Fem gode råd til dig, der overvejer en lederuddannelse

Ledelse er et fag på linje med andre fag, og det kræver uddannelse at blive en dygtig leder. Samtidig er et papir på din lederuddannelse vigtig for at fastholde din markedsværdi - uanset om du er ny eller erfaren leder. 

22. april 2020

Der er derfor mange gode grunde til at tage en lederuddannelse. Overvejer du, om det er noget for dig, men er i tvivl, om du kan få det hele til at hænge sammen? Så har vi samlet en række af vores bedste råd til dig lige her.

1. Hvordan får jeg tid til en uddannelse?

Hvis du gerne vil i gang med et længere uddannelsesforløb, er det vigtigt, at du forventningsafstemmer med din arbejdsplads og din familie.  Gør dig klart, hvor megen tid uddannelsen vil lægge beslag på, og hvorvidt undervisningsformen passer til dine behov og dine muligheder.

Vores kompetencegivende lederuddannelser tager udgangspunkt i, at du har et arbejde ved siden af, og du har derfor mulighed for at tilrettelægge forløbet, så det passer ind i din hverdag. Samtidig er uddannelserne meget praksisnære, så du kan bruge din nye viden i dit arbejde med det samme - og på den måde integrere arbejde og uddannelse.

2. Hvordan ved jeg, hvilken uddannelse der er den rigtige?

Lederudvikling er mange ting, og du kan få udviklet dine kompetencer på mange måder. Er du ny leder, har du brug for at få redskaber til, hvordan du griber lederjobbet an, hvorimod du som erfaren leder måske har brug for at få papir på dine lederkompetencer. 

Det kan også være, du allerede har en lederuddannelse, men gerne vil opdateres indenfor et nyt område. Du kan eksempelvis tale med din nærmeste leder om, hvad der er dit næste udviklingstrin, eller du kan få sparring med en af vores uddannelseseksperter. 

Du kan også finde hjælp til at afklare dit behov her.

 

3. Hvordan finansierer jeg min uddannelse?

Langt de fleste uddannelser bliver finansieret af arbejdspladsen som en naturlig del af den kompetenceudvikling, de fleste virksomheder prioriterer i forhold til medarbejdere og ledere. Der er dog en række offentlige tilskud, du kan søge, hvis du er ufaglært eller faglært.

Hvis du ikke allerede har en videregående uddannelse, kan du få op til 10.000 kr. i tilskud om året

Birgit Tygesen, Programchef hos Ledernes KompetenceCenter

Er du i tvivl, om det også gælder dig, kan du læse mere om SVU (statens voksenuddannelsesstøtte), og om omstillingsfonden der giver op til 10.000 kr. i tilskud om året. Vi hjælper dig også gerne med lave et bud på, hvordan du kan finansiere din uddannelse.

 

4. Hvad siger min arbejdsplads?

Efteruddannelse er en win-win situation for både arbejdsgiver og medarbejder, og det er derfor et fælles projekt. Virksomheden får ny faglig viden og dygtigere medarbejdere, og du får øget dit netværk og skærpet dine færdigheder. Det bedste råd er derfor at tage afsæt i virksomheden og de konkrete gevinster, den får ud af at investere i din kompetenceudvikling, når du skal vælge uddannelse.

Få flere gode råd til at overbevise chefen om efteruddannelse

 

5. Vil jeg kunne klare et længere forløb?

Vores undervisere har mange års erfaring i at undervise ledere på mange forskellige niveauer, og de har derfor en lang række metoder og værktøjer, der kan støtte dig gennem hele forløbet. På vores diplom- og akademiuddannelser har du også mulighed for at følge det samme hold gennem det obligatoriske forløb, så I har mulighed for at hjælpe hinanden. Det giver dig også et stort netværk blandt de øvrige kursister, der står i samme situation som dig. 

Birgit Tygesen

Birgit er programchef hos Ledernes KompetenceCenter og står blandt bag Diplom- og Akademiuddannelsen. Hun har mange års erfaring i at rådgive ledere om kompetenceudvikling. 

bit@lederne.dk