vi lærte har jeg efterfølgende brugt i mange sammenhænge – samtidig med at eksekverer min arbejdsdag så jeg formår at passe på mig selv og bruge mine ressourcer bedst.”
Maj Ingemann-Molden, Leder, Yoga huset Aalborg

Se andre relevante kurser

Lederudvikling i vandrestøvler

Lederudvikling i vandrestøvler

Sæt din travle hverdag som leder på pause og bliv klogere på dig selv og dit lederskab. Gennem fire transformerende dage med vandringer i naturskønne omgivelser i Sydsverige får du ro, rum og konkrete værktøjer til at reflektere over dit personlige og ledelsesmæssige ståsted.

Ledelse af psykologiske tryghed

Psykologisk tryghed

På kurset Psykologisk tryghed får du metoder og konkrete redskaber til at skabe en høj grad af tryghed i dit team, din afdeling eller din organisation, så du styrker både performance og arbejdsmiljø.