LederPension

Med LederPension® får du en individuel pensionsordning, som du kan udvide og tilpasse, så den passer til dig og din families behov for opsparing og forsikring.

Aftalen mellem PFA og Lederne er netop blevet forlænget og udvidet med to nye produkter – PFA EarlyCare™ og ressourceforløbsydelse via PFA Erhvervsevne, som begge hjælper dig, hvis du bliver ramt af sygdom i længere tid.

LederPension® kan anvendes både som arbejdsmarkedspension og som privat pensionsordning. LederPension® udbydes i samarbejde med PFA, og er både for privatansatte og offentligt ansatte ledere. 

Dine fordele:

 • Et af markedets stærkeste pensionstilbud
 • Individuel pensionsordning
 • Tilpasset dine behov for opsparing og forsikring

Hjælp til dig

Opret pensionsordning

Ønsker du at oprette LederPension, kan du ringe til PFA på 3917 4898 eller sende en besked. 

Kontakt PFA

Læs mere om LederPension

LederPension - privatansatte

Med LederPension® får du en række fordele i forhold til pension. I oversigten nedenfor kan du hurtigt og nemt danne dig et overblik over fordelene. Få den korte forklaring i listen eller fordyb dig i en eller flere af fordelene.

Hent liste over alle fordelene (pdf)

 

Din basispensionsordning:

 1. Høj grad af fleksibilitet
 2. Lave omkostninger
 3. Basisdækning på kr. 150.000 ved nedsat erhvervsevne
 4. Basisdækning på kr. 300.000 ved dødsfald til dine efterladte
 5. Basisdækning ved kritisk sygdom på kr. 100.000
 6. Frivillig Sundhedsforsikring
 7. Vælg mellem rate- og livsvarig pension
 8. Få flere aktier og udsigt til højere afkast
 9. Få ekstra afkast med KundeKapital
 10. Spar mere op
 11. Op til 80 procent af din løn ved nedsat erhvervsevne*
 12. Op til 800 procent af din løn til dine efterladte*
 13. Du kan sikre dine børn, hvis du dør

*Dækningerne gælder for privatansatte med LederPension®

Forsikringsdækning privatansatte med LederPension®

Forsikringer Basisdækning Muligheder for udvidelse
Nedsat erhvervsevne 150.000 kr. op til i alt 80 procent af din løn
Engangsbeløb ved død 300.000 kr. op til 20.000.000 kr.
Børnepension 0 kr. op til 650.000 kr.
Kritisk sygdom (det er muligt at tilvælge børn) 100.000 kr. op til 500.000 kr.

 

LederPension - offentligt ansatte

LederPension® for offentligt ansatte er en individuel pensionsordning til ledere ansat i stat, region og kommune. Ordningen kan sammensættes, så den opfylder de særlige krav, der er til pensionsordninger for offentligt ansatte, samtidigt med, at du får en række valgmuligheder inden for de gældende rammer. LederPension® er kendetegnet ved højt afkast, billige forsikringer og lave omkostninger.

LederPension® for offentligt ansatte indeholder en basisdækning, som består af:

  

 • Livsforsikring 

 • Dækning ved kritisk sygdom 

 • Forsikring mod tab af erhvervsevne 

 Du skal afgive helbredsoplysninger for at tegne LederPension® for offentligt ansatte. 

Udover basisdækningen kan du vælge at supplere forsikringsdækningerne og øge indbetalingerne. På den måde kan du sammensætte din pensionsordning, så den passer dig og dit liv.

 

Se de gældende dækninger (pdf)
Medmindre din stilling er omfattet af en overenskomst, hvor du ikke frit kan vælge pensionsselskab, kan du oprette en LederPension® eller flytte din nuværende pension til LederPension®.

Opsparing til pension
Din pensionsordning skal først og fremmest sikre, at du har nok at leve for, når du går på pension. LederPension® for offentligt ansatte består af to produkter:

 • Individuel Pension, hvor du både sparer op til pension og har nogle forsikringer
 • Kontant Pension, hvor du udelukkende sparer op til pension

Din opsparing til pension består af en livsvarig pension og en ratepension. 2/3 af dine indbetalinger går til den livsvarige pension, som bliver udbetalt fra du går på pension til du dør. 1/3 af indbetalingerne bliver indbetalt på en ratepension. 

Ratepensionen udbetales løbende hver måned i minimum 10 år.

Mulighed for flere aktier med markedsrente

Som udgangspunkt sparer du op til depotrente, og størstedelen af din opsparing er derfor investeret i obligationer. Det betyder et stabilt afkast hvert år. Du har mulighed for at investere en tredjedel af dit pensionsbidrag samt eventuelle frivillige indbetalinger i markedsrente. Så får du en større aktieandel i din opsparing.

PFA KundeKapital

Fem procent af dine indbetalinger til depotrente går til KundeKapital. Hvis du ikke er interesseret i Kundekapital, kan du naturligvis vælge Kundekapital fra.

PFA EarlyCare og Erhvervsevne

Aftalen mellem PFA og Lederne er netop blevet forlænget og udvidet med to nye produkter – PFA EarlyCare™ og ressourceforløbsydelse via PFA Erhvervsevne, som begge hjælper dig, hvis du bliver ramt af sygdom i længere tid.

 

PFA EarlyCare™

PFA EarlyCare™ er udviklet til at dække hullet mellem forebyggelse og langtidssygemelding.

Rammes du for eksempel af stress eller anden sygdom, kan det få alvorlige konsekvenser for dig, hvis der ikke bliver taget hånd om det i tide. Får du en sygemelding på minimum 14 dage, kan du gennem PFA EarlyCare™ få hjælp til at afdække din helbredsmæssige situation og få rådgivning om, hvilke indsatser der kan være med til at hjælpe dig hurtigere tilbage.

 

Målet er, at få dig hurtigere på benene, hvis du bliver syg. Vi ved, at hjælpen er mest effektiv, når den tager udgangspunkt i det hele menneske. Derfor kommer PFA EarlyCare™, uanset årsagen til din sygemelding, rundt om alt fra kost og motion til søvn, trivsel og mental sundhed.

 

PFA EarlyCare™ er gratis for alle, som har PFA Erhvervsevne som en del af deres pensionsordning. Har du allerede tegnet PFA Erhvervsevne, er du også omfattet af PFA EarlyCare™.

 

PFA Erhvervsevne nu i en forbedret udgave

PFA’s erhvervsevneforsikring er blevet ændret, så den passer bedre til de seneste års offentlige reformer på socialområdet. Det betyder, at du nu får mulighed for at få en forhøjet udbetaling, hvis du kommer i et af de nye kommunale jobafklarings- eller ressourceforløb.

 

PFA Erhvervsevne er blevet forbedret, så du nu kan få økonomisk hjælp, hvis din erhvervsevne på grund af sygdom eller ulykke skulle blive nedsat. Mange skal i sådanne tilfælde gennem et kommunalt jobafklarings- eller ressourceforløb, hvor man modregnes af det offentlige. PFA Erhvervsevne er derfor blevet udvidet, så du får en forhøjet udbetaling fra PFA, hvis du modtager ressourceforløbsydelse fra kommunen.

Kontakt og bestil

Har du spørgsmål, eller ønsker du at oprette LederPension®, kan du ringe til PFA's pensionsrådgivere på telefon 3917 4898 eller kontakte dem via kontaktformularen.

Kontakt PFA her

Du skal aflevere helbredsoplysninger i forbindelse med oprettelsen af LederPension®. 

Spørgsmål og svar

Her kan du finde svar på mange af de spørgsmål, der melder sig, når man skal starte en pensionsordning eller skifte pensionsselskab.   

Få svar på de oftest stillede spørgsmål og svar om LederPension® (pdf)

Følg med på Min Pension

På Min Pension kan du med et par hurtige klik med musen danne dig et overblik og løbende følge din pensionsordning på nærmeste hold. Du kan se, om du sparer nok op, hvor meget dine forsikringer dækker, følge dit afkast og ændre investeringsvalg.

Log ind på Min Pension
Bestil et password til Min Pension

Kunne du bruge siden? Nej Ja

Fortæl os din mening
Vi har brug for dit input, så vi hele tiden kan gøre siden bedre for dig.

Spørgsmål besvares dog ikke.
Kontakt os

Send

Tak for din feedback