Konferencer er lederudvikling i koncentreret form

En travl hverdag og en fyldt kalender er for mange ledere årsag til, at de ikke får prioriteret løbende lederudvikling. Men det behøver ikke kræve mange kursusdage eller årelange uddannelser at holde sig opdateret på de nyeste tendenser inden for ledelse. I en travl hverdag kan konferencer være et rigtig godt udgangspunkt.

Konferencer for ledere

I en omskiftelig verden vil de fleste lederjob kræve, at du jævnligt tilegner dig nye kompetencer – både hvis du vil styrke din egen karriere, men også hvis du vil styrke din organisation. Derfor er de fleste ledere klar over, at de skal bruge tid på at opkvalificere sig, selvom hverdagen er travl.

Konferencer er populære
Netop den travle hverdag kan være en af årsagerne til, at hver fjerde leder forventer at deltage i en konference i det kommende år for at styrke deres lederudvikling. Det viser en stor undersøgelse om lederudvikling, som Lederne offentliggjorde tidligere på året. Undersøgelsen viser desuden, at antallet af ledere, der bruger konferencer som lederudvikling, er stigende. 

En anden årsag til, at konferencer er populære, kan være indholdet. Konferencer er ofte en blanding af forskning, teori og praksis med flere forskellige indlægsholdere med forskellig baggrund. Denne kombination gør konferencer til en stærk spiller inden for lederudvikling, fordi du som deltager får mulighed for at sætte et program sammen, så det matcher dit behov. 

Din nye viden rækker længere end konferencen
Mange konferencer tager udgangspunkt i aktuelle undersøgelser eller teoretisk viden, som man kan læse sig til, når det passer ind i hverdagen. Derfor kan det være nærliggende at tilegne sig ny viden ved at læse en bog eller researche på nye analyser fx om aftenen, når der er fred og ro til det. 

Det er selvfølgelig også med til at udvide din horisont, men der ligger også en stor værdi i at komme ud og have en dialog med andre, der arbejder med det samme som dig, eller som interesser sig for nogle af de samme temaer. På den måde kan du skabe nye dialoger og netværk, der kan være med til at inspirere og udfordre dig – også når konferencen er slut.

Mange bruger også konferencer som en del af en organisations samlede lederudvikling. Det kan være nemmere at finde tid til at sende en hel afdeling eller et hold mellemledere på en halvdagskonference fremfor for et tredageskursus. Udover at I får nogle inspirerende timer sammen væk fra dagligdagen på kontoret, kan det give stor værdi at have et fælles udgangspunkt i den viden, I har tilegnet jer på konferencen. Derved bliver det også lettere at få implementeret nogle af alle de gode ideer, når I kommer hjem. 

Så konferencer er bestemt ikke spild af din tid – det er lederudvikling i koncentreret form.

Se alle konferencer og events her