Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Tilbage til oversigten

Fremtidens lederskab

Lederuddannelsen klæder dig på til at blive en fremtidsorienteret leder. Forløbet udvikler og styrker dig som leder, så du kan stå i spidsen for innovation, vækst og trivsel i en hastigt foranderlig tid.  

Ny teknologi og nye måder at drive forretning på ændrer med stor hast betingelserne for organisationer, ledere og medarbejdere. Disruption er blevet et hyppigt anvendt udtryk i den forbindelse. Samtidig kræver medarbejderne i stigende grad større involvering og et meningsfuldt arbejdsliv. Det stiller store krav til dig som leder, og det kræver et nyt mindset og en ny værktøjskasse. 

Bliv klædt på til at agere efter fremtidens krav
 
Teknologiudviklingen: Bliv klogere på, hvordan du som leder kan omfavne teknologien som et supplement til dit arbejde – og ikke en modstander.
Supplér den klassiske strategi: Lær, hvordan du supplerer den klassiske strategi med formål og retning gennem Responsive Leadership.
Organisering er noget vi gør: Lær at organisere det arbejde, der skal udføres og få viden om, hvilke principper du skal anvende til det.
Skab en kultur, der understøtter innovation: Lær at skabe en kultur, der tager udgangspunkt i tillid, inddragelse og respekt, og som understøtter innovation samt høj performance.

Brug for hjælp?

3283 3610
Tilmeld dig nu

"Jeg kan klart anbefale lederudviklingsforløbet og vil opfordre alle virksomheder at bruge forløbet til at tage stilling til fremtidig organisering samt performance- og motivationsstrukturer”.

Jakob Juhl Pedersen, Direktør 
DGI Storkøbenhavn

Fremtidens lederskab

Se livestream fra inspirationsmøde om Fremtidens lederskab

Indhold

Udviklingsforløbet afholdes som eksternat og varer i alt 7 hele dage fordelt på 3 moduler af 2 dage og 2 halve dage med gruppesparring.

De to halve dage er et centralt element i forløbet, hvor du og de øvrige kursister har mulighed for at bringe jeres dilemmaer fra hverdagen i spil og sparre med hinanden. 

Som afslutning på forløbet udarbejder du en mindre opgave, der fokuserer på, hvordan du implementerer din nye viden i dit lederskab og i din organisation.

lederuddannelse fremtidens lederskab forløbsgrafik

 

Modul 1: Fremtidens organisationer
På forløbets første modul starter vi ud med en grundlæggende introduktion til uddannelsens fokusområder. Du bliver præsenteret for hvilke krav, der bliver stillet til virksomheder - og ledelsen af dem - for at de lykkes i fremtiden. Derudover dykker vi ned i kendetegnene for den responsive organisation, og ser på hvordan den er i stand til at ændre sig rettidigt og har den rette balance på fem karakteristika. Og så undersøger vi, hvad forskellen er på organisering og organisation – og hvorfor det er vigtigt at skelne.

Som afslutning på første modul arbejder vi med din organisations profil. Den giver indblik i formål, innovation, kultur, organisering og lederskab i din organisation.

Modul 2: Fremtidens leder
Fokus for forløbets andet modul er, at få konkrete værktøjer til at arbejde med agilt lederskab og netværksbaseret organisering. Du får indblik i lederens nye rolle og adfærd i fremtiden og lærer at arbejde aktivt med relationer, emotionel intelligens og netværksledelse. Du lærer også at agere i den netværksbaserede organisation og bliver målt og benchmarket via en leadership profil.

Modul 3: Fremtidens innovation
På forløbets sidste modul lærer du som leder at agere entreprenant, så du understøtter agile teams og innovation. Derudover bliver du klædt på til at have en struktureret tilgang til innovation, og du får inspiration og værktøjer til at engagere både dine medarbejdere og dit eksterne netværk. 

Vi afslutter forløbet med at fokusere på, hvordan du implementerer det lærte i din organisation. Du udarbejder i den forbindelse en mindre opgave, hvor du beskriver mindset, adfærd og mekanismer, som du vil implementere i din organisation.


Faciliteret gruppesparring
Forløbet omfatter to halve dage med faciliteret gruppesparring. Her tager vi udgangspunkt i din hverdag med konkrete scenarier. Målet med gruppesparringerne er, at deltagerne hjælper hinanden med dilemmaer fra hverdagen og debatterer hvordan de nye værktøjer kan sættes i spil. 

Undervisningsform

Undervisningsform
Fremtidens lederskab tager udgangspunkt i de vigtigste megatrends, du som leder skal navigere efter i en tid, hvor alt i stigende grad er omskifteligt, uforudsigeligt og komplekst. Du får indblik i det mindset og den adfærd, du som leder skal mestre i fremtiden for at lykkes, og du får en helt ny værktøjskasse til dit lederskab.

I undervisningen inddrager vi de nyeste ledelsesteorier og -tanker, bl.a. Responsive Organization, Exponential Organisations, The Lean Start-Up og Simon Sinek. Undervisningen er en kombination af indlæg, feedback, øvelser, træning, cases og teori og tager udgangspunkt i din ledelsessituation og virksomhed.  

Vi anvender to profiler, som du får grundig feedback på: Din organisations profil, der belyser modenhed til formål, innovation, kultur og organisering, og din Leadership profil, der belyser de mange facetter, du skal mestre som leder. 

Vi lægger vægt på, at der er fokus på den enkelte deltager og har derfor maks. 16 deltagere på hvert hold.

Underviser

Erik Korsvik Østergaard

Erik har over 15 års erfaring med ledelse og udvikling af organisationer både som rådgiver, afdelings- og projektleder. Han er gæsteforelæser på CBS og IT-Universitetet samt foredragsholder. Erik er uddannet ingeniør og har en EBA i cross-cultural project management.

Praktiske oplysninger

Inkluderet i prisen
Inkluderet i prisen er kursusmaterialer, herunder de ledelsesbøger der bruges som inspiration, udarbejdelse af to profiler, forplejning fra Meyers Kantiner og undervisning i Ledernes MødeCenter.

Din forberedelse inden kurset 
Inden forløbets start udfylder du et spørgeskema og forbereder en kort præsentation af dig selv. 

Bevis på dine nye kompetencer

Du får kursusbevis på din deltagelse på Fremtidens lederskab.

Tilmelding

7 dage
Pris 38.900 kr. (ex. moms)
Medlemspris 35.000 kr. (ex. moms)

Relaterede uddannelser i ledelse (6)

Virksomhedsinternt forløb