Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Tilbage til oversigten

Intensivt leder retreat i Sverige

5.0 (5 bedømmelser)

I løbet af fem dage på det naturskønne The Lodge i den sydsvenske skov giver vi dig helt nye strategier til at skabe trivsel og lede på en bæredygtig måde. Omdrejningspunktet for lederudviklingsforløbet er neurovidenskab, mindfulness-teknikker og forskning i compassion.

En af menneskehedens største udfordringer er, at vi er udstyret med en gammel, analog hjerne, der er designet til ganske små samfund. Men vi lever i en moderne, højteknologisk og global verden. Det giver naturligt nok problemer. Og det er vi nødt til at tage alvorligt. Både ledere og medarbejdere oplever jævnligt et alt for presset arbejdsliv, hvor tiden simpelthen ikke slår til. Hverdagen kommer stille og roligt ud af balance, og det har store omkostninger for både organisationer, ledere og medarbejdere. Men hvorfor bliver vi ved med at sende vores hjerner på overarbejde i en tid, hvor vi burde have det så godt?

Med udgangspunkt i deres storsælgende bog ”Hjernen på overarbejde – derfor er compassion vores vej til et bæredygtigt liv og samfund” præsenterer kursets to undervisere, psykologerne Vibeke Lunding-Gregersen og Henrik Tingleff, årsagerne til og konsekvenserne af ubalance i menneskehjernen. Og de anviser hvordan fokus på compassion i ledelse både kan give hjernen mere optimale arbejdsbetingelser og understøtte tillid og psykologisk tryghed i organisationen.

Brug for hjælp?

3283 3610
Intropris i 2019
Tilmeld dig nu
Leder retreat på The Lodge
Leder retreat i Sverige

Compassion - både i livet og i ledelse - handler om at have sin egen og andres trivsel på sinde, og netop dette er udgangspunktet for de fem kursusdage. Fokus er på din personlige lederudvikling, på træning af din opmærksomhed gennem mindfulness-teknikker og på at give dig nye og bedre strategier til at lede dig selv og andre.

Ledelse med compassion har dokumenteret positiv indflydelse på

Trivsel – både hos dine medarbejdere og dig selv
Lyst til at tage aktivt del i optimeringen af organisationen
Tryghed til at sige din mening og navigere sikkert i skiftende rammer
Mod til at tage initiativ og udvikle nye ideer
Positive relationer og bedre samarbejde mellem dine medarbejdere

 

Forløbet er baseret på forskningsmæssig viden om menneskets natur og om menneskehjernen og dens design og funktion. Tilgangen til ledelse er, at ledelse først og sidst handler om relationer, og derfor kræver indblik i menneskehjernen generelt og vores egen specifikt. 

Kurset fungerede rigtig godt med både konkret og evidensbaseret viden og praktiske øvelser. Jeg fik redskaber med hjem, som jeg kunne bruge med det samme og kan varmt anbefale kurset til andre ledere. The Lodge var et perfekt sted med fred og ro og jeg nød de dejlige omgivelser. Fem dage kan virke som meget på forhånd, men det kunne ikke have været kortere.

Keld Madsen, Supervisor ved LINDØ port of ODENSE

Målgruppe

Kurset henvender sig til dig, som har fokus på trivsel og som ud fra en veldokumenteret metode ønsker nye og bedre strategier til at lede dig selv og andre på en bæredygtig måde.

Compassion - det faglige udgangspunkt

”Compassion er en evolutionær vinderstrategi, der er så avanceret, at kun vi mennesker besidder den og den har i millioner af år været afgørende for vores overlevelse som art. Compassion-forskningen tog for alvor fart, da psykolog og professor Paul Gilbert udviklede Compassion Fokuseret Terapi. Tilgangen har solide, videnskabelige rødder i både evolutionsteori, neurovidenskab, social- og udviklingspsykologi, kognitiv adfærdsterapi og mindfulness.

Med compassion har vi en direkte vej til at genskabe balancen. Sammen og hver for sig. Og lad os lige slå fast: Målet med compassion er ikke at fjerne hverken effektiviseringer eller fornyelser. Målet med compassion er at anvende en mere bæredygtig tilgang til profit og performance – og til det moderne arbejdsliv. Tilgangen er nødt til at være baseret på den stærkeste ressource vi har: Menneskehjernen”.
Henrik Tingleff og Vibeke Lunding-Gregersen citeret fra ”Hjernen på overarbejde”.

Læs mere om Mindful Compassion i artiklen ”Ledelse med compassion kræver mod” skrevet af kursets undervisere.

Kursets indhold

For at kunne lede både dig selv og dine medarbejderne på en måde, der giver hjernen de bedst mulige arbejdsbetingelser og understøtter compassion og psykologisk tryghed, får du bl.a. viden om:

Menneskehjernen, de følelsesregulerende systemer og disses betydning for vores tanker, følelser og adfærd
Symptomer på ubalance, hvornår ”hjernen er på overarbejde” og den adfærd det afstedkommer
Indsigt i hvordan ubalance påvirker vores trivsel, beslutningstagning og performance over tid
 

Vi arbejder med mindfulness-teknikker, og du kommer til at træne din evne til at fokusere og din evne til at mestre din opmærksomhed. Du vil opleve, hvordan træningen er helt afgørende for, at du kan udvikle dit sind og dermed dit lederskab.

Sideløbende arbejder vi med forståelse af compassionbegrebet og de egenskaber, der er indeholdt, herunder empati og sympati, fordomsfrihed og at være ikke-dømmende, accept og rummelighed, omsorg og engagement.

Gennem udforskning af eget sind og hjerne, herunder selvkritik, dominans og svære følelser, undersøger vi vores beslutningsprocesser, trivsel og balance. Vi arbejder også med håndtering af egne svære følelser og med udvikling af egenskaber som mod, visdom og styrke.

Undervisningsform

Undervisningen foregår i et trygt, lærende miljø med fokus på den enkelte deltager. Du vil opleve en blanding af teoretiske oplæg, træning og dialog, og der vil være tid ind imellem til at nyde de smukke omgivelser på The Lodge og den omkringliggende natur.

 

Vi forventer at deltagerne involverer sig aktivt. Du skal derfor være parat til at udforske dig selv og dine reaktionsmønstre, herunder vanskelige følelser og selvkritik, så du får indsigt i deres betydning for din lederrolle og for trivsel, balance og performance.

Undervisere

Henrik Tingleff

Henrik er autoriseret psykolog, partner i Mindwork og medforfatter til ”Hjernen på overarbejde". Henrik arbejder i adfærdens grænseland – dér hvor den skal optimeres til det ypperste; og dér hvor den har taget magten. Han er kendt som en dygtig formidler, der ubesværet og med stor gennemslagskraft gør kompliceret og fagspecifik viden let tilgængelig.

Vibeke Lunding-Gregersen

Vibeke er autoriseret psykolog, partner i Mindwork og medforfatter til ”Hjernen på overarbejde”. Vibeke har ledet og gennemført større projekter for både offentlige og private organisationer og hun har en naturlig forståelse for nødvendigheden af at medtænke flere niveauer og behov i organisationer. Vibeke har på den baggrund skabt stærke resultater ift. både performance, fravær og trivsel.

Bevis på dine nye kompetencer

Du vil modtage et digitalt kursusbevis efter din deltagelse på kurset. Dit kursusbevis kan tilgås via vores online platform DiplomaSafe, hvorfra du kan tilføje det på din LinkedIn-profil, downloade det til din e-boks, printe det eller dele det med dit netværk på flere sociale medier.

Undervisningssted og praktiske oplysninger

Du skal bo 5 dage (4 nætter) på The Lodge, som er et 4-stjernet spa hotel beliggende midt i den svenske skov, på toppen af Romeleåsen i Skåne. Det er blot 45 minutters kørsel fra København. Vi har valgt The Lodge som ramme for dette kursus, fordi stedet giver en mulighed for ro og fordybelse, der vil understøtte målet om personlig udvikling. Du får en kursusoplevelse ud over det sædvanlige. The Lodge har en unik stemning, lækre værelser, fantastisk mad og en fænomenal udsigt. Og så har de en spa, der byder på total forkælelse.

Programmet starter mandag kl. 10.00 og slutter fredag kl. 15.00.

Kontakt os hvis du ønsker at ankomme dagen inden kursusstart. Så hjælper vi gerne med at booke værelse m.m.

Inkluderet i prisen er:

• Undervisning
• Kursusmaterialer
• Bogen ”Hjernen på overarbejde” skrevet af kursets undervisere
• Enkeltværelse med bad på The Lodge
• Fuld forplejning (incl. tre-retters middag)
• Adgang til Spa på The Lodge

Hjernen på overarbejde

Bestil opkald om tilmelding eller rådgivning

Ja tak, ring til mig

Tilmelding

5 dage
Pris 22.200 kr. (ex. moms)
Medlemspris 19.900 kr. (ex. moms)