Klimauret tikker
Sådan leder du mod en grønnere verden

Skal man være klimaaktivist for at være en god leder?

Er du klædt på til den grønne omstilling? 

Klimakrisen kræver øjeblikkelig handling. Og ikke mindst ledelse. Det er lederne, der skal udstikke den grønne retning ude i virksomhederne. Ikke blot med ord. Men med de valg, de træffer i dagligdagen. 

Vi viser dig her, hvordan DU kan blive bedre til at lede klimaeffektivt. Til gavn for klimaet. Men også for forretningen.

Grøn omstilling er en forudsætning for virksomhedens fremtidige overlevelse, mener to ud af tre ledere. Men hvordan leder du virksomheden i en mere klimaeffektiv retning? Det guider vores klimapolitiske chefkonsulent dig her igennem skridt-for-skridt.

Bliv klogere på klimabegreberne og de krav, der bliver stillet 

Test dig selv

Test dig selv: Kender du klimamål og konsekvenser?

Hvor meget ved du om CO2 og udledning i Danmark? Test dig selv i din viden om CO2 og klima.

Tidslinje

Forstå tidspresset: Tidslinje over kommende krav

Virksomheder bliver pålagt flere og flere klimakrav. Her kan du se, hvornår kravene træder i kraft, og hvad andre virksomheder har sat som mål. 
Efterårsblade

Kend begreberne: Klimaordbog

Det kan være svært at holde styr på klimabegreberne. Med denne ordbog får du en forklaring på de mest gængse ord og begreber. 

Sådan arbejder andre med den grønne omstilling

Jan Bybjerg Pedersen står i havet og ser i kameraret
"Bæredygtighed er et fluffy begreb for mange"

Schoeller Plast tager del i den grønne omstilling ved at genanvende materialer i produktionen. Men det er ikke nok. Bæredygtighedsdagsordenen skal gennemsyre alt, mener COO Jan Bybjerg Pedersen. Og det budskab tager tid at få masseret ind.

Jonas Engberg i en skov
"Jeg kan ikke forestille mig at udfylde andre funktioner end denne"

Jonas Engberg, klimachef i Coop, er rundet af aktivistiske forældre og en nørdet interesse for den grønne omstilling. Hele hans lederkarriere har drejet sig om den. Men hvordan gik det til, at han kom til at gøre karriere ud af det, alle taler om nu?

Lederne mener: Klima kræver ledelse

Hvordan sikrer vi de bedste politiske rammer for klima og ledelse? Hvad kan politikere gøre for at det grønne valg bliver det naturlige valg? 

Vil du vide mere?

Kontakt chefkonsulent Anders Nolting Magelund på anm@lho.dk for at høre mere om klimaledelse og Ledernes arbejde for klima og bæredygtighed.

Anders Nolting Magelund

Bæredygtig Ledelse

Hos Lederne arbejder vi for at skabe de bedste betingelser for landets ledere, så de er godt klædt på til den bæredygtige omstilling.

Ved du, hvad bæredygtig ledelse er?

Ved du, hvad bæredygtig ledelse er?

Det kræver en særlig ledelsesindsats at løse de problemstillinger, som fremtiden bringer. Lederne udvikler disciplinen bæredygtig ledelse sammen med en række stærkere partnere. Følg med i arbejdet på vores site om bæredygtig ledelse. 

Lær at drive bæredygtige ledelse

Lær at drive bæredygtig ledelse

Opgrader dine kompetencer på bæredygtig ledelse, og stå stærkere i fremtiden. Se et udvalg af kurser og lederudviklingsforløb her.