Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Øvrige tal om ansættelsesvilkår

Læs mere her om de tal fra lønstatistikken, der vedrører ansættelsesvilkår for offentligt ansatte.

Her kan du få et hurtigt overblik over de data fra lønstatistikken, som beskriver forhold ved ansættelsesvilkår for offentligt ansatte. Du kan eventuelt bruge de forskellige emner ved en forhandling af dine ansættelsesvilkår.

Læs mere om de forskellige emner

Pension

Pensionsdækningen er næsten fuldstændig i den offentlige sektor, idet kun én procent af lederne ikke har en eller anden form for pensionsdækning. I gennemsnit udgør ledernes eget samt arbejdsgiverens bidrag til pension 16 procent af lønnen.

Pension offentlig

En person kan have mere end en pensionsordning, hvorfor summen er over 100 procent.

I Ledernes lønstatistik er der mulighed for at se pensionsdækningen for forskellige stillingskategorier.

Gå til Lederne Lønstatistik

Bonus og tillæg

Lønnens sammensætning varierer fra leder til leder. I den offentlige sektor har 20 procent af lederne et element af bonus, overskudsdeling, resultatløn eller lignende i deres lønpakke. For den gruppe, der har en bonusordning, udgør bonusdelen i gennemsnit syv procent.

59 procent af de offentligt ansatte ledere får tillæg for funktion, kvalifikation, rådighed, overarbejde eller andet. Disse tillæg udgør ni procent af lønnen for alle offentligt ansatte ledere, men udgør hele 15 procent af lønnen for de, der får tillæggene.

Lønsammensætningen for ledere i den offentlige sektor:

Andel af ledere der får dette Andel af lønnen der i gennemsnit udgøres af bonus/tillæg
Blandt alle ledere Blandt de ledere, der får bonus/tillæg
Tillæg
(kvalifikations- eller funktionstillæg samt tillæg for overarbejde/rådighed)
59 % 9 % 15 %
Bonus 20 % 1 % 6 %

Personalegoder

Set i forhold til ledere i den private sektor har de offentlige ansatte stadig væsentligt færre skattepligtige personalegoder.

Andelen af offentligt ansatte ledere, som har telefon, der betales helt eller delvist af arbejdsgiveren, er på 57 procent. Andelen med arbejdsgiverbetalt hjemme-PC og/eller internetadgang er på 43 procent.

Der er to andre goder, som er væsentligt mindre udbredte. Det drejer sig om firmabil og sundhedsforsikring. To procent af de offentligt ansatte ledere har firmabil, og 24 procent har sundhedsforsikring knyttet til ansættelsen. 16 procent af lederne får idræts- og motionstilbud betalt af virksomheden.

Det er kun én procent af lederne, der har skrevet en aftale om outplacement/genplacering, i tilfælde af at man mister jobbet, ind i deres kontrakt.

Personalegoder offentlig 

Opdateret: 27.03.2018

Kunne du bruge siden? Nej Ja

Fortæl os din mening
Vi har brug for dit input, så vi hele tiden kan gøre siden bedre for dig.

Spørgsmål besvares dog ikke.
Kontakt os

Send

Tak for din feedback