Tilbage til oversigten

Forandringsledelse - for ledige - Online

Få succes med at lede forandringer. Lær at planlægge en forandring og vælge den model og de styringsredskaber, der bringer jer sikkert i mål.

På akademifaget får du styrings- og kommunikationsredskaber til at sætte retning, bevare overblik og skabe tryghed i forandringsprocessen, så du kan give dine medarbejdere mod på nye udfordringer og motivere dem til at være medspillere.

Uddannelsen kommer omkring alle faser og processer i en forandring med udgangspunkt i flere anerkendte teorier og modeller. Dette gøres på en meget praksisnær måde med konkrete værktøjer, du kan bruge med det samme:

Få succes med at lede forandringer

Forandringsbehov – ”Den brændende platform” og ”den attraktive vision”
3 ændringsprocesser: ”Faglig, forståelse og accept”
Kommunikation og storytelling
Få 10 ECTS-point fra AU i ledelse

 

Vi tilbyder også dette forløb som akademifag til dig, der er i job. Tag Forandringsledelse som del af en Akademiuddannelse i ledelse.

Tilmeld dig nu

Målgruppe

Forandringsledelse er for dig, der arbejder med forandringer. Du er eksempelvis leder, mellemleder, projektleder, konsulent eller med i en projektorganisation, der skal gennemføre forandringer.

Forandringsledelse i praksis

Akademifagets forløb

Undervisningsform 
Med udgangspunkt i teorier og modeller bliver du i stand til at gøre forandringer håndgribelige og overskuelige. I uddannelsen er der indlagt en del praksisnære og engagerende (”læs sjove”) øvelser, som er direkte anvendelige i egne forandringer. Du får mulighed for at afprøve forandringsværktøjerne både på kurset og som hjemmearbejde mellem modulerne på en konkret forandring i din egen hverdag eller på en virkelighedsnær case. Dette kan efter dit eget ønske foregå i sparring med underviseren, så du får metoderne helt ”ind under huden”. Forandringsværktøjerne er blandt andet: 

 • Forandringspsykologi og motivation – ”Dobbelte bogholderi”
 • ”Modstand mod forandringer” eller ”sund skepsis”
 • Grundlæggende projektværktøjer som redskaber i forandringsledelse
 • Forandringslederen og forskellige personprofiler
 • Forandringsinvolvering af medarbejdere ud fra den konkrete situation
 • Konflikter og politisk kompetence – Magt og indflydelse
 • Håndtering af ”vanskelige interessenter” – ”Resultat og selvopfattelse”
 • Coachende lederstil og systemisk tænkning som procesværktøj
 • Kreativitet og innovation – når problemer skal løses med utraditionelle midler
 • Appreciative Inquiry – ”Fremtidsværksted” som et meget konkret værktøj, der slutter hele uddannelsen af som en ”event”, der opsummerer en del af de brugte værktøjer

Eksamen 
Du afslutter forløbet med en eksamen, som er en mundtlig prøve kombineret med et kort projekt. Når du består eksamen, får du 10 ECTS point fra akademiuddannelsen i Ledelse.

Praktiske oplysninger

Hvad er adgangskravene?

For at blive optaget skal du have to års erhvervserfaring eller mere. Du skal også have gennemført en af nedenstående uddannelser:
 • Relevant erhvervsuddannelse (EUD)
 • Grunduddannelse for voksne (GVU)
 • Gymnasial uddannelse (HF, STX, HTX, HHX)
 • Anden relevant uddannelse på mindst samme eller højere niveau end ovenstående

Opfylder du ikke adgangskravene?

Du kan også blive optaget, hvis du har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der svarer til adgangskravene eller vurderes til at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene. Det afgør vi ved en individuel kompetence vurdering.

Hvor meget tid skal jeg forvente at bruge?

Faget er normeret til fuld tid, men der er ikke undervisning hver dag. Du bør afsætte tid til at læse og arbejde med opgaver og eksamensforberedelse mellem modulerne.

Undervisere

Leif Knudsen

Leif Knudsen

Leif har 25 års erfaring som projektleder og som træner fra bl.a. Implement og Teknologisk Institut. Han har været ansvarlig for projektlederuddannelser i organisationer som DSB og Københavns Universitet. Leif er uddannet cand.merc. i organisation og markedsføring.
Ole Jacobsen

Ole Jacobsen

Ole har en mastergrad i ledelse og er uddannet som proces- og organisationskonsulent. Han har stor erfaring som konsulent, træner og leder i både private og offentlige virksomheder. Ole Jacobsen er certificeret til at undervise i situationsbestemt ledelse.
Birthe

Birthe Hyldborg Jensen

Birthe Hyldborg Jensen er en garvet underviser, med mere end 10 års kompetencegivende undervisning i ledelse og organisationsudvikling. Hun har erfaring som leder og konsulent. Hun er uddannet Cand. Phil. i kommunikation og har en master i organisationspsykologi (MPO). Hun er specialiseret i systemiske organisationsdynamikker.

Inkl. Garuda Certificering

Når du skal skabe succesfulde forandringer, er det vigtigt, at du kan afdække og kortlægge, hvilke typer opgaver den enkelte medarbejder foretrækker og er bedst til.

Derfor bliver du på dette akademifag certificeret i at bruge Garuda FokusProfilen. Det er et effektivt redskab, som giver dig indsigt i netop det.

Læs mere om Garuda FokusProfilen

Mit Lederskab

I forbindelse med din tilmelding til til kompetenceudvikling hos Lederne Kompetencecenter, bliver du automatisk tilmeldt Mit Lederskab

Du har adgang til Mit Lederskab i seks måneder, hvor du frit kan benytte:

 • Vores populære og eksklusive virtuelle lederinspirationsmøder
 • Individuel uddannelsessparring der tager udgangspunkt i dine ønsker og udfordringer
 • Vores inspirationsunivers, hvor du får adgang til podcasts, video materiale, artikler m.fl. der tager udgangspunkt i ledelse.

Hvis du ikke ønsker at være en del af Mit Lederskab, kan du altid give os besked, så sørger vi for at afmelde dig. 

Vi glæder os til at bidrage til din lederudvikling! 

Samarbejdspartnere:

Udbydes af Erhvervsakademi Dania, IBA Erhvervsakademi Erhvervsakademi Aarhus, Cphbusiness og Zealand. 

Udviklet og tilrettelagt i samarbejde med Lederne Kompetencecenter.

Tilmelding

6 uger
Bevilges af dit jobcenter/a-kasse (Jobcenterpris: 25.850,00 kr.)

Se alle online kurser for ledige (14)