Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Bliv sikker på dagpenge

Få tryghed og økonomisk sikkerhed med A-kassen LH

Bliv medlem af Danmarks billigste a-kasse for ledere, selvstændige og særligt betroede medarbejdere

Fast lav pris

Kun 455 kr. pr. måned

Gratis karriererådgivning

Din genvej til drømmejobbet

Bedste a-kasse

Til at få ledig i arbejde

Bestil et opkald

Eller ring til os
man-fre mellem 8-16:
32 83 32 29

Allerede medlem?

Så ring til os på:

3283 3283
Ja tak, ring til mig

Dine fordele med A-Kassen LH

 • Dagpenge - sikring af din privatøkonomi

  Bliver du ledig, får du op til 18.395 kr. i dagpenge om måneden gennem A-Kassen LH – og naturligvis udbetalt til tiden. Derudover tilbyder vi dig en individuel rådgivning og sparring, så du hurtigt kan komme tilbage i arbejde. Er du også medlem af den faglig organisation Lederne, har du mulighed for at tegne attraktiv lønsikring på op til 90% af din indkomst.

 • Billig a-kasse - kun 455 kr. pr. måned.

  A-Kassen LH er en af Danmarks billigste a-kasser og dén billigste a-kasse for dig, som er leder, selvstændig eller særligt betroet medarbejder. Du betaler kun 455 kr. pr. måned for a-kassen. Udover at være en billig a-kasse, tilbyder vi dig også en faglig organisation og mulighed for lønsikring - alt under ét tag.

 • Professionel karriererådgivning

  Du kan som medlem af A-Kassen LH benytte vores gratis karriererådgivning. Vores professionelle karriererådgivere hjælper dig med den rette karriereudviklinmg - alt lige fra kortlægning af dine kompetencer til forberedelse før en jobsamtale. Vores karriererådgivning er din (gratis) genvej til drømmejobbet.

 • Bedst til at få dig tilbage i arbejde

  Når det gælder om at få ledige medlemmer tilbage i arbejde, er A-Kassen LH den bedste. Det konkluderer en officiel undersøgelse fra 2014, udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering under Beskæftigelsesministeriet. Læs artiklen

Det siger vores medlemmer

Mange års tilfredshed

Har altid fået god og professionel hjælp og vejledning. Både i jobbet som leder, som ledig i en periode og med tilbud til uddannelse. Og en enkelt gang ifm. en opsigelse, som jeg ikke fandt helt ok. Her fik jeg juridisk hjælp med et godt resultat.
Bjarne Petersen, Solrød

Mit bedste bytte

Jeg blev anbefalet Lederne af en kollega. Dette skifte er den bedste beslutning, jeg har truffet, siden mit jobskifte. Relevant fagblad og masser af gode tilbud til medlemmerne. Nu føler jeg ikke mere, jeg smider penge ud på en fagforening, som ikke gør noget godt for mig. Lederne får min varmeste anbefaling.
Jane Rasmussen, Århus

Super service

Har altid fået både hurtig og kompetent svar på mine henvendelser - uanset hvilke mener de har omhandlet. Som ekstra bonus er det faktisk lykkedes dem at ansætte jurister, som taler menneskesprog, når de rådgiver en på telefonen :-)
Tine Rasborg, Bagsværd

Sådan skifter du a-kasse

1

Bestil et opkald

Så ringer vi til dig og får de nødvendige oplysninger, hvorefter vi tilknytter dig vores services.
2

Vi sørger du flytningen

Er du allerede medlem af en a-kasse, opsiger vi dit medlemskab og sikre, at din anciennitet flytter med.
3

Kontingent tilbage

Har du forudbetalt kontingent, vil pengene blive returneret til din NEM-konto.

Dagpenge FAQ

Hvad er dagpenge?

Dagpenge er de penge, du får udbetalt, hvis du er medlem af en a-kasse og bliver ledig. Hvis du ikke er medlem af en a-kasse, ejer du sandsynligvis for meget til at kunne få nogen anden form for understøttelse, derfor kan dagpenge fra a-kassen blive dit eneste sikkerhedsnet under din privatøkonomi.

Ved at være medlem af en a-kasse, mens du er på arbejdsmarkedet, er du sikker på, at du ikke pludselig står uden indkomst, selvom du måske en dag står uden job. Hvis du bliver ledig, vil du, i stedet for din løn, begynde at modtage dagpenge, således at din økonomi ikke tager skade. Man kan altså betragte dét, at være medlem af en a-kasse, som en måde at forsikre sig økonomisk på, hvis man skulle være så uheldig at miste sit arbejde.

Dagpenge drejer sig naturligvis primært om økonomi, da dagpengene er din indkomst mens du er ledig.

Hvad er dagpengesystemet?

Dagpengesystemet består af de dagpenge, som du får udbetalt gennem din a-kasse, og du er altså en del af dette system, når du er ledig. Dagpengesystemet består dels af din arbejdsløshedsforsikring, som er din økonomiske forsikring mod ledighed, og dels af sygedagpenge for ledige, som er de dagpenge man modtager, som kompensation for tabt arbejdsfortjeneste på grund af sygdom. Det er altså gennem din a-kasse og dagpengesystemet, at du er sikret en indkomst i form af dagpenge, hvis du en dag bliver ledig.

Hvor lang tid tager det at optjene dagpenge?

For at kunne modtage dagpenge når du bliver ledig, skal du have været medlem af en a-kasse i mindst et år. Derudover skal du kunne dokumentere, at du har arbejdet svarende til fuldtid i et helt år – svarende til 1.924 timer – inden for de seneste tre år. Hvis man er deltidsforsikret er antallet af påkrævende arbejdstimer dog lavere, og ligger på kun ca. 1.258 timer. Mindsteantallet af arbejdstimer skal man derudover have optjent mens man er medlem af sin a-kasse, så det gælder om at melde sig ind så hurtigt som muligt i sin karriere, og allerhelst før man er færdig med sin uddannelse.

Se mere information om dagpenge på borger.dk

Fra og med 1. juli 2017 skal du opfylde et indkomstkrav, når du første gang skal have dagpenge.. Du skal som fuldtidsforsikret medlem have tjent 218.616 kroner  inden for de seneste tre år. Du kan dog højst tælle 18.218  kroner per måned. Det svarer til 1/12 af kravet. Du skal derfor altid arbejde i mindst 12 måneder for at få dagpengeret – også selv om din løn er højere end 18.218  kroner om måneden. Hvis din løn er lavere end 18.218 skal du arbejde i mere end 12 måneder.

Hvilke opgaver har a-kassen?

Du kan få dagpenge, når du er ledig, og du har oparbejdet retten til at modtage dagpenge. Dine dagpenges udbetaling starter idet du bliver ledig, og du har meldt din ledighed til din a-kasse og på jobnet.dk. Dine dagpenge udbetales bagudrettet i slutningen af hver måned, på samme måde som du ville modtage din månedsløn. Du er altså, som udgangspunkt, dækket af dine dagpenge fra din første ledighedsdag (selvstændige har dog 3 ugers karensperiode), således at du ikke oplever nogen huller i din økonomi.

 

Kan man få fradrag af sin a-kassebetaling?

Du kan både trække dit kontingent til din a-kasse og din fagforening fra i SKAT, og du får ligeledes fradrag for dine indbetalinger til efterlønsordningen. Der er desuden intet loft for hvor højt et fradrag du kan få på dit a-kasse- og efterlønsbidrag, og akassen sørger selv for at SKAT påfører dit kontingent på din årsopgørelse. Du skal dog ligeledes selv notere det fulde beløb på Tast Selv på SKATs hjemmeside, for at få det fulde fradrag for dit a-kassebidrag. Dette gør du i rubrik 52 på din forskudsopgørelse, når denne bliver tilgængelig.