Mød Maryam, der studerer på Ledernes Akademiuddannelse

Maryam Borring Olesen arbejder til dagligt som togpersonaleleder hos DSB, og i november afsluttede hun sit første modul på Ledernes Akademiuddannelse.

Maryam Olesen

Maryam kom fra Iran til Danmark i 2004. I 2008 startede hun i DSB, hvor hun blev ansat som s-togrevisor. Sidenhen er hendes jobtitel ændret, og hun kan i dag kalde sig for leder af 62 medarbejdere. Det var også, da hun blev leder, at hendes drøm om uddannelse voksede. 

”Det er jo ret interessant, når man som voksen vælger at flytte til en helt anden verden – uden sprogkundskaber eller uddannelse – og bum, så er man kommet gennem systemet og er blevet leder. Da det skete, gik det op for mig, at alle andre har høje uddannelser, og jeg intet har på papiret."

Derfor begyndte Maryam at tænke på, hvad hun selv kunne gøre. "Jeg læste en masse om uddannelser, og blev ved med at falde over Ledernes Akademiuddannelse" siger Maryam.

Hun gik til sin leder og sagde: ”Prøv lige høre her: Jeg er fra Iran, jeg har ingen uddannelse, og hvis jeg skal have en ordentlig fremtid, så må du bevillige det her til mig”. Og det gjorde hun så, fortæller Maryam med et smil.

Grunden til, at det lige netop blev Ledernes Akademiuddannelse, var blandt andet på grund af anbefalinger fra hendes netværk samt hendes egen mavefornemmelse.

Jeg skal føle mig tryg, når jeg ingen baggrund, ej heller ingen uddannelse har. Engang imellem kan jeg godt føle, at det er lidt til grin, når man er leder for 62 medarbejdere, men ingen uddannelse har. Da jeg læste om uddannelsen, var mavefornemmelsen der bare. Jeg følte, at her ville jeg godt kunne være mig selv”. 

I undervisningen går vi bag om det, jeg oplever på mit arbejde. Jeg lærer rigtig meget teori, som jeg kan bruge i min daglidag som leder med det samme.

Maryam Borring Olesen, togpersonaleleder, DSB

Maryam har for nyligt afsluttet Ledelse i praksis med et 12-tal, der var hendes første modul på akademiuddannelsen i ledelse. Inden hun begyndte, havde Maryam mange tanker om det at uddanne sig:

”Jeg er altid meget bekymret, når jeg starter på noget nyt, og det hænger nok sammen med, at jeg ingen uddannelse har. Desuden tænkte jeg, at det måtte være svært at sætte teori bag det at lede. Men da Anders (underviser) først begyndte at tale, tænkte jeg; ”Gud, er det sådan?”. Anders formår at sælge varerne på en god måde,” fortæller Maryam - og afslutter smilende: ”Jeg er slet ikke slået ud”.

Mød Anders Amstrup, der blandt andet underviser på Ledelse i praksis.

Maryam har været glad for sit første modul, og det har bestemt opfyldt hendes forventninger om det at uddanne sig.

"Undervisningen forholder sig til ting, jeg kender fra mit arbejde for eksempel forandringsledelse og situationsbestemt ledelse - men i undervisningen går vi bag om det, jeg lærer på arbejdet. Og der synes jeg, at Anders er rigtig god til at forklare det på en måde, hvor jeg tænker:”Det skal jeg nok klare!”.”

Maryam

I februar starter Maryam på det næste obligatoriske modul på Ledernes Akademiuddannelse; Organisation og arbejdspsykolog.

”Jeg er meget spændt på de fremadrettede moduler. Jeg lærer rigtig meget teori, som jeg kan bruge med det samme. For eksempel når Anders taler om konfliktløsning, så tænker jeg; ”Jeg har den her sag på arbejde”, og så kan jeg bruge de redskaber, som Anders har lært mig.” 

Du kan læse mere om Ledernes Akademiuddannelse her.