Bryd tavsheden og støt kampen

4.404 ledere har underskrevet vores løfte om 0-tolerance over for sexchikane på arbejdspladsen. Tak for opbakningen! Selvom det ikke længere er muligt at skrive under på løftet, så fortsætter vi kampen. Mød nogle af de topledere, der støtter løftet, og læs hele løftet i sin helhed her. 

Løfte: 0-tolerance over for sexchikane

Tak til alle jer kvinder, som er gået foran, og som har udvist mod. I har for alvor bragt diskussionen om sexchikane frem i lyset, og det er nu ikke længere til diskussion, om sexchikane findes eller ej. Jeres historier skal ikke ende som en ubekvem sandhed, vi fejer ind under gulvtæppet. Tværtimod.

Der er brug for handling og et klart opgør med den chikane, der alt for mange steder får lov til at stå uimodsagt. Det opgør skal I ikke tage alene. Vi stiller os bag jer med et klart budskab om, at seksuel chikane og krænkelser er et uvæsen, som på ingen måde hører hjemme på danske arbejdspladser. Det skal hverken I eller de kommende generationer af kvinder udsættes for.

Derfor kalder vi nu på, at alle ledere melder sig i kampen mod sexchikane. Og det gælder især de mandlige ledere. For vi er først på vej, når vi alle tager til genmæle og med rette insisterer på, at det er de gode værdier, som skal sætte standarden for et chikanefrit arbejdsliv. Det skal ikke være de få, der ikke kan kende forskel på, hvad der er rigtigt og forkert, som skal have lov til at løbe med dagsordenen.

Med dette løfte siger vi fra over for krænkelserne, og vi forpligter os til at arbejde aktivt for at sprede 0-tolerance over for sexchikane på vores arbejdspladser.

Bryd tavsheden og støt kampen.

Ledere mod sexchikane