Fem gode råd til dig, der overvejer en lederuddannelse

07. september 2018

Ledelse er et fag på linje med andre fag, og det kræver uddannelse at blive en dygtig leder. Samtidig er et papir på din lederuddannelse vigtig for at fastholde din markedsværdi - uanset om du er ny eller erfaren leder. 

5 gode råd hvis du overvejer en lederuddannelse 

 

Der er derfor mange gode grunde til at tage en lederuddannelse. Overvejer du, om det er noget for dig, men er i tvivl, om du kan få det hele til at hænge sammen? Så har vi samlet en række af vores bedste råd til dig lige her.

1. Hvordan får jeg tid til en uddannelse?

Hvis du gerne vil i gang med et længere uddannelsesforløb, er det vigtigt, at du forventningsafstemmer med din arbejdsplads og din familie.  Gør dig klart, hvor megen tid uddannelsen vil lægge beslag på, og hvorvidt undervisningsformen passer til dine behov og dine muligheder.

Vores kompetencegivende lederuddannelser tager udgangspunkt i, at du har et arbejde ved siden af, og du har derfor mulighed for at tilrettelægge forløbet, så det passer ind i din hverdag.   

 

2. Hvordan ved jeg, hvilken uddannelse der er den rigtige?

Lederudvikling er mange ting, og du kan få udviklet dine kompetencer på mange måder. Er du ny leder, har du brug for at få redskaber til, hvordan du griber lederjobbet an, hvorimod du som erfaren leder måske har brug for at få papir på dine lederkompetencer.

Du kan få hjælp til at afklare dit behov her.

 

3. Hvordan finansierer jeg min uddannelse?

Langt de fleste uddannelser bliver finansieret af arbejdspladsen som en naturlig del af den kompetenceudvikling, de fleste virksomheder prioriterer i forhold til medarbejdere og ledere. Der er dog en række offentlige tilskud, du kan søge, hvis du er ufaglært eller faglært.

Hvis du ikke allerede har en videregående uddannelse, kan du få op til 30.000 kr. i tilskud.

Er du i tvivl, om det også gælder dig, kan du læse mere om SVU (statens voksenuddannelsesstøtte), og om omstillingsfonden der giver op til 30.000 kr. i tilskud.

 

4. Hvad siger min arbejdsplads?

Efteruddannelse er en win-win situation for både arbejdsgiver og medarbejder, og det er derfor et fælles projekt. Virksomheden får ny faglig viden og dygtigere medarbejdere, og du får øget dit netværk og skærpet dine færdigheder. Det bedste råd er derfor at tage afsæt i virksomheden og de konkrete gevinster, den får ud af at investere i din kompetenceudvikling.

Du kan se flere gode råd her

 

5. Vil jeg kunne klare et længere forløb?

Vi og vores undervisere har mange års erfaring i at undervise ledere. Derfor har vi også de værktøjer, der kan støtte dig gennem hele forløbet. Du får også et stort netværk blandt de øvrige kursister, der står i samme situation som dig.

Book en uforpligtende samtale

 

Birgit Tygesen

Birgit er programchef og er ansvarlig for kompetencegivende uddannelser og lederkurser. Hun står blandt bag både Diplom- og Akademiuddannelsen hos Ledernes KompetenceCenter, og hun har mange års erfaring i at rådgive ledere om kompetenceudvikling. 

bit@lederne.dk
3283 3420

Bestil opkald om personlig kursusrådgivning

Ja tak, ring til mig